وی همچنین افزود: امام علی (ع) حقیقتا از حیث برخورداری از علوم و معارف، اقیانوس بی کرانی است؛ ایشان از حیث شجاعت، صبر، خشوع، عرفان، مردم داری و ... در بالاترین مرتبه قرار دارد به طوری که مصداق کامل و دقیقی از «خلیفة ا... فی الارض» پس از وجود نازنین نبی مکرم است(ص) می باشد.
رییس مجمع جهانی شیعه شناسی خاطرنشان کرد: اهمیت ولایت و امامت حضرت علی (ع) به حدی است که اگر در غدیر خم ، این مساله از سوی پیامبر (ص) برای مردم بیان نمی شد، نبوت پیامبر(ص) زیر سوال می رفت و اساسا اگر امامت امیرالمومنین (ع) مطرح نبود، از حکمت الهی به دور بود که مساله خاتمیت پیامبر اسلام(ص) وجود داشته باشد، چرا که تنها کسی که می توانست وصی خاتم الانبیا (ص) باشد و جای خالی پیامبران الهی را بعد از مساله خاتمیت ، پر کند، ایشان بودند.
وی در ادامه گفت: بی شک شناخت برجستگی ها و آثار و برکات وجودی این امام همام، برای جهان اسلام از اهمیت و ضرورت والا و ویژه ای برخوردار است، چرا که ابعاد گوناگون سیره علوی در همه زمینه ها ، راهگشا و مشکل گشا است.
حجت الاسلام و المسلمین انصاری بویراحمدی همچنین بیان داشت: مولای متقیان علی (ع) از جهت نسب و دودمان، از نسب پاک و شریف و موحدی بوده اند و یکی از امتیازات خاص ایشان آن است که برترین همسر و فرزندان دنیا را داشته و بهترین خاندان تاریخ را به جهانیان معرفی کرده اند.
وی اضافه کرد: امام علی (ع) تنها شخصیتی است که در بشریت، لقب اختصاصی امیرالمومنین(ع) را داراست و بی تردید خلافت و جانشینی پیامبر اکرم (ص) تنها برازنده این وجود مقدس است که با ایشان دین و نعمت بر مردم کامل گشت.
رییس مجمع جهانی شیعه شناسی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ما باید در مکتب اسلام، بیشتر از دیگران درباره ایشان و اندیشه ها و سیره شان بیندیشیم و به خصوص سیره حکومتی ، سیاسی و اقتصادی آن بزرگوار را برای جهانیان تبیین کنیم.
وی همچنین با اشاره به مظلومیت امام علی (ع) در طول تاریخ ابراز داشت: ویژگیها، فضایل و کرامات امیرالمومنین (ع) آن قدر زیاد است که دوست و دشمن بدان معترفند و حتی عقل گرایان عالم نیز ایشان را بهترین مصداق ولایت و حاکمیت می دانند.
حجت الاسلام و المسلمین انصاری بویراحمدی در ادامه گفت: ما باید امروز پژوهشگاه و یا حتی دانشگاه امام علی شناسی داشته باشیم؛ علم، سیاست، عدالت، مردم داری، زهد، عبادت و ... ایشان هر کدامش می تواند یک رشته تخصصی دانشگاهی باشد.
وی افزود: ما باید اولا امام علی (ع) را خوب بشناسیم و در وهله بعد ایشان را به خوبی به دنیای امروز معرفی کنیم.
وی در خاتمه بر لزوم تکیه بر رویکرد نوین و به روز در معرفی امام علی (ع) به جهانیان تاکید کرد و بیان داشت: کلام فوق العاده امام علی (ع) در نهج البلاغه، دریای بی پایان و حیرت کننده ای است که حتی مخالفان و معاندان ایشان را نیز به شدت تحت تاثیر عظمت خود قرار داده است.