اولین کنگره بزرگ آخوند کاشانی به مدت دو روز در مشهد اردهال و مصلای بقیه الله الاعظم کاشان، در آخرین هفته از مهرماه سال جاری برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، عباسعلی فراهتی، دبیر اولین کنگره حکیم آخوند کاشانی، در نشست مطبوعاتی اعضای ستاد برگزاری کنگره آخوند کاشی، دراداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کاشان، گفت: اولین کنگره آخوند کاشی، روزهای پنجشنبه 25 مهر در مشهد اردهال و جمعه 26 مهر در مصلی بقیه الله الاعظم کاشان برگزار می شود.
فراهتی یادآورشد : برگزاری کنکره آخوند کاشی یکی از طرح هایی است که از سال گذشته در شورای فرهنگی عمومی شهرستان کاشان مصوب شد.
وی تمامی برکات شهرستان کاشان را از وجود عالمان بزرگ این شهرستان و حضور حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) در مشهد اردهال، کربلای ایران دانست و گفت: شهرستان کاشان بیش از یک هزار عالم و دانشمند شناخته شده از گذشته تاکنون دارد.
فراهتی از برگزاری اولین روز کنگره آخوند کاشی در جوار بارگاه مقدس حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) خبر داد و افزود: برگزاری اولین روز از کنگره آخوند کاشی و در مشهد اردهال، بیانگر ارتباط بین علما و امام زادگان است.
وی همچنین معرفی علما و مشاهیر دینی و اسلامی و الگوسازی برای جوانان را یکی از راههای اساسی مقابله با تهاج فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی دشمن دانست و تأکید کرد: معرفی چنین اسوه های گمنامی به جامعه می تواند تمامی نقشه های دشمن را در حمله فرهنگی به ایران اسلامی خنثی نماید.
کاشان مهد تمدن و فرهنگ اسلامی است
این پژوهشگر علوم اسلامی، از شهرستان کاشان به عنوان مهد تمدن و فرهنگ اسلامی از ظهوراسلام تاکنون نام برد وگفت: مردم این شهرستان، تشیّع علوی را از ابتدای ورود اسلام به ایران به عنوان مذهب برتر برای خود انتخاب کردند.
فراهتی یادآور شد: شهرستان کاشان در اوج دوران طلایی تمدن اسلامی، درایران نیز به عنوان یکی از پایگاههای مطرح علمی و دینی شناخته شده درجهان اسلام بوده است.
به گفته وی، در قرن دوم هجری، حضور حضرت سلطانعلیبن امام محمدباقر(ع) در شهرستانکاشان بهترین سند برای اثبات اعتقاد دینی مردم کاشان به اهل بیت(ع) و دین تشیع است که علمای بزرگی ازاین شهرستان پا به عرصه گذاشته اند.
شاگرد پروری و تربیت علمای نامدار را یکی از مهمترین ویژگی های آخوند کاشی است
فراهتی در ادامه با اشاره به معرفی آخوند کاشی، شاگرد پروری و تربیت علمای نامدار درجهان اسلام را یکی از مهمترین ویژگی های آخوند کاشی اعلام کرد و گفت: با یک تعبیر ساده میتوان گفت، هر یک از شاگردان آخوند کاشی، با صدها کتاب و اثر علمی قابل مقایسه نخواهد بود.
ویافرود: آخوند کاشی که در اواخر قرن سیزدهم و اوایل قرن چهارهم می زیسته است، عالمان بزرگ و صاحب نامی چون آیات عظام سید ضیاالدین عراقی، سید ابوالحسن اصفهانی، سید حسن مدرس، حاج سید مصطفیکاشانی، سید جمالالدین گلپایگانی، حاج سید حسین طباطبایی بروجردی، غروی کاشانی، سید محمد حسن رضوی کاشانی، آیت الله ارباب اصفهانی و... را پرورش و به جهان اسلام تقدیم نموده است.
