مجموعه « زنان اسوه » منتشر شد

تاریخ خبر:
1391/04/14 12:23
اخبار اعضای پایگاه www.hajj.ir
مجموعه کتاب‌های زنان اسوه به همت بعثه مقام معظم رهبری تهیه و از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر منتشر شد. ...
  • به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، مجموعه کتاب‌های زنان اسوه با عنوان‌هایی چون: «حضرت فاطمه‌ زهرا‌ ‌(‍سلام‌الله‌علیها)»، «فاطمه بنت الحسن و امّ فروه»، «ام حبیبه»، «دختران پیامبر» و «مادران رضاعی پیامبر» به همت گروه تاریخ و سیره مرکز تحقیقات حج و از سوی مؤسسه فرهنگی هنری مشعر در قطع پالتویی منتشر شد.
    «حضرت فاطمه‌ زهرا ‌‌(سلام‌الله‌علیها)» عنوان نهمین شماره از کتاب زنان اسوه نوشته حجت‌الاسلام قاسم خانجانی عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه است که سعی در معرفی فرزند نبی اکرم‌‌(صلی‌الله‌عیه‌و‌آله) با تکیه بر منابع اهل سنت دارد و در 108 صفحه، شمارگان 5 هزار نسخه به قیمت یک هزار تومان منتشر شده است.
    آشنایی با زندگی شخصی و خانوادگی فاطمه‌‌(سلام‌الله‌علیها)، جایگاه حضرت فاطمه‌‌، ازدواج حضرت فاطمه‌‌، حضرت فاطمه‌‌ در عرصه سیاست و اجتماع، جلوه‌هایی از شخصیت حضرت فاطمه‌‌، حضرت فاطمه‌‌ پس از رسول خدا‌‌ و آموزه‌های حضرت فاطمه‌‌(سلام‌الله‌علیها) از مهم‌ترین مطالبی است که در این اثر به آن‌ها پرداخته شده است.

عنوان سیزدهم مجموعه زنان اسوه در دو فصل مجزا به معرفی فاطمه بنت الحسن مادر گرامی امام باقر‌‌(علیه‌السلام) و امّ فروره مادر گرامی امام صادق‌‌(علیه‌السلام) اختصاص دارد و از سوی بهاءالدین قهرمانی‌نژاد شائق به رشته تحریر در آمده و در 78 صفحه، شمارگان پنج هزار نسخه و به قیمت هفتصد تومان منتشر شده است.
مروری بر خاندان فاطمه بنت الحسن، ازدواج الهی، تولد امام باقر‌‌(علیه‌السلام)، دوران محنت، حضور مجدد در مدینه، فضائل و کرامات فاطمه بنت الحسن و در سوگ یار از مطالب فصل اول و تاج فضیلت، سابقه این نام در عرب، خاندان، تولد ام فروه، مقدمات ازدواج ام فروه با امام باقر‌‌(علیه‌السلام)، وصلتی آسمانی، تحمل سختی‌ها، جایگاه ام‌ فروه و درگذشت او از مطالب فصل دوم اثر است.
«امّ حبیبه همسر گرامی رسول خدا‌‌(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله)» عنوان ششمین شماره از کتاب زنان اسوه نوشته فتحیه فتاحی زاده عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا‌‌(سلام‌الله‌علیها) است که به معرفی ام حبیبه یکی از همسران رسول خدا‌‌ و دختر ابوسفیان بن حرب از دشمنان سرسخت آن حضرت می‌پردازد که در 44 صفحه، شمارگان پنج هزار نسخه و به قیمت 450 تومان منتشر شده است.
نام و نسب، اسلام و هجرت به حبشه، ازدواج با پیامبر اکرم‌‌، ‌هجرت به مدینه، ابوسفیان در خانه ام حبیبه، ام حبیبه و ماجرای قتل عثمان، وفات و نقش ام حبیبه در روایت حدیث از مطالب این اثر است که در مقدمه آن می‌خوانیم: «ام حبیبه از سابقان در اسلام و از مهاجران به حبشه بود؛ وی در شرایط بسیار سختی به اسلام گروید و در کنار پیروان رسول خدا‌‌(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) قرار گرفت».
هفتمین شماره از مجموعه زنان اسوه با نام «دختران پیامبر‌‌(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله)» به معرفی «زینب، رقیه و ام الکلثوم از دختران و شیما خواهر رضاعی پیامبر اکرم‌‌» می‌پردازد که از سوی فتحیه فتاحی زاده عضو هیأت علمی دانشگاه الزهراء‌‌(سلام‌الله‌علیها) نگارش یافته و در 92 صفحه، شمارگان پنج هزار نسخه به قیمت هشتصد تومان منتشر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، در مقدمه این شماره می‌خوانیم‌: «تاریخ صدر اسلام چنان پر اهمیت است که همواره محققان اسلامی و غیر اسلامی درباره آن تحقیق و پژوهش کرده‌اند، اما از آنجا که برخی از این گزارش‌های تاریخی با هم تناقض دارند، بازنگری تاریخ اسلام می‌تواند نکات غیرواقعی تاریخ را برنمایاند و راه را برای شناخت واقعیت هموار سازد».
عنوان سومین شماره از مجموعه زنان اسوه «مادران رضاعی پیامبر‌‌(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله)» است که به معرفی امّ ایمن، ام فروه، حلیمه و ثویبه به ضمیمه اسماء بنت یزید و ام رعله می‌پردازد و به همت رمضان محمدی عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نگارش و در 48 صفحه، پنج هزار نسخه و به قیمت پانصد تومان منتشر شده است.
در مقدمه این اثر آمده است: «پیامبر اکرم‌‌(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) افزون بر آمنه که مادر آن حضرت بود، دارای دایگان و مادران رضاعی متعددی بود که او را شیر دادند و در رشد و پرورش آن حضرت سهیم شدند و آن حضرت نیز بر اساس آیه قرآنی جزای احسان، احسان است، پیوسته از آنان به خوبی یاد و به بازماندگان آنان احسان می‌کرد».



متن کامل کتابها: