محسن مسچی به موفقیتهای این مرکز در کسب رتبههای مختلف بین المللی و ارتقای جایگاه ایران اسلامی در زمینه تولیدات نرم افزاری اشاره کرد و افزود: این مرکز توانسته در طول 22 سال فعالیت به عنوان بزرگترین تولید کننده نرم افزارهای اسلامی جهان اسلام شناخته شود؛ به طوری که در سال 2009 از سوی همایش جایزه اجلاس جهانی سازمان ملل متحد(w s a) به عنوان برترین تولید کننده نرم افزار در منطقه خاورمیانه معرفی و مورد تشویق قرار گرفت.
وی با بیان این که نرم افزار جامع التفاسیر، برترین نرم افزار خاورمیانه معرفی شده است، ادامه داد: این نرم افزار به عنوان نرم افزاری قرآنی و تفسیری، از لحاظ پژوهشهای صورت گرفته، به عنوان برترین نرم افزار شناخته شده است.
مس چی ادامه داد: مرکز نور در طول 24 سال فعالیت خود، 50 سال عقب ماندگی نرم افزاری ایران را جبران نموده و امروز همطراز با کشورهای پیشرفته در صنعت نرم افزاری به پیش میرود.
وی اضافه کرد: هم اکنون با توجه به رهنمودها و تاکیدات مقام معظم رهبری، این مرکز با قوت هر چه تمامتر به کار خود ادامه میدهد و امروز به موفقیتی بزرگ برای ایران اسلامی رسیده و به یکی از بزرگترین تولید کنندگان نرم افزار جهان اسلام تبدیل شده است.
* تولید بیش از 500 نرم افزار علوم اسلامی و انسانی
مدیر بین الملل مرکز نور با بیان این که کار اصلی این مرکز تولید نرم افزارهای علوم اسلامی است، تصریح کرد: این مرکز توانسته در تمام مدخلهای علوم اسلامی؛ عقاید، فلسفه، کلام، جغرافیا، طب اسلامی، ادبیات و شعر، اصول و فقه بیش از 500 نرم افزار همراه با آثار اندیشمندان و بزرگان دین اسلام تولید و در اختیار علاقمندان علوم اسلامی قرار دهد.
مسچی خاطرنشان ساخت: تولید نرم افزارهایی از آثار علمای بزرگ جهان اسلام، با بیش از80 اثر از بزرگانی همچون مجلسیین، محدث قمی، ابن سینا، مجموعه آثار شیخ بهایی، فاضلین نراقی، کلینی، مجموعه آثار شیخ مفید، شیخ طوسی، ملاصدرا، امام راحل، آیت الله خوئی و آیت الله بهجت و آیت الله فاضل لنکرانی و نیز آثاری از آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی در دست اقدام است.
پایگاه های اطلاع رسانی اسلامی
وی با اشاره به این که بسیاری از نهادهای فرهنگی در خواست خدمات نرم افزاری از این مرکز را دارند گفت: کنگره آخوند خراسانی، کنگره بزرگداشت مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی و نرم افزارهایی برای کنگره علامه شرف الدین، فاضلین نراقیین، شهیدین، علامه بلاغی، صاحب عروه، علامه شهیدی و مجلسیین از جمله این تولیدات سفارشی می باشند.
مدیر بین الملل مرکز تحقیقات کامپیوتری اسلامی با اشاره به تاسیس پایگاههای مختلف این مرکز در شبکه اینترنت، اضافه کرد: تاکنون 15 پایگاه اطلاع رسانی اسلامی و مجلات اسلامی در سه فاز فارسی، عربی، انگلیسی ایجاد شده است.
ایجاد بیش از 8 میلیون 500هزار صفحه اطلاعات
مسچی خاطرنشان کرد: مجلات فارسی جهان اسلام که از حدود 145 سال پیش تاکنون تولید و انتشار یافته توسط متخصصین و محققین این مرکز احصا گردید و بیش از 900هزار مقاله همراه با 8 میلیون و 500 هزار صفحه اطلاعات بر روی شبکه وب با گرایش های مختلف علمی، تاریخی، فلسفی و روان شناسی در اختیار علاقمندان به علوم اسلامی قرار گرفته است.
وی با بیان این که فاز عربی این پایگاهها نیز به زودی راه اندازی خواهد شد، خاطر نشان ساخت: فاز عربی این پایگاهها با ترجمه مجلات آغاز شده و به زودی به اتمام خواهد رسید و با اتمام این فاز، بخش انگیسی پایگاههای اطلاع رسانی نیز راه اندازی خواهد شد که با ایجاد چنین امکاناتی انقلاب عظیمی در مناطق مسلمان نشین انگلیسی زبان ایجاد خواهد شد.
این محقق و پژوهشگر علوم اسلامی با اشاره به تاسیس بانکهای نرم افزاری در این مرکز، افزود: تاسیس بانکهای اطلاعات نرم افزارهای علوم اسلامی، با رویکرد اتقان تمام نرم افزارهای تولیدی این مرکز و اتصال آنها به کتابخانههای مهم دنیا همچون آکسفورد، کمبریج، جیستون، بصورت رایگان در اختیار همه محققان و پژوهشگران قرار دارد.
راه اندازی بیش از 450 بانک اطلاعات در 80 کشور
مس چی ادامه داد: 600 بانک اطلاعات نرم افزارهای علوم اسلامی در مراکز معتبر دانشگاهی، حوزوی، فرهنگی، پژوهشی و مذهبی در بیش از 180 شهر در داخل کشور و راه اندازی بیش از 450 بانک اطلاعات نرم افزار علوم اسلامی در 80 کشور در پنج قاره آمریکا، اروپا، آسیا، اقیانوسیه و آفریقا از افتخارات این مرکز به شمار میرود.
مدیر بین الملل مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاههای تخصصی نرم افزاری، یادآورشد: سالانه بیش از 100 رویداد مهم IT و سمینار و همایش در داخل و خارج از کشور برگزار میشود که از سال 1371 تاکنون در بیش از 45 کشور با رقبای خارجی رقابت کرده و با اعزام450 نفر از متخصصین و محققین این مرکز برای عرضه محصولات و تبادل اطلاعات علمی، گام وسیعی در این زمینه برداشته شده است.
در ادامه این جلسه، استاد عبدالکریم الشرقی، رییس جمعیت دوستی ایران و فلسطین و دیگر اعضای جمعیت در سخنانی گزارشی از فعالیت های این انجمن را ارائه نمودند.