امیدوارم با دو بال علم و اخلاق بتوانید قلههای بزرگ علمی را فتح نموده و بر مجهولات بشر که بیش از معلومات آن است فائق آئید.
به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، به مناسبت آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه امام صادق علیه السلام فیروزکوه پیامی صادر کرد.
متن پیام این مرجع تقلید به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و الصلاة و السلام علی خاتم الانبیاء و المرسلین حبیب إله العالمین ابی القاسم محمد و علی آله الطیبین الطاهرین سیما بقیة الله فی الارضین و لعنة الله علی أعدائهم اجمعین
قال الله الحکیم:«هَلْ یَسْتَوِی الَّذینَ یَعْلَمُونَ وَ الَّذینَ لا یَعْلَمُونُ»
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
افتتاح سال جدید تحصیلی حوزه علمیه حضرت امام جعفر صادق علیه السلام در دار السیادة وشتان فیروزکوه را به حضرات علمای اعلام، اساتید محترم، طلاب عزیز و مردم متدین و شریف منطقه تبریک و تهنیت عرض میکنم، و از خداوند متعال مسئلت دارم که آثار و برکات این مدرسه شریفه افزوده شود و همه از نتایج سازنده و مفید آن بهرهمند باشند.
در این فرصت کوتاه چند نکته مهم را خدمت مدیریت محترم، اساتید گرانقدر و طلاب فاضل عرض میکنم:
1. همانطوری که مستحضرید دشمنان اسلام و بخصوص دشمنان مکتب حقه جعفری برای ضربهزدن به عقاید مسلمانان و ایجاد تفرقه و تشتت در میان مسلمانان از هر حیله و وسیلهای استفاده نموده و با وسایل ارتباطات جدید، شبهههای واهی و اشکالات فراوانی را به عقاید حقه ما وارد میکنند و تا به خیال خام خودشان بتوانند ایمان جوانان عزیز ما را تضعیف نموده و آنان را از صراط مستقیم منحرف نمایند، لذا وظیفه علماء و طلاب در عصر حاضر بسیار سنگین است و مسئولیت همه ما بیشتر از گذشته است. از این جهت برای ادای وظیفه تبلیغ و رساندن پیامهای آسمانی اسلام و پاسخدادن به شبهات و اشکالات باید با اندوختههای علمی و دینی فراوان آمادگی کامل را پیدا کنیم و از اساتید فن با تشکیل کلاسهای ویژه برای شناخت کامل فرقههای گمراهکننده و پاسخ به شبهات استفاده نماییم.
2. حوزههای علمیه دارای سرمایه بزرگ، جاودانی و تمامنشدنی که همان معارف نورانی قرآن و عترت است میباشند. توصیه حقیر به همه این است که از کلام وحی، احادیث و روایات ائمه معصومین علیهم السلام به بهترین وجه ممکن استفاده نموده و آنها را به گوش جهانیان - که تشنه معنویات و اخلاق میباشند- برسانیم که فرمودند: «إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛ اگر مردم محاسن و زیباییهای کلام ما را بدانند از ما (اهل البیت علیهم السلام) پیروی میکنند.
3. اینجانب نسبت به ادبیات و فراگیری کتابهای ادبی قدیم، مانند جامع المقدمات، سیوطی، مغنی و نیز کتابهای منطق، مانند حاشیه، شمسیه و کتابهای معانی و بیان توصیه خاص دارم. اگر آقایان طلاب دارای ادبیات قوی باشند در رشتههای اسلامشناسی، قرآنشناسی و حدیثشناسی میتوانند استفاده فراوانی ببرند و خود صاحبنظر باشند.
4. هدف اصلی از درسخواندن و تعلیم و تعلّم، تهذیب، تزکیه و تخلّق به اخلاق قرآنی، اسلامی و ولائی میباشد. اگر به این نکته مهم توجه داشته باشیم که اوّل العلم معرفة الجبار و آخر العلم تفویض الأمر الیه، عظمت و اهمیت درسخواندن و فراگیری فقه آل محمد علیهم السلام برای ما بهتر معلوم میشود.
این همه تأکید قرآن و روایات بر آموختن علم و تعلم و احترام به عالم و ثواب و فضیلتی که علما بر دیگران دارند. نشاندهنده بزرگی و رفعت جایگاه علم و علماء میباشد. از این رو امیدوارم که با دو بال علم و اخلاق بتوانید قلههای بزرگ علمی را فتح نموده و بر مجهولات بشر که بیش از معلومات آن است فائق آئید.
در خاتمه از همه بزرگواران که در این مراسم باشکوه شرکت نموده و نیز از اساتید و طلاب محترم به ویژه از مدیر دلسوز، متعهد و خلیق این مدرسه که به نام مقدس حضرت امام جعفر صادق علیه السلام مزیّن است تشکر و تقدیر نموده و توفیق همگان را در خدمت به صاحب اصلی حوزههای علمیه حضرت بقیة الله الاعظم ارواح العالمین له الفداء و کسب رضایت آن حضرت از خداوند متعال مسئلت دارم و ملتمس دعای خیر شما هستم.والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
لطف الله صافی
17 شوال المکرم1433