دبیر همایش علمی پژوهشی «منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی» در استان زنجان گفت: زمان اجرای مراسم اختتامیه این همایش از 6 شهریور به 8 شهریور موکول شد.
وی با اشاره به دعوت عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه این همایش، تصریح کرد: سخنران ویژه مراسم اختتامیه عماد افروغ، استاد دانشگاه تهران خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: همزمان با اختتامیه همایش علمی پژوهشی «منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی» کتابخانه رضوی با دارا بودن کتاب هایی در خصوص حضرت رضا(ع) در محل اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی زنجان افتتاح خواهد شد.
به گفته دبیر همایش علمی پژوهشی «منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی» این همایش از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) است که با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ رضوی برگزار می شود.
وی ادامه داد: گسترش فعالیت های پژوهشی و مذهبی مرتبط با سیره ائمه معصومین بویژه امام رضا(ع)، گرامیداشت تولید کنندگان و پدید آورندگان آثار برتر پروهشی در زمینه سیره و شخصیت و معارف امام رضا(ع) از دیگر اهداف برپایی این همایش در استان زنجان است.
مقدم با اشاره به اینکه موضوع همایش منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی برای سومین سال متوالی در استان زنجان برگزار می شود، یادآور شد: این همایش در بخش های خانواده در فرهنگ رضوی و سبک زندگی از منظر فرهنگ رضوی اجرا می شود.
به گفته وی علاقهمندان شرکت در این همایش می توانند در بخش خانواده در فرهنگ رضوی به موضوعات خانواده ی مطلوب و ویژگی های آن در فرهنگ رضوی در مقایسه با فرهنگهای دیگر، مبانی تحکیم خانواده با بهره گیری از آموزه های رضوی، تاثیر آموزه های رضوی بر ایجاد تعامل انسانی همسران، باور به اصالت آموزه های رضوی و تاثیر آن افراد خانواده، تاثیر آموزه های رضوی بر رشد معنوی افراد خانواده، نهادینه کردن فضایل اخلاقی در افراد خانواده در پرتو احادیث رضوی، همسویی خرد و عاطفه ی مادران متاثر از فرهنگ رضوی در تربیت فرزندان، زن و تدبیر منزل با بهره گیری از عناصر مدیریت در فرهنگ رضوی، تعامل و نقش زن در خانواده به مثابه همسر، مادر در پرتو احادیث رضوی، رهنمودهای فرهنگ رضوی در ایجاد الگوی مصرف خانواده مسلمان، تفاوت الگوی مصرف در فرهنگ رضوی با فرهنگ غرب و نقش بنیادین زن و مرد در تعلیم و تربیت فرزندان در سایه آموزه های رضوی بپردازند.
وی موضوعات مربوط به بخش سبک زندگی در فرهنگ رضوی را عنصرهای زندگی ساز در احادیث رضوی، باورهای دینی و معنای زندگی با تکیه بر آموزه های فرهنگ رضوی، تعامل و تقابل خرد و عشق متاثر از فرهنگ رضوی در ایجاد سبک زندگی مطلوب، تعیین و تبیین عنصرهای سازنده ی سبک زندگی مطلوب در احادیث رضوی، انسان دوستی و سبک زندگی در فرهنگ رضوی و فرق آن با اومانیسم غربی، سبک زندگی در پیوند با الگوی انتخاب و گزینش گری با تکیه بر فرهنگ رضوی، اصول و مبانی گرایش های مادی و معنوی انسان در ایجاد سبک زندگی بهتر با بهره گیری از فرهنگ رضوی، فرهنگ رضوی، فضایل اخلاقی و تاثیر آن بر سبک زندگی، وجود شباهت و مغایرت سبک زندگی رضوی با سبک زندگی در جوامع غربی و تاثیر پدیری کودکان از فرهنگ رضوی و نقش آن در ایجاد سبک زندگی مطلوب عنوان کرد.
حضور 200هنرمند و نگارگر در جشنواره امام رضا(ع) / برپایی نمایشگاه از آثار منتخب
اصفهان نهمین دوره جشنواره جلوه های رضوی در هنرهای سنتی را برگزار می کند. تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره 200 اثر است که نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ضمن بیان این مطلب گفت: این جشنواره در دوره های گذشته در سه رشته مینیاتور، طراحی نقوش سنتی و گل و مرغ برگزار می شد که امسال دو رشته تذهیب و تشعیر را نیز به آن افزودیم.
