مدیر پروژه نرمافزار کتابخانه طب سنتی اسلامی با اشاره به راهکارهای اجرایی شدن هرچه بیشتر طب اسلامی، گفت: قرار گرفتن مطالب و مفاهیم طب اسلامی در دستهبندیهایی که قابل کاربرد برای عموم باشد میتواند برای کاربردی شدن طب اسلامی و دستورات غنی آن کارگشا باشد.
حجت الاسلام والمسلمين عليرضا رحيمیثابت، مدير پروژه نرمافزار كتابخانه طب سنتی اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) با اشاره به راهكارهای اجرايی شدن هرچه بيشتر طب اسلامی، گفت: قرار گرفتن مطالب و مفاهيم طب اسلامی در دستهبندیهايی كه قابل كاربرد برای عموم باشد میتواند برای كاربردی شدن طب اسلامی و دستورات غنی آن كارگشا باشد.
اطلاع داشتن و در دسترس بودن دو شرط لازم برای به كار گیری طب اسلامی
وی با اشاره به اينكه بسياری از مفاهيم و نسخ موجود بر اساس دستورات طب اسلامی قابليت استفاده و به كارگيری توسط خود افراد را دارا است، گفت: بايد با همكاری مراكز پژوهشی و دستهبندی دقيق مطالب پزشكی و طبی اسلامی، اين موارد در اختيار عموم مردم قرار گيرد زيرا آگاهی و اطلاع داشتن از يك امر و در دسترس بودن دو شرط لازم برای به كراگيری و اجرای هر امر است.
ضرورت اطلاع كافی از مزايای طب اسلامی
حجتالاسلام رحيمی ثابت با اشاره به بخش ديگری كه میتواند بسترهای لازم برای كاربردیتر شدن طب اسلامی را فراهم كند، تصريح كرد: با كمك رسانهها و اطلاع رسانی مناسب نسبت به دستورات طب اسلامی، زمينه كاربرد دستورات غنی طب اسلامی فراهم میشود و مردم كه در اين عصر اسير طب شيميايی شدهاند و مضرات آن نيز بر زندگی آنها سايه افكنده كه با اطلاع كافی از مزايای طب اسلامی به اين طب روی خواهند آورد.
حجت الاسلام رحيمی ثابت: |
بايد با همكاری مراكز پژوهشی و دسته بندی دقيق مطالب پزشكی و طبی اسلامی، اين موارد در اختيار عموم مردم قرار گيرد زيرا آگاهی و اطلاع داشتن از يك امر و در دسترس بودن دو شرط لازم برای به كراگيری و اجرای هر امر است |
دستهبندیهای مختلف در نرم افزار كتابخانه طب سنتی اسلامی
وی با اشاره به اينكه نرم افزار كتابخانه طب سنتی اسلامی بر اساس دستهبندی و طبقهبندیهای مختلفی جداسازی و تفكيكيی شده است، گفت: يكی از دسته بندیهای ما هم طب عمومی است به طوری كه مطالب دارای استفاده عمومی و سبكتر در مجموعهای قرار گرفته كه اگر كسی بخواهد از اين مطالب استفاده كند به سراغ آنها میرود و اين مطالب برای عموم مردم قابل فهم است.
حجتالاسلام رحيمی ثابت با اشاره به اينكه در نرمافزار كتابخانه طب سنتی اسلامی، حدود 9 هزار گل و گياه و حيواناتی كه دارای جنبههای دارويی هستند معرفی شدهاند، افزود: اين بخش شامل گل و گياه و حيواناتی است كه كاربرد دارويی دارند و تصاوير آنها نيز به نمايش درآمده است به اين ترتيب امكان شناخت و كاربرد و استفاده آنان به ويژه برای آنان كه سر رشتهای در اين زمينه دارند فراهم آمده است.
ارائه كتابخانه سبك شده طب اسلامی و ايرانی
وی با اشاره به طرح ديگر اين مركز برای ارائه كتابخانه سادهتر طب اسلامی و ايرانی، افزود: پيشنهاد ارائه كتابخانه پزشكی ايرانی اسلامی، مشتمل بر 60 كتاب و ارائه آن به صورت سبك در اختيار عموم هنوز موافقت نشده است ولی ارائه و انجام چنين پيشنهادی نيز میتواند به كاربردی شدن طب اسلامی كمك كند.
حجتالاسلام رحيمی ثابت افزود: دليل موافقت نشدن با اين امر استفاده خود سرانه عموم از مطالب با كاربرد ساده و سهل است كه ممكن است خطراتی برای آنان به همراه آورد.
ضرورت آشنايی رسانهها با فوايد و امتيازات طب اسلامی:
وی با اشاره به ضرورت آشنايی رسانهها با فوايد و امتيازات طب اسلامی، گفت: اگر رسانهها بيش از اين با قابليتهای طب اسلامی آشنا شوند میتوانند گامهای موثرتری در اين زمينه بردارند
به طوری كه پخش منابع موجود اين طب از طريق رسانهها به ويژه صدا و سيما علاوه بر آشنايی مردم با اين مفاهيم میتواند محققان و پژوهشگران را با منابع و كتابخانههای موجود در اين زمينه آشنا كند و اين بخشی از رسالتهای آموزشی صدا و سيما است كه از طريق شبكههای مختلف بايد دنبال شود.