به گزارش خبرگزاری حوزه حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا امشب(19اسفند) در نشست مجمع عمومی انجمن علمی فقه وحقوق حوزه با بیان این که این انجمن پانزدهمین انجمنی بود که در حوزه شکل گرفت اظهارداشت: امسال دهمین سال آغاز فعالیت های این انجمن است؛ از بدو آغاز دبیرخانه انجمن ها عده ای نسبت به ادامه روند و شکل فعالیت های آن به دیده تردید می نگریستند.
وی افزود: مشکل اصلی این دفتر برای شکل گیری، عدم برخورداری از یک الگوی دقیق در این زمینه بود؛ باید یک الگوی بومی حوزوی و دینی در این زمینه ایجاد می شد.
حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا، عنوان کرد: بسیاری با روند فعالیت این انجمن آشنا نبودند و نمی دانستند چه کاری قرار است انجام شود؛ در شکل گیری این انجمن دیدگاه های متفاوتی مطرح شد که یکی از آنها دیدگاه مدرسه محور بود.
مسئول دبیرخانه انجمن های حوزه گفت: در این دیدگاه همه باید به سخنان مدیر وهیات مدیره گوش دهند و یک نظم سیستمی در این محیط احاطه پیدا می کرد که این دیدگاه موافقانی را نیز داشت که این بحث را در مورد ادامه کار انجمن های علمی حوزه مطرح می کردند.
وی افزود: دیدگاه دیگر، دیدگاه مسجد محور و تقسیم کار مسجدی و آزادی عملی بود که قرار است دراین انجمن ها ایجاد شود.
حجت الاسلام والمسلمین مهاجرنیا عنوان کرد: دیدگاه دیگر، دیدگاه هیات محور است که دیدگاه بهتری است؛ زیرا در دیدگاه هیات محور علاوه بر نظم ذاتی، هر کسی با نیت و قصد غربت فعالیت می کند و منیت ها رنگ می بازد .
وی گفت: تولید علم، رصد دانش ها، تقسیم کار دانشی ،آزاداندیشی، ارتباط با علما و تقویت این حوزه، شناسایی استعدادهای حوزه و... از جمله وظایف انجمن های علمی حوزه بوده است.
مسئول دبیرخانه انجمن های علمی حوزه بیان کرد: انجمن حقوق از مهمترین انجمن های علمی در حوزه است؛ زیرا اصل کار حوزه در همین عرصه است و باید فعالیت های خود را در بالاترین سطح انجام دهد.
وی گفت: تا کنون کنفرانس ها و فعالیت های بسیار خوبی از سوی برخی انجمن ها انجام شده است که البته این فعالیتها باید بیش از این باشد و 6انجمن دیگری که در صف مجوز هستند نیز باید با مشاهده روند این فعالیت ها خود را برای فعالیت های علمی در این عرصه آماده کنند.