محمد قطبی با اشاره به دریافت 200 اثر در دبیرخانه جشنواره، گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته حدود دوبرابر شده است که شاید یکی از دلایل آن افزوده شدن دو رشته دیگر به جشنواره باشد. رشته های این جشنواره بسیار تخصصی اند علاوه بر اینکه تمامی آثار باید الزاما با فرهنگ رضوی مرتبط باشند، به همین دلیل در بیشتر موارد شاهد آثار ابتکاری هنرمندان هستیم.
وی یادآوری کرد: معمولا هنرمندان اصفهانی هر سال بیشترین شرکت را در جشنواره دارند شاید به این دلیل که این استان به نوعی پایگاه نگارگری و هنر سنتی اسلامی در ایران محسوب می شود.
قطبی با بیان اینکه اکنون در مرحله انتخاب آثار هستیم و تا پایان مردادماه داوری نهایی انجام و اسامی برگزیدگان اعلام می شود، گفت: ما در هر یک از پنج رشته جشنواره سه برگزیده خواهیم داشت که نفرات اول تا سوم علاوه بر لوح تقدیر و تندیس جشنواره به ترتیب 15 میلیون ریال، 12 میلیون ریال و 10 میلیون ریال دریافت خواهند کرد. علاوه براین سه نفر را نیز به عنوان برگزیده های ویژه خواهیم داشت که آثارشان علاوه بر ارزش بالای هنری دقیقا منطبق با موضوعات مدنظر جشنواره است، هر یک از برگزیده ها نیز مبلغ 20 میلیون ریال اهدا می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان ششم شهریور ماه مصادف با نخستین روز دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه(س) را تاریخ اختتامیه جشنواره جلوه های رضوی در هنرهای سنتی ذکر کرد و گفت: نمایشگاه آثار برگزیده در حاشیه اختتامیه این جشنواره برپا خواهد بود و بازدید از آن برای عموم آزاد است.
یادآور می شود؛ جشنواره جلوه های رضوی در هنرهای سنتی از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) همزمان با ایام دهه کرامت در استان اصفهان برگزار می شود.
داوری 218 اثر در نهمین جشنواره چاوشیخوانی رضوی
نهمین دوره جشنواره سراسری مدیحهسرایی، چاوشیخوانی، ابتهال و تواشیحخوانی رضوی در استان اردبیل برگزار میشود. 218 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل گفت: سالهای گذشته این موضوعات اندکی متفاوت بود به عنوان مثال ابتدا از چاوشیخوانی و مدیحهسرایی آغاز کردیم تا اینکه موضوعات بعدی به آن اضافه شدند. مقالات پژوهشی نیز جزو رشتههای جشنواره است.
سیدناصر اسحاقی بر ارزشی بودن آثار ارسالی به جشنواره تأکید کرد و گفت: در فراخوان جشنواره معیارهای هر یک از رشتهها مشخص شدهاند و داوران نیز بر اساس همان معیارها به آثار امتیاز میدهند. این امر سبب میشود آثار بیمایه کمتر برای جشنواره ارسال شوند.
وی با اشاره به دریافت آثار به صورت فایلهای صوتی و تصویری گفت: تا سال قبل علاوه بر ارسال آثار، شرکتکنندگان منتخب باید به صورت حضوری نیز نزد داوران اجرا میکردند تا نفرات برگزیده انتحاب میشدند اما از امسال داوری تنها از روی فایلهای صوتی یا تصویری صورت میگیرد زیرا شاید عدهای نتوانند به هر دلیل در روز اجرا حاضر شوند و حقی از آنان زایل شود.
اسحاقی یادآوری کرد: ما برای تمام شرکتکنندگان دورههای قبل را از طریق ارسال فراخوان و پیامک از جشنواره امسال مطلع کردهایم. مواردی داشتیم که هر 9 دوره در جشنواره شرکت کردهاند. یزد، هرمزگان، اصفهان و اردبیل بیشترین شرکت کننده را در جشنواره داشتند.
این مدیر کل افزود: در جشنواره امسال 218 اثر به دستمان رسیده است که بیشترشان در رشته مداحی بودهاند. در بین این آثار 40 مقاله نیز به دستمان رسیده است. استقبال از جشنواره نسبت به سالهای گذشته افزایش کمی و کیفی قابل قبولی داشته به طوری که امسال شاهد شرکت حرفهایها نیز بودیم.
اسحاقی با اشاره به آخرین دوره برگزاری جشنواره امام رضا(ع) با این موضوع در استان اردبیل، گفت: جشنواره اکنون به اوج و اشباع خود رسیده است و از سال آینده موضوع دیگری را برای جشنواره ارایه خواهیم کرد. چهار موضوع را برای دوره آینده پیشنهاد دادهایم که باید دید کدام یک تصویب میشود.
