عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آیندهپژوهی عنوان کرد: هیچ راهی برای تأثیرگذاری شبهاتی که دشمنان در عرصه مهدویت وارد میکنند، به غیر از ناآگاهی ما وجود ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (ایسکا) به نقل از خبرگزاری ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین خدامراد سلیمیان، با ابراز تأسف از اینکه به نظر میرسد خانوادههای مذهبی نسبت به آموزش فرزندان خود در حوزه مهدویت کوتاهی میکنند و آنگونه که شایسته است دقت کافی ندارند، گفت: زندگیهای امروزه پیچیدگیهای خاص خود را دارد و تربیتهای امروزی به نوعی متفاوت از تربیتهای دوره گذشته است و گاهی حتی پدرها و مادرها از نوع و روش استفاده از ابزار و امکاناتی که در اختیار نوجوانان و جوانان کنونی قرار دارد، آگاهی ندارند.
وی تصریح کرد: بنابراین نوع و ویژگیهای تربیت امروزی بسیار متفاوت از نوع تربیت در دورههای گذشته است که این مسئله کار را سختتر حتی بسیاری از خانوادهها را در این حوزه با احساس ناامیدی مواجه میکنند.
این کارشناس و پژوهشگر مباحث مهدویت افزود: ناامیدی خانوادهها در تربیت فرزندان حتی گاهی به حدی میرسد که احساس میکنند زمام امور از دست آنها خارج شده و آنگونه که علاقهمند هستند نمیتوانند فرزندان خود را در حیطه مباحث دینی تربیت کنند؛ در روایاتی هم نسبت به این مسئله تأکیداتی مطرح و عنوان شده است که در دوران آخرالزمان به دلیل شرایطی که به وجود میآید تربیت فرزندان کار سختی خواهد بود، البته در برابر این سختی خداوند برای تربیت فرزندان در دوران سخت، پاداش ویژهای نیز وعده داده است.
حجتالاسلام والمسلمین سلیمیان افزود: وقتی روایات بررسی میشود آنچه که از همه ما به عنوان مهمترین و حساسترین مسئله خواسته شده به ویژه در دوران اکنون با پیچیدگیهای خاص آن، آشنا کردن صحیح فرزندان نسبت به آموزههای دینی و در حوزه مهویت با موضوعات مربوط به وجود مقدس حضرت مهدی(عج) است.
وی ادامه داد: مهمترین مسئولیت پدرها و مادرها در جایگاه تربیتی فرزندان فراهم کردن زمینهها برای آشنایی فرزندانشان نسبت به حضرت مهدی(عج) است یعنی به هر ابزار ممکن، شرایط را برای فراهم شدن آگاهی فرزندان فراهم کنند. اگر این اتفاق رخ داد نیازی نیست دائم ناظر بر پیوند بین فرزندان و معارف دینی و بحث مهدویت باشیم چرا که کلید باز شدن قفل و ورود بر بوستان معرفت را یافتهایم.
حجتالاسلام سلیمیان تصریح کرد: اگر زمینه رشد آگاهی و معرفت را فراهم کرده آن را تکمیل و توسعه دهیم، آن معرفت ما را به سوی عرصههای که باید در آنها حضور پیدا کنیم، میکشاند.
وی تصریح کرد: تنها راه نفوذ نسبت به معارف مهدویت، نبود آگاهی لازم در این عرصه است و هیچ راهی برای تأثیرگذاری شبهاتی که دشمنان در عرصه مهدویت وارد میکنند، به غیر از ناآگاهی ما وجود ندارد و هیچ چیز مهمتر از ناآگاهی به معارف مهدویت در این زمینه تأثیرگذار نیست و مخالفان و دشمنان ما و حتی کسانی که ناآگاهانه دشمنی میکنند، عمدتاً از همین راه وارد میشنود و در صورتی که آگاهی فرزندان ما کامل باشد راه نفوذ دیگری نیست.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی همچنین عنوان کرد: من معتقد هستیم امروزه به نوعی ناجوانمردانهترین هماوردی در عرصه فکر، اندیشه و باور بین دشمنان و ما شکل گرفته است و نوجوانان و جوانان ما قبل از اینکه با آموزههای مهدوی به طور خوب و قابل قبول آشنا شوند در معرض شبهات دشمنان قرار میگیرند، دقیقاً مانند کسی که هرگز در خود آمادگی لازم را برای حضور در یک میدان نبرد پیدا نکرده ولی خود را در میدان جنگ مشاهده میکند.
وی افزود: بر پدرها و مادرها لازم است به همان میزانی که برای صحت و سلامتی جسم، خوراک، پوشاک و ... فرزندانشان اهتمام دارند نسبت به خوراک روحی و معنوی آنها هم توجه داشته باشند. البته این تناسب متناسب با پیچیدگیهایی عصر حاضر باشد.