همایش بینالمللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان با حضور جمعی از آیات عظام و اساتید برجسته حوزه علمیه در قم برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمین محمود رجبی دبیر همایش بینالمللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در نشست خبری که ظهر امروز در سالن اندیشه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، بیان کرد: علامه طباطبایی شخصیت بسیار کمنظیر و شاید بینظیر است.
وی اضافه کرد: این عالم برجسته توانست همانند امام خمینی(ره) که تحولی در عرصه سیاسی ایجاد کردند، در عرصه علمی جهان اسلام تحول بزرگی ایجاد کنند.
وی با اشاره به اینکه سالهای بسیاری از درگذشت این شخصیت برجسته گذشته است، مطرح کرد: شخصیت ایشان به صورت قابل پسندی در جامعه اسلامی شناخته نشده است.
دبیر همایش بینالمللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان ادامه داد: در میان آثار و کتبی که علامه طباطبایی از خود به جای گذشتهاند، تفسیر المیزان نمونه جامعی از علوم اسلامی و انسانی است زیرا بسیاری از مباحث را در خود جای داده و این اثر دسترنج 20 سال تفکر و تلاش این استاد برجسته است.
وی از 20 جلد تفسیر المیزان به عنوان دائرةالمعارف فرهنگ اسلام ناب نام برد و گفت: در میان دانشمندان اهل سنت و شیعه هیچ فردی به خوبی ایشان نتوانسته است چنین تفسیری ارائه دهد و عمق اندیشههای ایشان در این تفسیر در سالهای آینده مشخص خواهد شد.
رجبی خاطرنشان کرد: همایش بینالمللی اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان از سه سال گذشته فعالیت خود را با همکاری 21 مرکز علمی و پژوهشی داخلی و هشت مرکز خارجی آغاز کرده است.
وی با اشاره به حضور دانشمندانی از کشورهای عراق، لبنان، انگلستان، اندونزی، آمریکا و سوریه تصریح کرد: این همایش با 10 محور برگزار خواهد شد و 30 موضوع اصلی و 700 موضوع فرعی در این همایش مورد بررسی قرار داده شده است.
رجبی از راهاندازی سایت همایش اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان خبر داد و گفت: اخبار و مطالب علمی همایش در این سایت بارگذاری خواهد شد.
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: تشریح علوم انسانی و اسلامی در همایش اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان راهکاری برای تامین منابع علمی مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد است.
وی با اشاره به برگزاری 14 پیشهمایش اظهار کرد: برگزاری همایش در تهران، قم، تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد و ارائه 45 مقاله و برگزاری 10 نشست تخصصی از اقدامات پیشین همایش اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان بوده است.
رجبی از مصاحبه با 20 نفر از صاحبنظران رشتههای علوم انسانی و اسلامی یاد کرد و گفت: این مصاحبهها پس از برگزاری همایش ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه این همایش برای معرفی شخصیت علامه طباطبایی به جامعه جهانی برگزار شده است، بیان کرد: دو خبرنامه و یک ویژهنامه در روز همایش به حاضران ارائه میشود که در ویژهنامه بخشی از مقالات به همراه ترجمه عربی و انگلیسی ارائه خواهد شد.
رجبی به اجرای برنامههای رسانهای در قالب 14 محور اشاره کرد و افزود: در حاشیه همایش نمایشگاهی به مدت سه روز در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد که در آن آثار مکتوب و دیجیتال علامه طباطبایی، بخشی از مقالات همایش و همچنین آثار قرآنی موسسه امام خمینی(ره) ارائه می شود.
دبیر همایش اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان از دریافت 600 مقاله خبر داد و گفت: این مقالهها در چهار مرحله مورد بررسی قرار داده شد که در نتیجه 50 مقاله برتر برای ارائه در همایش انتخاب شده است.
وی به حضور آیتالله جعفر سبحانی و آیتالله محمدتقی مصباح یزدی در این همایش اشاره و عنوان کرد: 30 مقاله خارجی در این همایش ارائه خواهد شد و بسیاری از مقالات عربی و انگلیسی در همایش اندیشههای علامه طباطبایی در تفسیر المیزان مورد نقد و بررسی قرار میگیرد.