وی درباره برگزیدههای رشتههای مختلف توضیح داد: در رشتههای مدیحهسرایی، ابتهال و تواشیح سه برگزیده و در رشته مقاله چهار برگزیده خواهیم داشت. در رشته چاوشیخوانی نیز سه برگزیده در بخش گروهی و سه برگزیده در بخش انفرادی خواهیم داشت.
اسحاقی در پایان گفت: اختامییه جشنواره روز دهم شهریور برگزار خواهد شد و تمامی برگزیدههای اول نیز در تمامی رشتهها در آن روز اجرا خواهند داشت.
مسؤولان جشنواره را بیشتر حمایت و پشتیبانی کنند
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی هدف از برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) را معرفی و ترویج فرهنگ رضوی دانست و گفت: پیام جشنواره امام رضا(ع) توسعه معنویت در سطح ملی وبین المللی است.
امیرحسین قاضی زاده، با اشاره به فرمایشی از مقام معظم رهبری که اصل حضور امام رضا(ع) در ایران را اقدامی فرهنگی می دانند، گفت: همه اولیا و اوصیای الهی زندگی خود را وقف تربیت مردم کردند تا آن ها را به مقامات بالاتر برسانند و این مسئله با تحمل سختی ها، دلسوزی ها و مهربانی این اولیا الهی همراه بود و به همین دلیل به حضرت رضا(ع) امام رئوف می گویند.
قاضی زاده با بیان اینکه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با نیتی خالصانه بنیان گذاری شد، تصریح کرد: هدف از این جشنواره معرفی فرهنگ رضوی است و خوشبختانه توانسته است در عرصه ملی و بین المللی تبدیل به جشنواره ای هنری، فرهنگی و معنوی شود و به جشنواره ای در جهت معرفی فرهنگ اهل بیت(ع) تبدیل شود.
وی افزود: برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) همگرایی بسیار مناسبی بین اصحاب هنر و مدیران هنری به وجود آورده و تمامی استان ها و رایزنان فرهنگی خارج از کشور و شخصیت های هنری را پای کار آورده و همه این اتفاقات به برکت حضرت رضا(ع) رخ داده است.
بزرگترین پدیده هنری و معنوی کشور
وی تاکید کرد: 12 سال برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) توانسته است تجربیات گرانسنگی را برجای گذارد که بنیاد بین المللی امام رضا(ع)می تواند در جهت برنامه ریزی قوی تر و مشارکت طلبی بیشتر تمام دستگاه های فرهنگی جامعه از این تجربیات بهره گیرد.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وظیفه اصلی حکومت جمهوری اسلامی ایران و پیامی که قصد عرضه آن را به دنیا دارد، توسعه معنویت است، گفت: جشنواره امام رضا(ع) به عنوان بزرگترین پدیده هنری و معنوی کشور برای رسیدن به هدف اصلی نظام اسلامی که همان توسعه معنویت در سطح دنیاست، باید فعالیت های بین المللی خود را بیش از پیش گسترش دهد و همه مسئولین نظام باید در جهت توسعه همه جانبه این موضوع که باعث معرفی انقلاب اسلامی در جنبه های ممختلف است، نقش آفرینی کنند.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در جنبه سیاسی تا حدی به دنیا معرفی شده است اما این انقلاب که برخاسته از فرهنگ اهل بیت و فرهنگ امام رضا(ع) است، هنوز در جنبه های فرهنگی وعلمی به خوبی به دنیا معرفی نشده است، گفت: ظرفیت فرهنگی و علمی شخصیت امام رضا(ع) این فرصت را به وجود آورده است تا با استفاده از جشنواره بین المللی امام رضا(ع) این ابعاد مغفول مانده انقلاب را به جهان معرفی کنیم.
قاضی زاده گفت: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به حدی رسیده است که توانسته هنرمندان سرشناس ومتدین را سازماندهی کرده واین ظرفیت به وجود آمده می تواند بعد علمی و فرهنگی شخصیت امام هشتم(ع) را معرفی و تبیین نماید.
قاضی زاده هدف جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهد تمدن اسلامی و ام القری جهان اسلام را معرفی الگوی اهل بیت در اداره جامعه دانست و گفت:در این راستا استفاده از ابراز هنربسیار ضروری است و حمایت و پشتیبانی دولت، مجلس، مراجع و نخبگان جامعه را می طلبد و جشنواره امام رضا(ع) در این جهت در حال نقش آفرینی است.