شرایط ثبت نام داوطلبان نمایندگی طلاب و فضلای حوزه علمیه قم / ۶۵ هزار طلبه شرایط شرکت در انتخابات را دارند

تاریخ خبر:
1396/10/19 11:29
همه اخبار منبع : خبرگزاری حوزه
رئیس ستاد انتخابات هشتمین دوره مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم از ثبت نام قریب به ۲۰۰ نفر از اساتید و فضلای حوزه علمیه قم برای رقابت انتخاباتی در این دوره خبر داد.

حجت الاسلام و المسلمین احمد فرخ فال ضمن تشریح آخرین مصوبات ستاد انتخابات و فرآیند ثبت نام اظهارداشت: امروز این مجمع حلقه وصل میان حوزویان و مسئولان عالی حوزه و جامعه مدرسین می باشد که به ابتکار و تاکید بنیانگذارنظام مقدس جمهوری اسلامی و تلاش آیت الله مشکینی (ره) شکل گرفت.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه ارزشمند و با اصالت جامعه مدرسین، افزود: این نهاد با یک دوران فعالیت و جهاد، بیش از نیم قرن سکانداری حوزه و روحانیت و سیاست گذاری کلان حوزه را بر عهده دارد.

وی افزود: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم جایگاه رفیعی دارد که در زمان امام راحل و رهبر معظم انقلاب مأموریت ها و مطالبات کلان از حوزه و روحانیت از این نهاد مطالبه شده شده است.

مشاور عالی مدیر حوزه های علمیه با اشاره به منشور روحانیت امام راحل، خاطرنشان کرد: در منشور روحانیت حضرت امام(ره) که در سال ۶۷ صادر شد، ایشان یکی از مطالبات مهم درباره جایگاه طلاب و فضلا را از جامعه مدرسین مطالبه فرمودند.

حجت الاسلام فرخ فال ادامه داد: بر این اساس جامعه مدرسین ستادی را جهت پیگیری مطالبات امام تشکیل داد و برنامه ریزی لازم در جهت تشکیل مجمع نمایندگان طراحی شد و توسط ریاست وقت جامعه مدرسین آیت الله مشکینی سال ۶۸ به محضر حضرت امام تقدیم شد؛ و امام نیز این اقدام انقلابی را تایید و مورد تقدیر قرار داد.

رئیس ستاد انتخابات هشتمین دوره مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم اظهارداشت: امام راحل در منشور روحانیت اهمیت کار روحانیت را متذکر شدند، امام فرمود اگر طلاب و مدرسین با هم نباشند نمی توان پیش بینی کرد موفقیت از آن چه کسی است؛ جایگاهی که بر اساس مطالبه امام و رهنمود رهبری به عنوان مجمع نمایندگان تشکیل شده بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه هفتیمن دوره مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم تا پایان سال فعال خواهند بود، ادامه داد: در اهداف مجمع نمایندگان عناصر کلیدی مانند نهادینه کردن ارتباط طلاب با جامعه مدرسین و نهادهای عالی حوزوی، بالابردن سطح علمی و تحقیقاتی در حوزه و ارتباط با علما و کمک در جهت شرایط تحصیل در نظر گرفته شده است و طی این هفت دوره نسبت به این اهداف و در عرصه های علمی، پژوهشی، تحقیقاتی و آموزشی تلاش های چشمگیری داشته اند.

رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین خاطر نشان کرد: تاکنون هفت دوره انتخابات در سال های گذشته اجرایی شده و در هر دوره ستادی تشکیل و آیین نامه انتخابات تدوین شده است، با حکم رییس جامعه مدرسین ستاد انتخابات تشکیل می شود که در این دوره 14 آذر اولین جلسه ستاد برگزار شد و برنامه ریزی و زمان بندی عملیات انتخابات هشتم به تصویب رسید.

حجت الاسلام فرخ فال گفت: بحمدالله این ستاد با عضویت 9 نفر از جمله نماینده هیئت نظارت، دبیراجرایی ستاد، مسئول امور روحانیون در معاونت حوزه و جامعه جامعه مدرسین، نایب رئیس و مسئول دبیرخانه مجمع عمومی جامعه مدرسین، مدیریت مباحث مالی جامعه به منظور پشتیبانی از جمله این اعضا می باشند.

