رهبر معظم انقلاب در اجتماع عظیم مردم در حرم مطهر امام خمینی(ره): انقلابی‌گری یعنی مسئولان تسلیم زورگویی و دچار انفعال نشوند

تاریخ خبر:
1396/03/16 10:12
همه اخبار منبع : پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: انقلابی‌گری یعنی مسئولان کشور هدفشان راضی کردن قدرتها نباشد و بدون انفعال و تسلیم در مقابل زورگویان، فریب آنها را نخورند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر یکشنبه در اجتماع عظیم مردم در بیست و هشتمین سالگرد رحلت امام بزرگوار و همیشه زنده ملت، خمینی کبیر تأکید کردند: برخوداری از «روحیه، ذهن و عمل انقلابی» درس بزرگ امام راحل عظیم الشأن است و ملت ایران در پرتو اهداف و آرمانهای همچنان پر جاذبه امام و هوشیاری در مقابل شیطان بزرگ، راه تحقق اهداف انقلاب را در معنای حقیقی عقلانیت یعنی انقلابی گری ادامه می دهد.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با گرامیداشت سالگرد رحلت دردناک امام بزرگوار، به مطالب و حقایقی که در طول سالهای گذشته درخصوص امام و انقلاب بیان شده، اشاره کردند و گفتند: درباره امام ناگفته هایی وجود دارد که باید به تدریج به ذهنیت جامعه منتقل شود اما مطالبی هم که در طول سالهای گذشته بیان شده اند، باید تکرار و مرور شوند تا راه و مبانی امام از گزند تحریف در امان بمانند و برخی افراد مجال تحریف امام را پیدا نکنند.
ایشان، مخاطب اصلی سخنان امروز خود را جوانان بیان و خاطرنشان کردند: از آنجا که جوانان دوران حماسه های بزرگ، پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و دوران حرکت های بزرگ در مقابل تجزیه طلبان را ندیده اند، مخاطب اصلی توضیحات امروز من درخصوص امام، جوانان هستند، ضمن آنکه ذهن نسل جوان، بیش از دیگران در معرض حملات تحریف کنندگان قرار دارد.
رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان گفتند: پیروزی انقلاب اسلامی که تحقق اراده الهی بوسیله امام خمینی و با کمک مردم بود، یک جابجایی سیاسی صرف و کنار رفتن یک گروه از قدرت و روی کار آمدن گروه دیگر نبود، بلکه انقلاب اسلامی یک تحول عمیق و عظیم در عرصه سیاست کشور و در متن جامعه ایرانی بود.
حضرت آیت الله خامنه ای به تحول عمیقی که در عرصه سیاست کشور بوجود آمد، اشاره کردند و افزودند: انقلاب اسلامی، یک دیکتاتوریِ بسته و ارثی و وابسته به بیگانگان و دنباله رو آنها را به یک حکومت مردم‌پایه و متکی به مردم و مستقل و سربلند و دارای هویت تبدیل کرد.
ایشان در خصوص تحول عمیقی که انقلاب اسلامی در متن جامعه ایجاد کرد، گفتند: جامعه ایران با آن سابقه فرهنگی و با آن عظمت و دانشمندان بزرگ و معارف عظیم بشری، به یک جامعه بی‌هویت و دنباله رو غرب تبدیل شده بود اما انقلاب اسلامی، جامعه ایرانی را به یک جامعه با هویت و دارای استقلال و اصالت و خلاقیت و صاحبِ حرف نو، تبدیل کرد.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه امام بزرگوار چنین تحول عظیمی را بواسطه پیروزی انقلاب ایجاد کردند، افزودند: امام خمینی در خلال سخنان خود، هدفهای حداکثری انقلاب اسلامی را بیان می کردند که حتی برخی افراد سیاسی پخته و مبارز نیز تحقق آنها را بعید می دانستند اما امام توانست همه این هدفهای حداکثری را محقق کند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به اهداف نهضت مشروطیت و نهضت ملی شدن صنعت نفت که در مقایسه با اهداف امام، هدف هایی حداقلی به شمار می آیند، خاطرنشان کردند: این نهضتها نتوانستند بطور کامل به هدفهای حداقلی خود برسند اما امام علاوه بر اینکه به اهداف حداکثری انقلاب اسلامی دست یافت، توانست این انقلاب را حفظ و ماندگار کند.
