مدیر اجرایی کتابخانه دیجیتال تخصصی جامع طب از رونمایی این پروژه تا پایان سال جاری خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا رحیمی ثابت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: کتابخانه جامع طب از پروژه های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی ، یک کتابخانه تخصصی غنی شده است که اعم از طب سنتی و اسلامی می باشد.
وی افزود: در بخش اسلامی این کتابخانه عموما روایات و دستورالعمل های اهل بیت (ع) در عرصه طب از کتب مهم روایی شیعه آورده شده است.
مدیر اجرایی کتابخانه دیجیتال تخصصی جامع طب همچنین با اشاره به این که نسخه اول این پروژه شامل بیش از 570 عنوان کتاب می شود، گفت: 110 عنوان از این کتاب ها، به صورت تصویری شامل نسخ خطی و سنگی می باشد و 460 عنوان دیگر، به صورت متنی و تایپی و برای استفاده محققان و پژوهشگران است.
وی اضافه کرد: در این کتابخانه دیجیتال ، علاوه بر متون و امکان جستجویی که در سایر کتابخانه های عمومی دیجیتالی وجود دارد، تعدادی فهرست نیز گنجانده شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رحیمی ثابت همچنین با اشاره به وجود فهرست مفردات دارویی اعم از گیاهی ، معدنی و حیوانی در این کتابخانه دیجیتالی اظهار داشت: در این کار مهم و ارزنده، خواص داروها به صورت مشروح ارایه شده و مترادفات و تصاویر داروها نیز آورده شده است.
این پژوهشگر حوزوی در ادامه با بیان این که یکی دیگر از فهرست ها نیز شامل داروسازی و داروهای ترکیبی و صنعتی می شود، خاطرنشان کرد: در این فهرست تمام این موارد به صورت مشروح و مفصل آورده شده است.
وی یادآور شد: فهرست طبقات الاطبا شامل شرح حال طبیبان گذشته تا یکصد سال اخیر نیز در این مجموعه وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رحیمی ثابت با اشاره به این که بخش اعظم پروژه انجام شده است، گفت: انشاالله تا پایان فصل تابستان امسال، کارهای تحقیقاتی اصلی پروژه انجام می شود و نسخه اول کار، تا پایان سال جاری از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور رونمایی می شود.
مدیر اجرایی کتابخانه دیجیتال تخصصی جامع طب افزود: نسخه بعدی این پروژه شامل دانشنامه طب می باشد که سال آینده مشغول به انجام آن می شویم.
وی با بیان این که این پروژه از سه سال قبل آغاز شده است، اظهار داشت: در بخش جمع آوری کتب از نقطه نظرات 8 تن از اطبا برجسته در عرصه طب سنتی بهره برده ایم.
حجت الاسلام و المسلمین رحیمی ثابت در خاتمه افزود: در مرحله اجرایی نیز 6 تن از صاحب نظران و کارشناسان در اجرای این پروژه با ما همکاری داشته اند.