حسینی بوشهری: پژوهش در حوزه متناسب با انتظار نیست

تاریخ خبر:
1392/02/07 11:01
اخبار اعضای پایگاه http://abna.ir/
مدیر حوزه های علمیه کشور اظهار داشت: ضرورت تربیت نیروهایی در عرصه پژوهش، حمایت مالی درست از پژوهشگران، شناسایی و تشویق نیروها، ظرفیت ها و استعدادها و هماهنگی بین آموزش و پژوهش از راهکارهای تقویت پژوهش در حوزه های علمیه است.

به گزارش خبرگزاري اهل‎بيت(ع) ـ ابنا ـ «آیت الله حسینی بوشهری» مدیر حوزه های علمیه کشور در مراسم اختتاميه پنجمين جشنواره علامه حلي که صبح امروز پنج شنبه ـ 5 ارديبهشت ماه ـ در محل سالن همايش هاي ائمه اطهار(ع) قم برگزار شد گفت: وظایف طلبه ها در سه عرصه علم آموزی، عمل به آموخته ها و نشر آموخته ها خلاصه می شود.

وی در رابطه با خوبی ها و کارهای ارزشمند حوزه  گفت: بعد از زمان غیبت کارهای بزرگی انجام شده است که انسان فرصت نمی کند برای نمونه یک دوره بحار "علامه مجلسی" را بخواند بزرگان برای ما مجامع حدیثی بزرگی به یادگار گذاشته اند کافی، استبصار، تهذیب و آثار دیگری که علما در راستای احساس تکیلیف این آثار را تالیف کرده اند.

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: اگر امروز نقدی بر حوزه های علمیه مطرح می کنیم به هیچ وجه به معنای نادیده گرفتن زحمات بزرگان نیست آنچه که مهم است این است که کارکردهای حوزه با توجه به نیاز زمانه و عصر ما باید بررسی و تحلیل شود.

وی تاکید کرد: حوزه های ما و زمان ما قابل قیاس با گذشته نیست در گذشته مباحث انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی نبود امروزه انتظارات از حوزه زیاد شده است.

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه در عین اینکه خیلی کار شده است با نیازها فاصله زیاد داریم گفت: یکی از ضعف های حوزه این است که طلبه ای که وارد حوزه شد در طول دوران طلبگی اگر یک تحقیق ارائه نکند کسی وی را بازخواست نمی کند و پژوهش در حوزه متناسب با انتظار نیست.
 
وی گفت:کم توجهی به نیاز سنجی، کم بودن ابرازعقیده و نظریه پردازی، ضعف نقادی و نقد پذیری، شخص محوری، عدم نوگرایی و شتابزدگی در کارهای پژوهشی آسیب های عرصه پژوهش در حوزه های علمیه است.

مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان گفت: ضرورت تربیت نیروهایی در عرصه پژوهش، حمایت مالی درست از پژوهشگران،  شناسایی و تشویق نیروها، ظرفیت ها و استعدادها و هماهنگی بین آموزش و پژوهش از راهکارهای تقویت پژوهش در حوزه های علمیه است.