امام خمینی(ره) پاسخگویی به نیازهای روزانه جامعه را مستلزم پیوند و همکاری بین حوزه و دانشگاه میدانستند، با اهتمام به این موضوع امروز جهاد دانشگاهی میتواند در این عرصه وارد شود و فعالیتهای موفقی انجام دهد.
حجتالاسلام والمسلمین محمود محمدی عراقی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس اسبق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) ضمن بیان این مطلب گفت: جهاد دانشگاهی، یک نهاد مقدس انقلابی و یکی از یادگارها و ابتکارات حضرت امام خمینی(ره) است که در ابعاد مختلف علم و فنآوری و مسائل فرهنگی توفیقات زیادی داشته و یکی از نهادهای پرثمر انقلاب است.
حجتالاسلام محمود محمدی عراقی در ادامه ضمن تقدیر از این پیشرفتها بهویژه پیشرفتهای جدید جهاد در عرصه علم و فنآوری، افزود: جهاد دانشگاهی موفقیتهای خوبی در عرصههای پژوهشی داشته که در صدر موفقیتها علمی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است.
رئیس اسبق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همچنین با تأکید بر ضرورت پیوند بین حوزه و دانشگاه یادآور شد: امام خمینی(ره) پاسخگویی به نیازهای روزانه جامعه را مستلزم پیوند و همکاری بین حوزه و دانشگاه میدانستند، با اهتمام به این موضوع امروز جهاد دانشگاهی میتواند در این عرصه وارد شود و فعالیتهای موفقی انجام دهد.
وی تصریح کرد: فعالیتهای فرهنگی جهاد نیز با توجه به جایگاه این نهاد و عرصه فعالیت آن که بیشتر در رابطه با دانشگاهها است، جای قدردانی دارد؛ اگر چه هنوز انتظارات ما از جهاد دانشگاهی بهعنوان یک نهاد انقلابی بیش از اینها است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عرضه پایاننامههای دانشگاهی قرآنی در بخش دانشگاهی بیستمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، خاطرنشان کرد: انسان زمانی که به موضوع پایاننامههای قرآنی نگاه میکند، میبیند که قرآن چقدر ظرفیت عظیم علمی و فرهنگی برای دانشگاهیان دارد، باید بپذیریم که هنوز ما از تمام این ظرفیتها استفاده نکردهایم و هنوز جای فعالیتهای بیشتری وجود دارد و جهاد دانشگاهی یکی از نهادهایی است که میتواند در این عرصه فعالیت بیشتری داشته باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی: |
جهاد دانشگاهی باید فعالیتهایی در زمینه شناسایی آسیبهای تهدیدکننده زندگی اسلامی و سنتهای خانوادگی انجام دهد و از ظرفیتهای حوزه و دانشگاه برای ارائه سبک زندگی در جامعه امروز استفاده کند |
عضو هیئت امنای جمعیت دفاع از ملت فلسطین، خبرگزاری ایکنا را از ابتکارات جهاد دانشگاهی دانست و گفت: این رسانه در عرصه اطلاعرسانی قرآنی در جمهوری اسلامی ایران یکی از موفقترین کارنامهها را دارد.
حجتالاسلام محمدی عراقی تأکید کرد: نه تنها جهاد دانشگاهی بلکه ارگانهای دیگر باید در عرصه تولیدات فرهنگی و هنری تلاش بیشتری انجام دهند، قطعاً دانشگاهها و حوزههای علمیه ما در این زمینه میتوانند فعالیت چشمگیری داشته باشند و جهاد دانشگاهی نیز به عنوان یک نهاد فرهنگی در عرصههای مختلف میتواند نقطه پیوندی بین حوزهها، دانشگاهها و پژوهشگاهها باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما برای اینکه بتوانیم سبک زندگی اسلامی و قرآنی را به جوانان آموزش دهیم، به فعالیتهای پژوهشی، فرهنگی و هنری نیاز داریم.
نحوه فعالیت جهاد دانشگاهی بهمنظور پرکردن خلأهای فرهنگی
رئیس اسبق سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن قدردانی از تلاشهای مسئولان جهاد دانشگاهی در عرصههای مختلف، گفت: با توجه به فعالیت این نهاد انقلابی بهعنوان نهادی جهادی، جهاد دانشگاهی باید به کارهای سخت و جهادی بپردازد.
وی با تبیین نحوه فعالیت جهاد دانشگاهی بهمنظور پرکردن خلأهای فرهنگی، خاطرنشان کرد: یکی از عرصههایی که خیلی تأثیرگذار است، عرصه هنری است، هنر دینی و قرآنی با شاخههای مختلف جای فعالیت گسترده و وسیعی دارد و ما هنوز در این عرصه گامهای نخست را برداشتهایم.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی با بیان اینکه قرآن، مجموعهای از زیباییهای ادبی و هنری است، تأکید کرد: داستانهای قرآنی برای اقشار مختلف جامعه جای کار بسیار وسیعی دارد، بنابراین میتوان فعالیتهای زیادی در این عرصه انجام داد، در عرصه پژوهشهای قرآنی نیز خلأهای زیادی داریم که باید آنها را برطرف کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: ما هنوز آن طور که باید نتوانستهایم متناسب با نیازهای امروز سبک زندگی اسلامی و نسبت آن با زندگی مدرن را برای یک جوان تعریف کنیم، زندگی اسلامی، مدرنبودن را مطلقا نفی نمیکند، اما به گونهای باید این مسأله را تبیین کرد که نقاط مثبت را در بر داشته باشد.
عضو هیئت امنای جمعیت دفاع از ملت فلسطین همچنین گفت: جهاد دانشگاهی باید فعالیتهایی در زمینه شناسایی آسیبهای تهدیدکننده زندگی اسلامی و سنتهای خانوادگی انجام دهد و از ظرفیتهای حوزه و دانشگاه برای ارائه سبک زندگی در جامعه امروز استفاده کند.