وی ادامه داد: تاکنون سه جلسه از سوی ستاد انتخابات برگزار شده است و به تبع آن مصوباتی به همراه داشته است.

رئیس ستاد انتخابات هشتمین دوره مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، افزود: با توجه به زمان برنامه ریزی شده ستاد تاکنون همه برنامه ها بر اساس زمان بندی ارائه شده در حال انجام و پیگیری می باشد و با توجه به اینکه آخرین مهلت ثبت نام تا 22 دیماه می باشد، از همه طلاب و فضلای حوزه علمیه به ویژه اساتید معزز درخواست داریم با حضور خود به منظور ثبت نام کاندیداتوری یک حضور حداکثری را به منظور پیشبرد هرچه بیشتر و بهتر منشور روحانیت مد نظر امام راحل و مطالبات مقام معظم رهبری را رقم بزنند.

مشاور عالی مدیر حوزه های علمیه با اشاره به آخرین وضعیت شرایط ثبت نام کنندگان و میزان مشارکت طلاب و فضلا، اذعان داشت: در دور هفتم از 135  حوزه انتخابی ۲۰۱ نفر از فضلای حوزه انتخاب شدند که بیش از ۶۰ نفر از اساتید سطوح عالی هستند، خوشبختانه مجمع نمایندگان فعالیت خوبی داشته و جایگاه مجمع بسیار مهم است، رهبری در دیدار مجمع نمایندگان بر لزوم انقلابی ماندن حوزه تاکید کردند و مجمع مسؤولیت مهمی در این زمینه دارد و فعالیت خوبی انجام داده است.

رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین با بیان این که مجمع نمایندگان در ۷ دوره گذشته کارهای بسیار بزرگی انجام داده است، گفت:  مجمع نمایندگان در تنظیم و تدوین و به انجام رساندن نظامات آموزشی و پژوهشی و خدماتی فعال بوده و در سند چشم انداز حوزه از ظرفیت خوب مجمع نمایندگان استفاده شده است.

وی با اشاره به فعالیت های ستاد برگزاری انتخابات هشتمین دوره مجمع نمایندگان افزود: آمار طلاب و فضلای حوزه واجد شرایط باید استخراج شود، طلابی که در سال های پایانی سطح یک قرار دارند و حداقل یک سال و نیم سابقه تحصیلی در قم دارند می توانند در این انتخابات شرکت کنند.

حجت الاسلام فرخ فال با بیان این که بر اساس آمار طلاب شهرستان ها  سهمیه های حوزه های رای گیری مشخص می شود، اظهار داشت: بعد از ثبت نام ها بررسی صلاحیت ها و اعلام اسامی تایید شده انجام می شود و  پس از آن ‌بعد اطلاع رسانی عمومی برای شرکت در انتخابات در انتخابات را خواهیم داشت.

رئیس ستاد انتخابات هشتمین دوره مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم ادامه داد: طبق آخرین آمار که از سوی مرکز مدیریت به ستاد انتخابات ارائه شده است تعداد 85 هزار طلبه در حوزه علمیه قم حضور دارند که 65 هزار نفر آنها واجد شرایط شرکت در انتخابات را دارند.

وی با تاکید بر حضور حداکثری فضلا و اساتید برای نمایندگی هشتمین دوره انتخابات مجمع نمایندگان تصریح کرد: هر چه این مجمع با حضور افراد با صلابت و اعلم تر شکل بگیرید، بدون تردید تصمیماتی قوی و ارزشمندی برای طلاب و فضلا گرفته خواهد شد.

مشاور عالی مدیرحوزه های علمیه اظهارداشت: مجمع نمایندگان یادگار امام امت در منشور روحانیت و مورد توجه مقام معظم رهبری می باشد، به طوریکه در دیداری که مجمع با معظم له داشتند، ایشان مطالبات جدی را مطرح کردند که می بایست نسبت به آن اهتمام جدی داشت، لذا بر همه اساتید و طلاب و فضلا ضروری است که در این انتخابات حضور یافته و سهم خود را در این مطالبه امام و رهبری ادا کنند.