ایشان با طرح این سئوال که «امام چگونه توانست این حرکت عظیم را به پیروزی برساند و اهداف حداکثری آن را حفظ کند»، گفتند: راز موفقیت امام خمینی و هنر بزرگ آن امام، این بود که توانست آحاد مردم بویژه جوانان را به صحنه بیاورد و آنان را در صحنه نگه دارد.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: در هر کشوری که آحاد مردم وارد صحنه شوند و بایستند و مقاومت کنند، اهداف آنها محقق خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس این سئوال را مطرح کردند که «امام چگونه چنین توانایی را به دست آورد که مردم و بویژه جوانان را وارد میدان نماید و آنان را در میدان حفظ کند».
ایشان در پاسخ به این سئوال، به جذابیت های شخصیتی و جذابیت های شعارها و مبانی و اصول امام اشاره کردند و گفتند: امام خمینی از نظر شخصیتی، «بسیار مستحکم»، «دارای قدرت ایستادگی در سختی ها»، «دارای صراحت و صداقت» و «دارای ایمان و توکل به خدا در رفتار و گفتار» بود و این جذابیت های شخصیتی موجب شد که جوان، «امام و راه او، و نهضت و انقلاب» را انتخاب کند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس به جذابیت های اصول امام اشاره کردند و افزودند: یکی از اصولی که امام بزرگوار ارائه کرد، «اسلام ناب محمدی(ص)» بود، اسلامی که نه اسیر تحجر است و نه اسیر التقاط.
حضرت آیت الله خامنه ای، «استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی» را از دیگر مبانی جذاب امام برشمردند و خاطرنشان کردند: یکی دیگر از مبانی امام، بیرون آمدن از چنبره سلطه امریکا بود که برای جوانِ ایرانی، جذاب بود.
ایشان تأکید کردند: بیرون آمدن از چنبره سلطه امریکا، اکنون نیز برای جوانان کشورهایی مانند عربستان سعودی که و دولتهای آنها سالهای طولانی در خدمت منافع امریکا هستند، جذابیت دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای به «مردم سالاری»، «حقِ انتخاب و حاکمیت مردم» و همچنین «ایجاد خودباوری در ملت» به عنوان دیگر مبانی امام اشاره کردند و گفتند: جذابیت های شخصیتی و مبانی امام خمینی عامل اصلی پیوستن جوانان به نهضت و انقلاب اسلامی بود که در نهایت موجب پیروزی انقلاب و بروز یک زلزله سیاسی در دنیا شد.
ایشان به شکل گیری تقسیم بندی «طرفداران و دشمنان انقلاب اسلامی» در دنیا اشاره کردند و افزودند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، قدرتهای بزرگ بویژه امریکا و شوروی و جریان های قدرت همچون صهیونیست ها و کمپانی های بزرگ، به دشمنان انقلاب اسلامی تبدیل شدند، زیرا احساس خطر کردند اما در مقابل، بسیاری از ملتهای مسلمان حتی برخی ملتهای غیرمسلمان، علاقه مند و طرفدار انقلاب شدند که تا به امروز نیز این جریان ادامه دارد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سردرگمی قدرتها در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، خاطرنشان کردند: آنها بعد از مدتی که خود را باز یافتند، دشمنی ها را آغاز کردند و در طول ۳۸ سال گذشته طراحی های مختلفی انجام دادند اما در همه این دشمنی ها از ملت ایران شکست خوردند و بعد از این هم به همین گونه خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای در این بخش از سخنان خود به شرایط «دهه شصت» که دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی و دهه حیات پر برکت امام بود، اشاره کردند و گفتند: دهه شصت یک دهه مظلوم و در عین حال بسیار مهم و سرنوشت ساز در تاریخ انقلاب اسلامی است که متأسفانه ناشناخته مانده و اخیراً هم بوسیله برخی بلندگوها و صاحبان آنها مورد تهاجم قرار گرفته است.
