گلایه استاد درس خارج حوزه علمیه مشهد از بی‌توجهی برخی طلاب به درس خارج

تاریخ خبر:
1391/05/22 02:22
اخبار اعضای پایگاه http://www.basiratnews.com
طلاب باید بدانند درس خارج ، روش یادگیری فقاهت و اجتهاد در دین است و هر کسی هر تخصصی را خواسته باشد فرا بگیرد باید روش اجتهاد و برداشت از منابع دین را به طور صحیح بداند .

حجت الاسلام والمسلمین علمی اردبیلی اظهار داشت : طلاب باید بدانند درس خارج ، روش یادگیری فقاهت و اجتهاد در دین است و هر کسی هر تخصصی را خواسته باشد فرا بگیرد باید روش اجتهاد و برداشت از منابع دین را به طور صحیح بداند .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بصیرت به نقل از سایت اجتهاد ، حجت الاسلام والمسلمین علی علمی اردبیلی استاد درس خارج حوزه علمیه مشهد در حاشیه امتحانات شفاهی خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد گفت : برخی طلابی که نزد ما برای امتحان خارج می‌آیند نسبت به فراگیری دروس تخصصی فقه و اصول در سطح خارج کاملاً توجیه نیستند و برای شرکت در درس خارج ، هدفی را دنبال نمی‌کنند و باید نسبت به این آسیب آگاهی سازی کرد .

 

 

وی افزود:  طلاب باید بدانند درس خارج، روش یادگیری فقاهت و اجتهاد در دین است و هر کسی هر تخصصی را خواسته باشد فرا بگیرد باید روش اجتهاد و برداشت از منابع دین را به طور صحیح بداند.
این مدرس خارج حوزه علمیه مشهد هم‌چنین با گلایه از سطح معلومات و رغبت دانشجویان دکترای رشته فقه و مبانی حقوق تصریح کرد: بنده سال‌های زیادی در دانشگاه در مقطع دکترا تدریس داشته‌ام اما دانشجویان، توجه و رغبت مناسبی به درس خواندن و فراگرفتن مطالب تخصصی فقهی و اصولی ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین علمی اردبیلی در پایان با ذکر خاطره‌ای از استاد خویش مرحوم آیت‌الله سید محمدهادی میلانی گفت: استاد ما همواره بر رجوع به کتب حواشی مکاسب شیخ انصاری و منابع فقه در درس خارج خویش بسیار تأکید داشت و درس خارج خود می‌گفت هیچگاه به درس اکتفا نکنید و تنها درس ساختار اصلی تلاش اجتهادی شما و یادگیری روش فقاهت باشد.
گفتنی است، حجت الاسلام والمسلمین علی علمی اردبیلی دروس مقدماتی و سطوح عالیه را نزد پدرش آیت الله شیخ محمد علمی اردبیلی و تنی چند از اساتید همچون آیت‌الله سید محمود شاهرودی فرا گرفت و در درس خارج امام خمینی و شهید سید محمدباقر صدر حاضر شد. سپس در سال ١٣۴٧ هجری شمسی بهمراه پدر به مشهد مقدس هجرت نمود و در درس خارج فقه آیت‌الله سید محمدهادی میلانی و خارج اصول پدر بزرگوار خود و درس فلسفه آیت‌الله شیخ عبدالنبی کجوری شرکت جست و به درجه رفیع اجتهاد در علوم حوزوی رسید. ایشان علاوه بر تحصیل به تدریس در رشته‌های مختلف علوم اسلامی اعم از فقه و اصول و فلسفه و کلام پرداخت و به نقد و بررسی فلسفه غرب نیز اهتمام ورزید. وی علاوه بر تدریس به تألیف آثار ارزشمند و فراوانی در علوم مذکور توفیق یافت که از جمله تالیف ایشان می‌توان به : دلیل الفقه در چهار جلد، تقریرات دروس خارج فقه و اصول اساتید خود، الفقه الجامع فی شرح لمختصر النافع در ده جلد، یک دوره فقه استدلالی با رعایت شرایط زمان و تطورات فقهی و دیگر آثار علمی که اکثر آنها مکرر به چاپ رسیده و در اختیار مجامع علمی کشور قرار گرفته است. ایشان در حال حاضر یکی از چهره‌های برجسته علمی حوزه‌ی علمیه مشهد مقدس می‌باشد و به تدریس دروس خارج فقه و اصول و فلسفه اشتغال دارند.