امروز بیش از 33 سال از انقلاب اسلامی ایران میگذرد، دراین مدت، روحانیت زخم زبانها را به جان خریده است و در بسیاری جاها، حلال را بر خود حرام کرده تا دیگران نگاه اشتباه به آنها نداشته باشند.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری (شنبه) در گردهمایی ائمه جماعات مساجد استان قم که در مسجد آبشار قم برگزار شد، محبت اهلبیت(علیهمالسلام) را از جمله مسائلی معرفی کرد که در روز قیامت مورد سؤال قرار میگیرد.
مدیر حوزههای علمیه کشور، دوست داشتن و محبت ورزیدن را نیازی فطری در انسانها معرفی کرد وگفت: انسانها دوست دارند که با یکدیگر ارتباط داشته باشند و به هم محبت بورزند، چه خوب است که این ارتباط و ابراز محببت با اهلبیت(علیهمالسلام) باشد.
وی با بیان این که هرچیزی نیاز به ابزاری دارد،ادامه داد: هرچه محبت انسان به معصومین(علیهمالسلام) بیشتر باشد، اطاعتپذیری او نیز بیشتر خواهد بود؛ البته منظور از اطاعات، اطاعت سیاسی، اجتماعی و... است، نه اطاعتی که جنبه تشریفاتی داشته باشد.
* محبت اهلبیت(ع) راهی برای نجات انسان
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع)، مبنی بر این که هر که ما را با دل دوست داشته باشد و با زبان یاری رساند و در صف ما با دشمنان باشد، در بهشت، با ماست، ادامه داد: محبت و اطاعت از اهلبیت(علیهمالسلام) راهی برای نجات انسان است.
عضو خبرگان رهبری عشق به اهلبیت(علیهمالسلام) را سرمایهای عظیم برای انسان معرفی کرد و گفت: بزرگترین سرمایهای که روحانیت دارد، خدمت به مکتب اهلبیت(علیهمالسلام) است که باید این سرمایه را حفظ کنیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور در ادامه به نشانههای محبت به اهلبیت(علیهمالاسلام) اشاره کرد و گفت: کسی که محبت معصومین(علیهمالسلام) را در دل داشته باشد، باید مانند آنها عمل کرده و لباس پرهیزگاری بر تن کند؛ نمیشود کسی ادعای محبت علی(ع) را داشت باشد، ولی در کنار آن محبت دشمنان علی نیز در دل او جای داشته باشد.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر محبان اهلبیت(علیهمالسلام) عشق ورزیدن به دوستان اهلبیت(علیهمالسلام) میباشد؛ باید مشکلات شیعیان را مشکل خود بداند و برای حل کردن آن تلاش کند.
آیتالله حسینی بوشهری در ادامه با بیان این که هرکه میخواهد به سمت اهلبیت(علیهمالسلام) برود، باید خود را آماده ناملایمتها بکند، تصریح کرد: مکتب اهلبیت(علیهمالسلام)، حق است و با توجه به این که بیشتر مردم از حق گریزان هستند؛ پیروان این مکتب باید خود را آماده ناملایمتهای موجود در این راه بکند.
*از خود گذشتگی روحانیت
وی افزود: امروز بیش از 33 سال از انقلاب اسلامی ایران میگذرد، دراین مدت، روحانیت زخم زبانها را به جان خریده است و در بسیاری جاها، حلال را بر خود حرام کرده تا دیگران نگاه اشتباه به آنها نداشته باشند؛ روحانیت با توجه به این که درباره حکومتداری، زندگی و امامت امیرالمؤمنین(ع) سخن میگوید، باید به گونهای رفتار کند که مردم این سخنان را بپذیرند.
عضو خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به شخصیت حضرت امام حسن مجتبی(ع) گفت: این امام همام در ارتباط باخدا عابدترین مردم بود و زمانی که یاد مرگ، آخرت و لحظه عبور از صراط میافتاد، گریه میکرد و در کمک به مردم نیز منطقی و استوار بود.
آیتالله حسینی بوشهری در پایان به جایگاه مسجد در کلام امام حسن مجتبی(ع) اشاره کرد و خاطرنشان کرد: بر اساس این، کسی که پیوسته به مسجد رفتآمد میکند، به دست آوردن برادران ارزشمند، اطلاعات جدید، محبت مورد انتظار، راهنمایی ارزشمند و همچنین از بین رفتن گناهان و نجات از گمرانی شامل حال او میشود.