ایشان دهه شصت را دهه آزمونهای بزرگ و دهه خشن ترین اقدامات تروریستی در کشور خواندند و افزودند: تروریست های مورد حمایت قدرتها، در دهه شصت، هزاران نفر از آحاد مردم و مسئولین را به شهادت رساندند که در میان آنها از کاسب معمولی تا جوان و فعال سیاسی و شخصیت های بزرگ دیده می شوند.
حضرت آیت الله خامنه ای، دهه شصت را دهه ۸ سال جنگ تحمیلی و دهه سخت ترین تحریمها خواندند و تأکید کردند: البته دهه شصت، دهه افتخارات بزرگ و دهه مبارزه با تجزیه طلبی است که ملت ایران بویژه جوانان با ایستادگی محکم خود در این دهه، توانستند بر همه توطئه ها و دشمنی ها پیروز شوند.
ایشان، اهل فکر را به تأمل در حقایق و واقعیت های دهه شصت فراخواندند و گفتند: مراقب باشیم تا در دهه شصت، جای شهید و جلاد عوض نشود، زیرا ملت ایران در دهه شصت مظلوم واقع شد و به دلیل اینکه تروریست ها و منافقین و پشتیبانان آنها به امام و ملت ایران ظلم و خباثت کردند، ملت در موضع دفاع قرار گرفت و در نهایت هم پیروز شد.
حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه به رحلت امام و دوران بعد از رحلت اشاره کردند و گفتند: بعد از امام، عده ای امیدوار شدند که شاید بتوانند راه امام را تغییر دهند اما به لطف خدا نتوانستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه بعد از رحلت امام بزرگوار عده ای در خارج و عواملشان در داخل امیدوار شدند که راه امام را به عقب برگردانند و منتظر پیر شدن و از کار افتادن انقلاب بودند، افزودند: آنها می خواستند بساط قبل از انقلاب را دوباره پهن کنند اما نتوانستند زیرا مبانی و اصول امام خمینی برای ملت ایران همچنان پرجاذبه، پرطراوت و شوق آفرین است.
ایشان تأکید کردند: با وجود اینکه جسم امام در میان ما نیست اما نام او همچنان گره گشا و «راه و روح و یاد او» زنده است و اصول کهنه نشدنی و شعارهای او همچنان پرجاذبه و هدایتگر ملت و کشور است که این واقعیت درخشان، نشانه «قدرت بسیج کنندگی انقلاب اسلامی» است.
رهبر انقلاب با اشاره به عقب ماندگی موجود در تحقق برخی شعارهای امام راحل عظیم الشأن از جمله عدالت اجتماعی و برخی شعارهای مبنایی و اصولی امام، افزودند: با همت بیشتر، اهداف و آرمانهای آن امام به عرش سفر کرده را دنبال خواهیم کرد.
حضرت آیت الله خامنه ای قدرت بسیج کنندگی انقلاب را نعمتی بسیار بزرگ خواندند و با اشاره به نیاز واقعی امروز و آینده کشور به این قدرت عظیم افزودند: هیچ پیشرانی به عظمت و قدرت انقلاب و شعارهای پرجاذبه امام وجود ندارد و مسئولان و فعالان سیاسی به هیچ دلیلی نباید از این قدرت تعیین کننده غفلت کنند.
ایشان با اشاره به ادامه توطئه های پیچیده دشمنان خاطرنشان کردند: به فضل الهی، انقلاب و آرمانهای پرجاذبه امام همچنان قادر است جوانان و انسانهای با عزم و اراده را به میدان بیاورد، به حرکت وادارد و به پیش ببرد و این، مهمترین عامل شکست توطئه های دشمنان است.
