تعمیق فرهنگ قرآن و الگوسازی برای رفتار قرآنی؛ هدف اصلی برپایی نمایشگاه بیستم

تاریخ خبر:
1391/05/10 10:20
اخبار اعضای پایگاه http://www.iqna.ir
رییس بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم طی سخنانی در مراسم افتتاحیه بخش بین‌الملل این دوره از نمایشگاه قرآن تصریح کرد: این نمایشگاه بر اساس توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفته و در صدد تعمیق فرهنگ قرآن و الگوسازی برای رفتار قرآنی است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، آیین افتتاح بخش بین‌الملل بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم شب گذشته، 9 مردادماه، با حضور حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حمید محمدی، رییس بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، محمدباقر خرمشاد، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، لاله افتخاری، رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، آیت‌الله نمازی، امام جمعه کاشان، جمعی از معاونان، مسئولان و مدیران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نیز شماری از هنرمندان خارجی مدعو از کشورهای مختلف برگزار شد.

مراسم افتتاحیه با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیات کریمه توسط علی ظهرابی، قاری ممتار و بین‌المللی کشورمان آغاز شد و در ادامه مجری برنامه ضمن خوشامدگویی به جمع حضار حلول ماه مبارک رمضان را تبریک و از سویی سالروز وفات حضرت خدیجه‌(س)، همسر گرامی پیامبر اکرم(ص) را تسلیت عرض کرد.

وی در ادامه با تشکر از حضور مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مدعوین ایرانی و جمع هنرمندان خارجی در این مراسم، از حجت الاسلام محمدی برای ایراد سخنرانی دعوت کرد.

حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حمید محمدی، رییس بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، در ابتدا با حمد و ثنای خداوند متعال و سلام و درود به محضر پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) نسبت به حضور خود در آیین افتتاحیه این بخش از نمایشگاه ابراز خشنودی و تصریح کرد: امسال بخش بین‌الملل با حضور بیش از 30 کشور افتتاح می‌شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران نگاهی ابزاری به قرآن کریم ندارد، در قانون اساسی گفته شده است که حکومت بر پایه حق و قرآن شکل گرفته و تمام مشروعیت خود را مدیون انتساب و دریافتی است که از مبانی قرآنی داشته و نگاه ما از روز تأسیس جمهوری اسلامی ایران به بنیانگذاری حضرت امام خمینی(ره) نیز اصولی و مبنایی بوده است.

محمدی اظهار کرد: در منشور توسعه فرهنگ قرآنی که اولین سند راهبردی فعالیتهای قرآنی نظام است، سه رویکرد نظام‌سازی، سازماندهی و فرهنگ‌سازی دنبال می‌شود؛ در نظام‌سازی به دنبال آن هستیم که نظام‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و تربیتی را کشف کرده و در لایه‌های مختلف حکومت جاری و ساری نماییم. آنچه در جهان مهم است، امروز فهم درست از نظامهایی است که قرآن برای بشر آورده و در ایران اسلامی نیز تمام‌ حوزه‌ها و دانشگاه‌ها با تمام قوا درصدد کشف این نظام‌ها هستند.

حجت الاسلام محمدی به رویکرد سازماندهی منشور توسعه فرهنگ قرآنی اشاره و تصریح کرد: با توجه به این رویکرد تمام برنامه ها به سمت نظام شورای توسعه فرهنگ قرآنی است که امیدواریم این رویه برای سایر کشورهای اسلامی نیز الگو واقع شود.

وی در ادامه افزود: رویکرد دیگر منشور توسعه فعالیت‌های قرآنی فرهنگ سازی است که این مقوله نوعی اعجاز قرآن کریم نیز هست. قرآن کریم در فرهنگ‌سازی نقشی بی‌بدیل دارد و می تواند آنقدر موثر حضور یابد که هیچ چیزی جایگزین آن نیست.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی همچنین توسعه آموزش عمومی را یکی از اصلی ترین دغدغه‌های مسئولین و کارگزاران دانست و گفت: تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم یکی از این راهبردها بوده که از منویات مقام معظم رهبری نیز بوده و همه مردم نیز خود را موظف نمودند تا این مطالبه به نحو احسن تحقق یابد.