دبیر اولین کنگره حکیم آخوند کاشانی، همچنین با بیان این که، هریک از شاگردان آخوند کاشی موجب تحولات بزرگ و تربیت هزاران عالم و دانشمند هستند، یادآورشد: زنجیره معرفی شخصیت آخوندکاشی با شاگردانی که تربیت کرده است، توسط شاگردانی که در ادامه تربیت می شوند تا ابد زنده خواهد بود.
شاگردان آخوند کاشی باقی الصالحات جاری او است
وی آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله جوادی آملی، آیت الله حسن زاده، رهبر معظم انقلاب و... را با واسطه، از برکات وجودی و از شاگردان آخوند کاشی دانست و یاد آور شد: حتی آیت الله گلپایگانی، آیت الله مرعشی نجفی، آیت الله بهجت و صدها عالم دیگر از شاگردان با واسطه آخوند کاشی واز باقی الصالحات جاری او است.
فراهتی با بیان این که کتاب های زیادی از آخوند کاشی بر جای نمانده است گفت: بالاترین کتاب های آخوند کاشی همان شاگردان و علمایی چون آیت الله بروجردی، آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی و ... هستند است که هزاران نفر از علمای تأثیرگذار در مکتب آنها تربیت شدند.
وی یادآور شد: آثار مکتوب و ثبتی چندانی از حکیم آخوند کاشی برجای نمانده و باعث شده تا حدودی این عالم مظلوم واقع شود، درحالیکه پرورش شاگردانی این چنین خود گواهی بر جایگاه مهم این حکیم فرزانه است.
به گفته وی تأثیرگذاری و نقش برجسته آخوندکاشی در پنج حوزه علمیه برجسته جهان تشیع از جمله حوزه های عملیه شهرهای کاشان،اصفهان، قم، مشهد و نجف اشرف غیر قابل انکاراست.
مقالات کنگره آخوند کاشی در 5 موضوع است
وی در ادامه با اشاره به فراخوان مقالات کنگره در 5 موضوع کلی شخصیت فردی، اجتماعی و علمی آخوند، مکاتب فقهی، فلسفی و عرفانی در عصر آخوند، نقش علمی و عملی آخوند، سیره عملی و روش تربیتی آخوند و نقش حوزه های علمیه در رشد و پویایی علوم اسلامی و فعالیت های اجتماعی آخوند کاشی، گفت: هریک از این موضوعات شامل بیش از 7 تا 10 عنوان مقاله می شود که برای محققین، استاتید دانشگاه، پژوهشگران مراکز اسلامی آماده شده است.
دبیر اولین کنگره حکیم آخوند کاشانی، تهیه برشور همایش همراه با فراخوان مقالات و ارسال آن به دانشگاههای سراسر کشور، راه اندازی سایت آخوند کاشی، چاپ دو عنوان کتاب از زندگانی آخوند کاشی برای ارائه در کنگره، چاپ مجموعه پیام های بزرگان حوزه فقه و فقاهت، مراجع عالیقدر تقلید، چاپ کتاب آثار شعر و ادب محققین در رابطه با شخصیت و شاگردان آخوند کاشی و حوزه علمیه کاشان، در قالب ویژه نامه کنگره را، از جمله برنامه های تدارک دیده شده توسط ستاد برگزاری کنگره اعلام کرد.
دستاوردهای اولین کنگره آخوند کاشی چاپ و منتشر می شود
به گفته وی، دستاوردهای اولین کنگره آخوند کاشی از جمله مجموعه مقالات برگزیده شده و آثار ارسالی در حوزه شعر و ادب و هنر در قالب یک ویژه نامه در تیراژ نامحدود چاپ و منتشر خواهدشد.
فراهتی اظهار امیدواری کرد ضمن تأثیرگذاری کنگره آخوند کاشی، اقدامات شده توسط وزارت علوم برای ارزیابی علمی اساتید مورد توجه قرار بگیرد.