رهبر انقلاب با بیان مصداقی از اوج وقاحت دشمنان خاطرنشان کردند: رئیس جمهور امریکا با رئیس یک نظام قبیله ای، عقب افتاده و منحطِ محض، رقص شمشیر می کند و بی ادبانه به انتخابات آزاد و چهل میلیون رأی ملت ایران، ایراد می گیرد.
ایشان با اشاره به مغازله رئیس جمهور امریکا با قاتلین مردم بی‌گناه و بی‌پناه یمن افزودند: دشمنان ما با بی حیایی تمام در کنار عاملین کشتار مردم یمن دم از حقوق بشر می زنند و ملت نجیب ایران را به اسم حقوق بشر تحریم می کنند؛ آیا وقاحت از این بیشتر می شود؟
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: در مقابل این دشمنان گستاخ، ایران به قدرت بسیج کنندگی انقلاب نیاز جدی دارد و باید همه مسئولان و دلسوزان انقلاب، ارزشها و آرمانها را به معنای واقعی کلمه ارج بنهند و به خاطر اهداف کوتاه مدت و تحولات سیاسی زودگذر و روزمره، اصول و ارزشها را به فراموشی نسپارند.
رهبر انقلاب، پیشرفت در عرصه های علم و اقتصاد و سیاست و فرهنگ را نیازمند اعتماد به نفس و جرأت برآمده از انقلاب دانستند و افزودند: امروز، اگر تجربه ای مانند حوادث دهه شصت رخ دهد، قطعاً و بدون تردید میلیونها جوان مصمم و دلاور در کمال قدرت و عزت نفس وارد میدان می شوند و کشور را حفظ و نگهداری می کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد از برخی که «عقلانیت» را به عنوان نقطه مقابل شعارهای انقلاب مطرح می کنند، افزودند: عقلانیت واقعی در «انقلابی گری» است و نگاه انقلابی است که می تواند حقایق و واقعیتها را نشان دهد.
ایشان در بیان مصداقی از این مسئله مهم یادآوری کردند: امام بزرگوار سی و چند سال پیش در پرتو نگاه انقلابی و در واقع عقلانی، امریکا را «شیطان بزرگ» و «غیرقابل اعتماد» معرفی کرد و اکنون بعد از سه دهه، رؤسای برخی کشورهای اروپایی به این واقعیت اذعان می کنند و امریکا را غیرقابل اعتماد می نامند که این مسئله، عقلانیتِ ناشی از انقلابی گری امام را نشان می دهد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: البته ملت ایران نیز در همه تجربه های خود درک کرده است که امریکایی‌ها، حقیقتاً غیرقابل اعتمادند.
حضرت آیت الله خامنه ای در بیان دیگری از معنای حقیقی عقلانیت خاطرنشان کردند: عقلانیت یعنی شناخت اصالتها، تکیه به مردم و نیروهای داخلی و توکل به خدا، نه اینکه انسان بعد از رها شدن از چنبره سلطه امریکا، مجدداً خود را به شیطان بزرگ نزدیک کند.
رهبر انقلاب اسلامی، «برخورداری از روحیه و ذهن و عمل انقلابی» را بزرگترین درس امام خواندند و افزودند: هرگز نباید این درس راهگشا و سعادت بخش را فراموش کرد.
ایشان با نقد کسانی که امام را به چشم یک «میراث فرهنگی» می نگرند، افزودند: امامِ ملت ایران، میراث فرهنگی نیست بلکه رهبر و امامِ زنده و حاضر است و با سخن و فکر و آرمان خود، همچنان این ملت را هدایت می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد از کسانی که به اسم «عقلانیت» می گویند «چالش با قدرتها» هزینه دارد، افزودند: بله «چالش» هزینه دارد اما «سازش» هم هزینه های گزاف دارد.
