فراخوان پانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی از سوی معاونت پژوهش جامعة المصطفی(ص) العالمیة اعلام شد.
به گزارش شبکه اجتهاد، حجتالاسلاموالمسلمین حسن خیری معاون پژوهش پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) تصریح کرد: معاونت پژوهش جامعة المصطفی(ص) العالمیة با همکاری پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) پانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی را برگزار میکند.
وی با بیان اینکه جشنواره شیخ طوسی در دو بخش اصلی و ویژه برگزار میشود، گفت: بخش اصلی جشنواره مخصوص طلاب و دانشپژوهان جامعة المصطفی(ص) است. در این بخش کتابها و مقالات چاپ شده، رساله علمی، پایاننامه و تحقیقات پایانی دفاع شده در موضوعات قرآن و حدیث، فقه و اصول، تاریخ و سیره، فلسفه، کلام و عرفان،اخلاق و تربیت، ادیان و مذاهب و گروههای علوم انسانی، ادبیات (صرف و نحو و علوم بلاغی) و منطق بررسی و انتخاب خواهند شد.
حجتالاسلاموالمسلمین خیری افزود: مهلت ارسال آثاردر بخش اصلی تا 31 مرداد ماه اعلام شده است و آثار علمی در زمینههای تألیف، ترجمه، تصحیح و تحقیق متون، تقریر، دایرةالمعارف و کتب مرجع و آثار چاپی چاپ شده در سال 1390 ه.ش، 1432 ه.ق یا 2011 میلادی پذیرش خواهند شد.
وی همچنین از پذیرش رساله، پایاننامهها و تحقیقات پایانی دفاع شده در سال 1390 خبر داد و افزود: صرفاً رساله علمی، پایاننامه و تحقیقات پایانی که خارج از حوزه آموزشی جامعة المصطفی(ص) العالمیة دفاع شده باشند، به صورت حضوری پذیرفته میشود و آن دسته از رسالهها، پایاننامهها و تحقیقات پایانی که در مدارس و نمایندگیهای وابسته به جامعة المصطفی(ص) دفاع شدهاند، با هماهنگی دبیرخانه جشنواره با واحدهای آموزشی و پژوهشی به دبیرخانه ارسال خواهد شد و اینگونه آثار به صورت حضوری پذیرفته نخواهد شد.
معاون پژوهش پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) با اشاره به برگزاری بخش ویژه تمدن نوین اسلامی در پانزدهمین جشنواره شیخ طوسی افزود: محققان و اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی میتوانند مقالات علمی خود را در راستای موضوع فوق و با توجه به محورهای فراخوان به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
خیری با اشاره به محورهای بخش ویژه تمدن نوین اسلامی افزود: مفاهیم و کلیات اولین محور است که در آن موضوعات مفهوم تمدن اسلامی و مؤلفههای تشکیل دهنده آن، مبادی و مقومات تمدن نوین اسلامی، چیستی تمدن نوین اسلامی، تمدن نوین اسلامی از نگاه حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری و دیدگاههای متفکران معاصر درباره چگونگی تحقق تمدن نوین اسلامی باید توسط محقق مورد بررسی قرار گیرد.
وی پایههای معرفتی تمدن نوین اسلامی را دیگر محور بخش ویژه تمدن نوین اسلامی ذکر کرد و گفت: موضوعات این بخش نیز امکان تحقق تمدنهای اسلامی، ظرفیتهای تمدنساز آموزههای اسلامی، فلسفه تاریخ اسلامی (مذاهب اسلامی) و تمدن نوین اسلامی، اخلاق، معنویت، عقلانیت و تمدن نوین اسلامی، علوم انسانی - اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی، نظامسازی اسلامی و تمدن نوین اسلامی، سودمندی تجربه تاریخی و گستره جغرافیایی برای تحقق تمدن نوین اسلامی و شخصیتها و مراکز تأثیرگذار بر تفکر تمدن نوین اسلامی است.
دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی زمینههای تحقق تمدن نوین اسلامی را سومین محور بخش ویژه تمدن اسلامی این جشنواره ذکر کرد و افزود: ظرفیتهای امت اسلامی برای تحقق تمدن نوین اسلامی، روندها و فرآیندها برای تحقق تمدن نوین اسلامی، نهضتهای اسلامی و انقلابهای اسلامی و تمدن نوین اسلامی، ابعاد رویارویی کنونی و آینده امت اسلامی با تمدن غرب در تحقق تمدن نوین اسلامی، بیداری اسلامی و تمدن نوین اسلامی و موضوع آخرالزمان و تمدن نوین اسلامی از جمله موضوعات مورد نظر در این بخش هستند.
خیری بررسی آسیبها و موانع تمدن اسلامی را چهارمین موضوع در بخش ویژه ذکر کرد و افزود: آسیبها و موانع برای تحقق تمدن نوین اسلامی و آسیبها و چالشهای پیش روی تمدن غربی عنوانهای موضوع بررسی آسیبها و موانع تمدن اسلامی به شمار میروند.
معاون پژوهش پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) عنوان کرد: علاقمندان به شرکت در بخش ویژه باید تا 15 آبان ماه اثر علمی خود را به یکی از زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسه و اردو به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
دبیر اجرایی جشنواره شیخ طوسی تصریح کرد: علاقمندان میتوانند برای کسب جزئیات بیشتر در این زمینه به سایت http://tousi.miu.ac.ir مراجعه کرده یا با تلفن 02512133382 تماس بگیرند.
معاون پژوهش پژوهشگاه بینالمللی المصطفی(ص) ابراز کرد: پانزدهمین جشنواره بینالمللی پژوهشی شیخ طوسی بهمن ماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.
منبع: شبکه اجتهاد