مبلغان مکارم اخلاق را با بیان جدید برای مردم بیان کنند

تاریخ خبر:
1391/05/01 09:30
اخبار اعضای پایگاه http://www.rasanews.ir
استاد اخلاق حوزه علمیه قم گفت: یک مبلغ باید مطالبی که می‌گوید مستند به آیات و روایات باشد و با مدیریت خود مکارم اخلاق را با بیان جدید و غیر کلیشه‌ای برای مردم بیان کند.

حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علی‌دوست، استاد اخلاق حوزه علمیه قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: با توجه به تحولاتی که در ماه مبارک رمضان رخ داده و می‌دهد به ویژه روزه  و نزول قرآن در این ماه، این‌ ماه در دین مبین اسلام از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی در ادامه افزود: در مورد قرآن و نزول آن باید گفت که عصاره همه معارف و آنچه بنابر مشهور 124000پیامبر آورده‌اند در قرآن خلاصه می‌شود و قرآن جمع‌الجمع همه کتب آسمانی است که در ماه مبارک رمضان نازل شده است.

این استاد اخلاق اضافه کرد: ماه مبارک رمضان از این جهت که ظرف قرآن است و قرآن در این ظرف نازل شده ویژگی خاصی پیدا کرده و هیچ عبادتی به پای آن نمی‌رسد، بنابراین نباید روزه را که در این ماه قرار گرفته ساده بگیریم زیرا روایاتی که راجع به روزه داریم در مواردی مثل نماز و جهاد نداریم.

حجت الاسلام والمسلمین علی‌دوست ابراز داشت: روزه همه اعضا را تحت پوشش قرار می‌دهد، هم اعضای درونی و هم اعضای بیرونی، بنابراین روزه شامل فکر، اندیشه و روح هم می‌شود و در روایتی معروف خداوند می‌فرمایند«الصوم لی و انا اجزی به، روزه مال من است و من پاداش روزه دارم» .

وی در توصیه به مبلغان بیان داشت: مبلغان معارف اهل بیت (ع) را بدون اعمال سلیقه و کم و زیاد برای مردم بیان کنند و با توجه به نیاز مردم به مسائل شرعی، گفتن احکام بسیار لازم و ضروری است.

وی خاطر نشان کرد: در روایت معروفی  آمده که حضرت موسی (ع) زمانی که خواست به تبلیغ برود از خداوند سوال کرد که برای مردم چه بگویم، خداوند به حضرت موسی فرمود« از من بگو و من را محبوب خلقم قرار بده و خلق را محبوب من، از امام زمان، اخلاق و شریعت بگو».

 وی تأکید کرد: از جمله اموری که مبلغان در ماه مبارک رمضان باید به آن بپردازند بیان مکارم اخلاق است که می‌توان آن را به باغ میوه تشبیه کرد زیرا هر میوه‌ای خاصیت و ویژگی دارد که دیگری ندارد و نمی شود به‌طور مطلق گفت یک میوه از بقیه بهتر است بنابراین تمام مکارم اخلاق در جای خود لازم است.

وی تصریح کرد: یک مبلغ باید مطالبی که می‌گوید مستند به آیات و روایات باشد و با مدیریت خود مکارم اخلاق را با بیان جدید و غیر کلیشه‌ای برای مردم بیان کند و در بیان منبر و موعظه نوآور و با مثال‌های جدید و بحث‌های به روز در بیان گناهان مصداق‌شناسی، آسیب‌شناسی و عوامل آن را بیان کند. 

حجت الاسلام والمسلمین علی‌دوست در پایان با توجه به اهمیت و ارزش تبلیغ گفت: مبلغان روایات را از کتب معتبر و با لحن آرام و دلنشین برای مردم بیان کنند زیرا در بیان مکارم اخلاق لحن، لهجه، ادبیات بحث، ورود و خروج به آن مهم و تاثیر گذار است.