رهبر انقلاب اسلامی، اقدام سعودی‌ها را در هزینه کردن صدها میلیارد دلار از پول ملتشان برای تحقق امیال و اهداف امریکا، هزینه سازش با شیطان بزرگ خواندند و افزودند: اگر انسان با اعتماد به نفس و «منطق و عقلانیت انقلابی» در یک چالش وارد شود، هزینه اش به مراتب کمتر از هزینه سازش است.
ایشان خطاب به ملت افزودند: ان‌شاءالله بعدها در این زمینه صحبتهای بیشتری خواهم کرد اما در هر حال حقیقت این است که قدرتهای توطئه گر و تجاوزپیشه به هیچ چیز قانع نیستند و همانطور که در تعاملات چند سال اخیر دیدیم، هر عقب نشینی در مقابل دشمنان، آنها را به مطالبات جدید وا می دارد و این سلسله «عقب نشینی و مطالبه تازه» هیچ پایانی ندارد.
رهبر انقلاب اسلامی پس از تبیین رابطه دقیق و ذاتی عقلانیت و انقلابی گری افزودند: انقلابی‌گری یعنی مسئولان کشور هدفشان راضی کردن قدرتها نباشد و بدون انفعال و تسلیم در مقابل زورگویان، فریب آنها را نخورند و با دوری از ضعف نفس در مقابل شیطان بزرگ، همت و هدف خود را در بکارگیری نیروها و عناصر داخلی، حل مشکلات و راضی کردن مردم متمرکز کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای در جمع بندی این بخش از سخنانشان بار دیگر نیاز کشور را به «روحیه، ممشا، اصول و مبانی انقلاب و امام» مورد تأکید قرار دادند و افزودند: «انقلابی گری» را به عنوان «افراطی گری» نفی نکنید، زیرا انقلابی گری نیاز واقعی کشور و جامعه است.
رهبر انقلاب اسلامی بخش بعدی سخنان خود را به بیان چند نکته درباره مسائل داخلی اختصاص دادند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و حضور گسترده مردم در انتخابات، گفتند: از یکایک کسانی که به صحنه آمدند و بیش از ۴۱ میلیون رأی به صندوقها ریختند، از صمیم قلب تشکر می‌کنم.
ایشان، حضور گسترده مردم در انتخابات را نشانه «اعتماد عمومی به نظام» و موجب افزایش اعتبار کشور دانستند و افزودند: اکثریت هفتاد و چند درصدی مردم با حضور در انتخابات به نظام جمهوری اسلامی آری گفتند و آن را تأیید کردند و این رأی، در واقع رأی به نظام اسلامی بود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: متأسفانه برخی افراد از روی کج‌فهمی یا با انگیزه‌های دیگر، این واقعیت را انکار می‌کنند و می‌گویند رأی مردم، ربطی به تأیید نظام اسلامی ندارد، در حالی‌که حتی افرادی که ممکن است در دل از نظام گله داشته باشند، با رأی دادن در چارچوب نظام، نشان می‌دهند که این چارچوب را قبول، و به آن اعتماد دارند و آن را کارآمد می‌دانند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: شورای نگهبان صحت انتخابات را خوشبختانه اعلام کرد، البته اعلام شد که تخلفاتی در انتخابات انجام گرفته و گزارش این موارد به ما نیز رسید.
ایشان با اشاره به اینکه تخلفات در نتیجه انتخابات هیچ تأثیری نداشته است، گفتند: تخلف در انتخابات مناسب نظام جمهوری اسلامی نیست و مسئولان باید این موارد را با جدیت دنبال کنند و متخلفین را مشخص کنند تا در انتخاباتی که ملت ایران در آینده در پیش دارد، چنین تخلفاتی برافتد، زیرا اگر چشم بر تخلف ببندیم و از آن صرف‌نظر و اغماض کنیم، تخلفات تکرار می‌شود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با تشکر از مسئولان امر اجرا و نظارت در انتخابات، از برخی بداخلاقی‌های انجام‌شده در تبلیغات انتخاباتی انتقاد و خاطرنشان کردند: در تبلیغات و مناظرات حرفهایی زده شد و بداخلاقی‌هایی انجام گرفت و دستگاههای گوناگون کشور مورد اتهام قرار گرفتند که کارهای خوبی نبود.
