مخطوطات پدرم جامع آراء مکتب قم و نجف است

تاریخ خبر:
1391/04/11 11:58
اخبار اعضای پایگاه info@hawzahnews.ir
در بحث مخطوطات مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی، دقیق ترین مقارنه آرا امام خمینی (ره) و مرحوم آیت الله العظمی خویی صورت گرفته که می توان گفت "این اثر ارزشمند جامع آرای مکتب قم و نجف است".

 به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد فاضل لنکرانی طی سخنانی در مراسم اهداء مخطوطات این مرجع تقلید به حرم مطهر حضرت معصومه (س)، اظهار داشت: آن‌چه از مرحوم والد ما به چاپ رسیده 28 جلد است که البته مخطوطات شامل 50 دفتر در 20 جلد آماده شده که در این مراسم تقدیم آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) می شود.

وی همچنین افزود: در بحث مخطوطات مرحوم آیت الله العظمی فاضل، دقیق ترین مقارنه آرا امام (ره) و مرحوم آیت الله العظمی خویی صورت گرفته که می شود گفت؛ این کتاب جامع آرای مکتب قم و نجف است.

*نگارش یک دوره فقه

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به این که آیت الله العظمی فاضل در کنار توفیقات انقلابی و سیاسی و خدمات فراوان به انقلاب و نظام و تشیع و حوزه های علمیه، در عرصه تالیف نیز توفیقات بسیاری داشتند، گفت: ایشان حقیقتا جزو پرتالیف ترین مراجع تقلید بودند که تقریبا یک دوره فقه را نوشتند و در مباحث اعتقادی و کلامی و ... نیز نوشته هایی از ایشان به یادگار مانده است.

وی با اشاره به ارادت این مرجع تقلید به حضرت امام (ره) و شرح ایشان بر تحریرالوسیله امام (ره)، بیان داشت: آیت الله العظمی فاضل (ره) متن فقهی درس خود را تحریرالوسیله امام (ره) قرار دادند که این کتاب جامع ترین متن فقهی در اختیار ماست.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: ایشان تقریبا چهارپنجم تحریر الوسیله را شرح کردند که در 28 جلد آماده شده، ضمن آن که تقریرات ایشان بر درس مرحوم آیت الله العظمی بروجردی نیز شامل 3 جلد می شود.

وی با تاکید بر این که همه این نوشته جات و دستاوردهای علمی و قلمی به برکت مجاورت حضرت معصومه (س) پدید آمده است، گفت: امیدواریم این کتب مایه خیرات و برکات فراوان برای حوزه های علمیه باشد.

حجت الاسلام و المسلمین فاضل لنکرانی با اشاره به این که والد ما بدون خط خوردگی مطالب را می نگاشته است، ابراز داشت: ایشان از همان سن 19 سالگی که شروع به نوشتن کردند و علاقه وافر و عمیقی به فقه داشته و مطالب را به صورت منظم و مرتب می نوشتند.

*اعتماد امام خمینی به آیت الله العظمی فاضل(ره)

وی در پایان خاطرنشان کرد: دقت علمی ایشان به حدی بود که امام خمینی (ره) سفارش می کردند "کتب من را قبل از چاپ، به آقای فاضل بدهید".