مراسم نکوداشت آیت الله دهشت در مشهد برگزار می شود

تاریخ خبر:
1393/02/14 10:31
اخبار اعضای پایگاه http://www.hozehkh.com/
مراسم نکوداشت آیت الله حاج شیخ غلامرضا دهشت، استاد اخلاق حوزه علمیه خراسان با عنوان اسوه مجاهدت در تعلیم و تبلیغ، 18 اردیبهشت در مشهد برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومي حوزه علميه خراسان، اين نکوداشت به منظور تجليل از بيش از نيم قرن تلاش ها و مجاهدت ايشان در عرصه آموزش، تبليغ و امور خيريه و ارائه نمونه و الگويي موفق از اين شخصيت علمي و اخلاقي به جوانان و علاقه مندان، به همت دانش آموختگان مدارس شهيد مطهري مشهد پنج شنبه ۱۸ ارديبهشت 93 از ساعت ۹ تا ۱۲ در سالن صباي صدا و سيما واقع در خيابان امام خميني(ره)، خيابان جنت برگزار خواهد شد.
بر اساس اين گزارش، در اين مراسم، آيت ا... امامي کاشاني، دوست ديرين آيت الله دهشت، حجت الاسلام والمسلمين، احمد مروي، معاون ارتباطات حوزوي دفتر مقام معظم رهبري (مدظله العالي) و همچنين تعدادي از شاگردان آيت الله دهشت نيز سخنراني خواهند کرد.
بر پايه اين گزارش، انتشار ويژه نامه «مکتوب» در معرفي ابعاد شخصيت علمي و اخلاقي آيت الله دهشت و پخش سه مستند نيز درباره سه بعد شخصيتي وي،‌ از ديگر برنامه هاي اين نکوداشت مي‌باشد.
آيت الله دهشت در توجه به امور خيريه و گره گشايي از مشکلات مردم همت و تلاشي جدي داشته‌اند و با تأسيس بيش از ۲۰ مجموعه و مؤسسه خيريه گام‌هاي جدي در گره گشايي از مشکلات، به ويژه در توسعه فرهنگ خدمت رساني به مردم برداشته است.
ايشان متولد ۱۳۱۶ ه.ش است و از ده سالگي به تحصيل در حوزه علميه مشغول شده است. وي پس از گذراندن مقطع مقدمات و خواندن دروس ادبيات و شرح لمعه، قوانين را از محضر آيت الله سيداحمد مدرس و مکاسب، رسائل و کفايه را نزد مرحوم آيت الله حاج شيخ هاشم قزويني کسب فيض مي کند که در آن دوران نيز برخي از اين دروس را با حضرت آيت الله العظمي خامنه اي (مدظله العالي) مباحثه مي کرده و پس از آن نيز دروس معقول و دو دوره منظومه ملاهادي سبزواري را نزد مرحوم ميرزا و دروس خارج را نزد ديگر اساتيد گذرانده است.
آيت الله دهشت درباره بخشي از فعاليت هاي علمي خود چنين مي گويد: در سال هاي اول تدريس، ادبيات، مکاسب، رسائل و کفايه را مکرر تدريس کردم و معتقد بودم و هستم که نبايد به اين دروس اکتفا کرد.
کتاب «فلسفتنا» و «اقتصادنا»ي شهيد صدر را مکرر براي طلاب تدريس کردم. در آن زمان افکار گوناگوني در جامعه بود و برخي تصور مي کردند مسائل اقتصادي در اسلام مطرح نشده است و اين حرف خيلي برايم دردآور بود؛ لذا مقيد بودم که خود و ديگران با مسائل اقتصادي اسلام آشنا شويم.
برنامه تدريس و سخنراني در شهرستان هاي مختلف داشتم. هر چند به خاطر کسالت مقداري از آن ها تعطيل شد، اما سعي کردم برخي درس ها مثل نهج البلاغه تعطيل نشود. اين درس شايد براي اولين بار بود که به صورت مرتب در حوزه تدريس مي شد. سال هاي متمادي از ابتداي نهج البلاغه تا حدود خطبه ۱۸۰ را در مدرسه علميه امام محمد باقر (عليه السلام) تدريس کردم و سپس اين مسئله به شکل موضوعي نيز تدريس شد.
درس تفسير هشت جزء آخر قرآن را نيز آن جا شروع کردم که مقدار زيادي گفته شده است، البته اخيرا به خاطر اين کسالتي که مجدد پيش آمد، اين بخش فعلا تعطيل شده است.
درس اخلاق سومين درسي بود که سعي کردم در اين مدرسه داشته باشم و سال ها ادامه داشت.