ایشان افزودند: گذشته، گذشته است و باید به آنچه در انتخابات انجام شد، به چشم اغماض نگاه شود و آن کارها تکرار نشود و ادامه پیدا نکند.
رهبر انقلاب اسلامی، همه ملت را به حلم توصیه کردند و افزودند: چه آن گروهی که نامزد مورد نظرشان رأی آورده و چه آن گروهی که رأی نیاورده‌اند، باید از خود ظرفیت و حلم نشان دهند و از بی‌ظرفیتی و بی‌جنبگی پرهیز کنند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: خوشبختانه امسال آن کسانی که در انتخابات موفق نشدند، از خود ظرفیت نشان دادند، بر خلاف سال ۸۸ که عده‌ای آن مشکلات را برای کشور بوجود آوردند.
«اهمیت ویژه دادن به تولید و اشتغال» مسئله ای بود که رهبر انقلاب اسلامی در ادامه سخنانشان به دولت توصیه کردند و افزودند: رئیس‌جمهور طبق قانون اساسی از امکانات گسترده‌ای در کشور برخوردار است که باید با استفاده از این امکانات، ظرفیتها را بالفعل کنند و در عمل به وعده‌های داده شده به مردم، هیچ درنگی انجام نشود.
ایشان خاطرنشان کردند: در دولت دوازدهم باید مسئولانی کاری، فعال و توانا انتخاب شوند، زیرا ناکارآمدی در بخشهای اقتصادی و غیراقتصادی به حساب ناکارآمدی نظام گذاشته خواهد شد، در حالی‌که این، بی‌انصافی است و نظام، کارآمد است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه باید کشور در مقابل تحریمهای امریکا، مقاوم‌سازی  شود، افزودند: امریکایی‌ها با وقاحت هر روز ساز جدیدی علیه ملت ایران کوک می‌کنند که مسئولان باید در مقابل آنها کشور را از همه جهات سیاسی و اقتصادی مقاوم کنند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در مسائل جهانی باید از مسئولان کشور، صدای واحد و قوی شنیده شود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در ادامه، به چند موضوع منطقه ای اشاره کردند و گفتند: متأسفانه در ماه مبارک رمضان، برادران روزه دار ما در برخی کشورها همچون یمن، سوریه، بحرین و لیبی دچار مشکلات عظیمی هستند.
ایشان با اشاره به بمباران و فشار شبانه‌روزی دولت سعودی علیه ملت یمن، گفتند: دولت سعودی بداند که اگر ده، بیست سال دیگر نیز همین روش جنایت‌آمیز را ادامه دهد، بر مردم بی‌پناه و بی‌گناه یمن پیروز نخواهد شد و تنها جرم و گناه خود را سنگین‌تر و انتقام الهی را نسبت به خود سخت‌تر خواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی، حضور دولت سعودی در بحرین را حضوری غیرمنطقی خواندند و خاطرنشان کردند: مسائل بحرین مربوط به مردم بحرین است و مردم بحرین باید خودشان با حکومتشان صحبت کنند و به نتیجه برسند.
ایشان، حضور و دخالت دولت بیگانه و وارد کردن نیروی نظامی با هدف غلبه بر اراده ملت بحرین را از لحاظ منطقی غلط و در عمل، ناکارآمد دانستند و گفتند: این‌گونه کارها موجب روسیاهی دولت سعودی است و حتی در صورتی که با رشوه چند صد میلیاردی، امریکا را با خود همراه کنند، باز هم به نتیجه نخواهند رسید.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، حضور کشورهای بیگانه در سوریه بر خلاف اراده دولت و ملت آن کشور را اقدامی خلاف خواندند و تأکید کردند: مسائل سوریه باید با گفتگو حل شود.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نقش دشمن در ایجاد جنگهای نیابتی در دنیای اسلام و درگیر کردن مردم با یکدیگر، گفتند: راه‌حل این قضایا گفتگو و مذاکره است و نباید از بیرون کشورها سلاح تزریق شود و دیگران در امور ملتها دخالت کنند.