این محقق، زمان برگزاری کنگره حکیم آخوند کاشانی را در روزهای 25 و 26 مهرماه سال جاری در حرم مطهر سلطانعلی بن محمد باقر و مصلای نماز جمعه کاشان ذکر کرد و گفت: در فراخوان کنگره، پنج محور شخصیت فردی، اجتماعی و علمی علامه، مکاتب فقهی، فلسفی و عرفانی در عصر آخوند کاشی، نقش علمی و عملی، سیره عملی و روش تربیتی و نقش حوزههای علمیه در رشد و پویایی علوم اسلامی و فعالیتهای اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است.
چاپ دستاوردهای اولین کنگره آخوند کاشی
محمد مهدی صباغی، مشاور مدیر کل و رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان نیز در این نشست با اشاره به این که حکیم آخوند کاشی فردی گمنام و به دور هیاهوی رایج و حاکم بر کشور به تربیت و پرورش شاگردان نامدار زیادی همت گماشت، گفت: هر چند آثار قلمی و منابع نوشتاری اندکی از این حکیم عالیقدر برجای مانده است، اما هر یک از شاگردان او به اندازه چندین کتابخانه برای جهان اسلام ارزشمند هستند.
وی گفت: ستاد برگزاری کنگره آخوند کاشی، دستاوردهای این کنگره را در قالب مقالات و کتاب چاپ خواهد کرد تا هم فتح بابی برای امتداد پژوهش ها و تحقیقات در کنکره های بعدی باشد و هم این که کدهایی برای پژوهشگران در حوزه مختلف علمی و دینی و معرفتی باشد تا بتوانند با استفاده از این کدها مقالات و کتاب هایی برای کنگره های بعدی چاپ و منتشر شود تا به غنای کنگره های بعدی برای معرفی جامع آخوند کاشی و تالیفات او کمک کند.
دومین روز کنگره آخوند کاشی همزمان با افتتاح رسمی مصلی بقیه الله الاعظم کاشان است
رضا کاظمی، مدیر اجرایی مصلای بقیه الله الاعظم شهرستان کاشان نیز از آماده شدن مصلی کاشان برای برگزاری دومین روز کنگره علامه آخوند کاشی خبر داد و گفت: افتتاح رسمی مصلای بقیه الله الاعظم کاشان در روز جمعه 26 مهرماه، با دومین روز از برگزاری کنگره آخوند کاشی در مصلی کاشان همزمان شده است.
وی گفت: بعد از مراسم سنتی مذهبی قالیشیویان فین کاشان در جمعه دوم مهرامسال، اولین روز کنگره آخوند کاشی ساعت 30/7 دقیقه صبح روز پنجشنبه 25 مهر ماه امسال در هفته سوم مهر در حرم مطهر سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) آغاز می شود.
کاظمی افزود: سالن غذاخوری حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) یا گنجایش یک هزار و 200 نفر در مکان جدید مهمانسرای حضرت برای پذیرایی از میهمانان کنگره آخوند کاشی و همچنین اسکان میهمانان آماده شده است.
وی همچنین از آماده شدن مصلای بقیه الله الاعظم کاشان برای برگزاری دومین روز کنگره آخوند کاشی خبر داد و گفت: یکی از ویژگی های کنگره آخوند کاشی همزمانی دومین روز این کنگره در روز جمعه 26 مهرماه با افتتاح رسمی مصلی بقیه الله الاعظم کاشان و برگزاری اولین نماز جمعه کاشان در این مصلی است.
مدیر اجرایی مصلی بقیه الله الاعظم شهرستان کاشان و عضو ستاد برگزاری کنگره آخوندکاشی با اشاره به 18 هزار متر مربع زیربنای فاز اول مصلی کاشان، یادآور شد: در حال حاضر برای افتتاح مصلی 5 هزار و 200 مترمربع با گنجایش 10 هزار نمازگزار آماده است.
قابل ذکر است، اولین کنگره آخوند کاشی از سوی شورای فرهنگی عمومی شهرستان کاشان و با همکاری دانشگاه کاشان، دانشگاه آزاد اسلامی کاشان، دانشگاه پیام نور کاشان و استان اصفهان به مدت دو روز طی روزهای پنجشنبه و جمعه 26 و 27 مهرماه در مشهدارهال و مصلی بقیه الله اعظم کاشان برگزار می شود./