محمدی جنبه دیگر فرهنگ سازی را توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی دانست و ادامه داد: ایران اسلامی پیشگام تولید هنر قرآنی و پیشرو در هنرهای روز اسلامی است. نمایشگاه قرآن نیز این وظیفه را دارد تا معارف قرآنی را به قلب و جان‌ها رهنمون سازد؛ کشور ما در استفاده از هنرهای تجسمی، موسیقیایی و ... هماهنگی و همگونی خاصی را بین معارف قرآن برقرار کرده است و هیچ عرصه هنری در کشور ما وجود ندارد مگر آنکه در آن غنی سازی با محتوای قرآنی صورت گرفته باشد که متأسفانه در بیشتر کشورها این مسئله نادیده گرفته شده است.

وی در ادامه تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران آماده است تا در تمام کشورها چنین نمایشگاهی را با همین ابعاد کیفی و کمی برپا کند و من از همین جایگاه از هنرمندان مدعو از کشورهای مختلف می‌خواهم که این پیام اعلام آمادگی ما را به گوش مسئولان خود برسانند و ابلاغ کنند که ایران به دنبال توسعه فعالیتهای قرآنی نیست؛ بلکه مسئله مهم و مبارک توسعه فرهنگ قرآنی با سه ضلع توسعه معرفت قرآنی، ایمان به قرآن و رفتار قرآنی است.

حجت الاسلام محمدی در توضیح این مثلث که همه اضلاع آن در کنار هم معنا پیدا میکند، افزود: ما در کشوری اسلامی با مولفه ایمان به خدا، ایمان به رسول خدا(ص) و ایمان و باور به قرآن کریم همت خود را بر بنیادی کردن این سه ضلع برای همه آحاد ملت بکار بستیم، زیرا معتقدیم ایمان حقیقی مانند دالانی پرنور است که حتما شخص را به سعادت می رساند، این نمایشگاه یکی از اهداف اصلی خود را تعمیق فرهنگ قرآن قرار داده است، همچنان که با رفتار قرآنی این هنجار را برای افراد ملت درونی می‌کند.

محمدی با ذکر تشبیهی افزود: اگر توسعه فرهنگ قرآنی به درختی تشیبیه شود، ریشه و ساقه آن معرفت و ایمان و میوه آن عمل و رفتار قرآنی است؛ لذا تعمیق فرهنگ قرآن نیازمند نشر رفتار قرآنی است.

رییس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افزود: چنانچه شاهدیم امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی نیز از ابتدای امر پایه و اساس حکومت را بر مبنای آموزه‌های قرآنی قرار دادند تا رفتار و فعل همه کارگزاران نیز برگرفته از تعالیم قرآن باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: این نمایشگاه نیز بر اساس توسعه فرهنگ قرآنی شکل گرفته و جای جای این نمایشگاه در صدد تعمیق فرهنگ قرآن و الگوسازی برای رفتار قرآنی است که این رویکرد در همه بخشها از جمله عفاف و حجاب، آموزش و پژوهش، بخش دانشگاهی و تحول علوم انسانی و... در راستای توسعه معرفت قرآنی شکل گرفته است.

حمید محمدی ابراز خرسندی کرد که تمام مهمانان این نمایشگاه به کشوری دعوت شده اند که سردمدار و داعیه دار عرضه قرآن برای نسل امروز در زییاترین قاب های هنری است. چانچه ایران اسلامی با تولیدات فاخر قرآنی در حوزه هنرهای نمایشی و تولید فیلمهای قرآنی چون ملک سلیمان، یوسف پیامبر(ع)، مریم مقدس و مردان آنجلس و ... همه حکایت از توانمندی هنرهای ایران و همگام با باور قلبی و ایمان ایرانیان به خداوند متعال و قرآن کریم است.

رییس نمایشگاه بیستم قرآن کریم خاطرنشان کرد: این دوره از نمایشگاه با دربرداشتن بخشهای متعددی همچون بیداری اسلامی و فلسطین، بخش فرهنگ و ملل مسلمان، رهیافتگان و بخش بیداری اسلامی در 6 کشور انقلابی، مؤلفه بین‌المللی بودن را دنبال کرده و در صدد است این رویکرد در همه ساحت‌های نمایشگاه نمود داشته باشد.

حجت الاسلام محمدی در پایان ابراز امیدواری کرد که از طریق اطلا‌ع رسانی خوب رسانه ها و شبکه های ماهواره ای و ابلاغ اخبار فعالیت‌های قرآنی ایران توسط مهمانان خارجی به آن‌سوی مرزها، تمسک ایرانیان به فرهنگ غنی قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به گوش جهانیان برسد که در این میان بازدید 2 و نیم میلیون شهروند تهرانی تنها از یک شهر از این رویداد معنوی نیز خود گویای عشق عمیق مردم به قرآن کریم است.