ایشان با اشاره به اینکه داعش از محل شکل گیری خود در عراق و سوریه در حال رانده‌شدن است، افزودند: تروریستها اکنون قصد رفتن به سمت کشورهای دیگر همچون افغانستان، پاکستان و حتی فیلیپین و برخی کشورهای اروپایی را دارند و این آتش که غربی ها به دست خودشان برافروختند، اکنون دامن خودشان را گرفته است.
حضرت آیت الله خامنه‌ای در جمع‌بندی سخنانشان تأکید کردند: ملت ایران به توفیق الهی توانسته است در همه این قضایا با منطق، عقلانیت و عزم و اراده راسخ به پیش برود و بعد از این نیز به اذن و هدایت الهی همه تحولات سیاسی کشور به تحقق آرمانها و پیروزی ملت منجر خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: به توفیق پروردگار و به تجربه ۳۸ سال گذشته، فردای این ملت از امروز آن، به مراتب بهتر خواهد بود.
 
ورود مقام معظم رهبری به حرم مطهر امام راحل (ره )  
 
رهبر معظم انقلاب - مجال تحریف را از تحریف‌کنندگان امام بگیریم
 
رهبر معظم انقلاب- دشمنان از روز اول همیشه از ملت ایران شکست خورده است
 
رهبر معظم انقلاب، تصریح کردند: دهه‌ی شصت، دهه‌ی آزمون‌های بزرگ و پیروزی‌های بزرگ است؛ دهه‌ی شصت دهه‌ی خشن‌ترین تروریسم در کشور است. در طول چند سال هزاران نفر از آحاد مردم، از مسئولین، از قشرهای مختلف، به‌وسیله‌ی تروریست‌ها به شهادت رسیدند؛ از کاسب معمولی گرفته تا شخصیت‌ها؛ تا 17 هزار هم گفته‌اند؛ یعنی 17 هزار انسان باشرف، باشخصیت و ارزشمند در تروریسم دهه‌ی شصت فدا شدند که در میان این‌ها شخصیت‌هایی مثل شهید مطهری و شهید بهشتی حضور دارند.
دهه‌ی شصت دهه‌ی مبارزه با تجزیه‌طلبی است؛ در دهه‌ی شصت ملت ما و جوان‌های ما محکم ایستادند؛ جای شهید و جلاد عوض نشود. در دهه‌ی شصت ملت ایران مظلوم واقع شد. تروریست‌ها و منافقین و پشتیبان‌های آنان با ملت ایران جفا کردند. 
 
رهبر معظم انقلاب - دهه 60 دهه مبارزه با تروریسم بود؛ جای شهید و جلاد عوض نشود
 
رهبر معظم انقلاب- ارزش های انقلاب را به معنای واقعی کلمه احیا کنید
 
رهبر  معظم انقلاب- برخی می گویند چالش با قدرت ها هزینه دارد؛ اما سازش هم باید گفت هزینه دارد
 
  رهبر معظم انقلاب- انقلابی گری یعنی عدم تسلیم شدن در برابر زورگوها
رهبر معظم انقلاب- حتی مسئولان اروپایی هم می گویند آمریکا غیر قابل اعتماد  
 
رهبر معظم انقلاب- تشکر از ملت برای حضور پرشور در انتخابات؛ با تخلفات انتخاباتی برخورد شود
 
رهبر معظم انقلاب - دشمنان با جنگ های نیابتی در کشورهای اسلامی به دنبال منافع خود هستند
 
رهبر معظم انقلاب- مسئولان هیچ درنگی در عمل به وعده ها انجام ندهند؛ مقاوم سازی در برابر تحریم های آمریکا