سلسله همایشهای «جریانشناسی فرهنگی و سیاسی تاریخ معاصر ایران» عصر امروز با حضور اساتید برجسته حوزه، ویژه طلاب، دانشجویان و فرهیختگان در مرکز همایش های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم آغاز شد.
دبیر اجرایی سلسله همایشهای «جریانشناسی فرهنگی سیاسی تاریخ معاصرایران» در حاشیه مراسم آغاز این دوره در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، اظهار داشت: اهمیت اطلاع از احوال گذشتگان به خصوص در منظر صاحبان خرد و اندیشه و تأکیدات فراوان قرآن کریم و اولیای دین، مبنی بر مطالعه تاریخ و عبرت از آن؛ نشان از اهمیت تاریخ دارد.
داود آتشگاهی ادامه داد: بر اساس این اهمیت، دفتر پژوهشهای خاص دفتر تبلیغات اسلامی با همکاری مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر (عج) اقدام به برگزاری سلسله همایشهای جریانشناسی فرهنگی سیاسی تاریخ معاصر نموده است.
دبیر اجرایی سلسله همایشهای جریانشناسی فرهنگی سیاسی تاریخ معاصر در تبیین ضرورت برگزاری این سلسله همایشها گفت: آگاهی اقشار جامعه به ویژه طلاب و دانشگاهیان از جریانات تاریخ معاصر به منظور ارتقای بصیرت و اتخاذ تصمیم درست در مواجهه با جریانات گوناگون از ضروریات شرکت افراد در این دوره است.
وی ارتقای آگاهی و بینش اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مخاطبان، شناخت جریانهای فرهنگی و سیاسی ایران معاصر و شناسایی و استفاده از ظرفیتهای پژوهشی و تحلیل وقایع و جریانات را از اهداف برگزاری این دوره معرفی کرد و گفت: بر این اساس، در عرصه فرهنگی سرفصلهای این دوره شامل جریانشناسی سینما، ادیان و فرق، مطبوعات و سایتهای خبری، تاریخ انگاری، فضای مجازی و ماهواره و روحانیت بعد از انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار میگیرد.
آتشگاهی ادامه داد: در عرصه سیاسی نیز جریان شناسی فرهنگی و اقتصادی قبل و بعد از انقلاب و روشنفکری از مشروطه تا امروز و آینده، نظام سلطه در دنیای معاصر و آینده آن، احزاب و گروههای سیاسی قبل و بعد از انقلاب، سنتگرایان قبل و بعد از انقلاب مورد بررسی قرار میگیرد.
وی درباره اساتید و سخنرانان این مراسم گفت: اساتید این دوره حجج الاسلام والمسلمین خسروپناه، مهدی ابوطالبی و واعظی و آقایان دکتر موسی حقانی، دکتر موسی نجفی، دکتر منوچهر محمدی، دکتر صادق کوشکی، دکتر مسعود معینیپور، دکتر عادل پیغامی، دکتر فرشاد مهدیپور، دکتر یعقوب توکلی، دکتری علیزاده، دکتر صفار هرندی، دکتر نادر طالبزاده و دکتر ابراهیم فیاض میباشند.
دبیر اجرایی سلسله همایشهای جریانشناسی فرهنگی سیاسی تاریخ معاصر با بیان این که این برنامه به صورت سلسله همایشهای آموزشی ویژه طلاب، دانشجویان، فرهیختگان و نخبگان شهر مقدس قم در هشت هفته برگزار میشود، افزود: دوره مذکور از 21 فروردینماه سال جاری هر هفته ساعت 15 الی 19 تا هشتم خردادماه سال جاری در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار میگردد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهرهمندی از اساتید متخصص در موضوع، جمعآوری و انتشار مقالات برتر مخاطبان دوره، اهای جوایز نفیس به برترینهای دوره و اعطای گواهینامه پایان دوره از مزایای شرکت در این دوره میباشد.