نتیجه انتخابات 23 اسفند ماه مشخص خواهد شد

حجت الاسلام فرخ فال در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آنچه داوطلبان باید بدانند، گفت: منتخبین طلاب برای یک دوره چهارساله انتخاب می شوند و ما سعی داریم 10 روز بعد از برگزاری انتخابات روز یکشنبه 13 اسفندماه نتایج را اعلام کنیم و تا پایان سال با تشکیل جلسه ای اعضای هیئت رئیسه مجمع هشتم را مشخص کنیم.

وی تاکید کرد: مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم تنها نهاد انتخابی در حوزه است که نمایندگان آن برای یک دوره چهار ساله با رای مستقیم طلاب انتخاب می شوند.

آنچه در ادامه می خوانید بخشی از شرایط ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم است.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام:

عکس رنگی ۴×۳ معمم و جدید (۲ قطعه)

تصویر تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی

تأییدیه شرکت در درس خارج به مدت ۵ سال و یا گواهی اتمام سطح چهار حوزه

تکمیل فرمهای ثبت نام (حضوری و اینترتی)

ثبت نام حضوری از ساعت ۸الی۱۴: خیابان معلم –کوچه ۱۲ – جامعه مدرسین حوزه علمیه قم – ستاد برگزاری انتخابات

شرایط داوطلبان نمایندگی مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم

طبق ماده 9 آیین نامه انتخاباتی مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم؛ داوطلبان گرامی نمایندگی مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم حداقل می بایست واجد شرایط ذیل باشند:

1.اعتقاد و التزام عملی به ولایت فقه و حفظ نظام جمهوری اسلامی

2.داشتن توانایی لازم جسمی، روحی و فکری برای انجام وظایف نمایندگی و شرکت در کمیسیون ها

3.سکونت فعلی درقم

4.اهل حوزه انتخابیه بودن

5.داشتن حسن سابقه

6.ملبس بودن به لباس مقدس روحانیت

7.نداشتن عضویت یا ارتباط تشکیلاتی و حتی گرایش فکری به گروههای مخالف انقلاب اسلامی و روحانیت

8.نداشتن عضویت فعلی در احزاب سیاسی

9.عدم اشتغال به مسئولیتهایی که با وظایف نمایندگی منافات دارد

10.داشتن تاییدیه سطح سه حوزه به همراه (تاییدیه 5 سال شرکت در دروس خارج و یا تاییدیه پایان سطح چهار حوزه)

راهنمای ثبت نام الكترونيكی داوطلبان نمايندگی

دواطلبان نمایندگی مجمع که تمایل دارند به صورت غیر حضوری و اینترنتی کار ثبت نام خود را انجام دهند می بایست با مراجعه به سایت جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، اقدام به ثبت نام و تکمیل فرم های مربوطه کنند.

در این مرحله متقاضیان هنگام ثبت نام به موارد ذیل توجه کنند:

1- هنگام ثبت نام از کلید برگشت استفاده نکنید

2- در ثبت نام الکترونیکی کليه اطلاعات خواسته شده بايد بصورت صحيح و كامل با حروف و کارکترهای فارسی وارد شود و سيستم به صورت خودکار آنها را کنترل می کند و تا زمانی که اشکالی در فرم وجود داشته باشد اجازه ثبت نام داده نمي شود. پس در ورود اطلاعات دقت بفرمائيد.

3- کد ملي داوطلب بايد بدون در نظر گرفتن فاصله و خط تيره و فقط به صورت يك عدد 10 رقمي و صحيح وارد شود.

4- اطلاعات خواسته شده در فرم مانند نام، نام خانوادگي، نام پدر و غيره بايد با حروف فارسي و طبق شناسنامه و اسناد معتبر ديگر به صورت صحيح وارد شود.

5- ورود اطلاعات فيلدهايي که کنار عنوان آنها علامت ستاره (*) درج شده است الزامي است و در صورت عدم درج اطلاعات و يا درج اطلاعات نا صحيح ثبت فرم صورت نمي پذيرد.

6- تصاوير اسکن شده از مدارک پيوستي بايد حتما با فرمت jpg و با حجم کمتر از 400 کيلوبايت باشد.

7- کد امنيتی پايان فرم از هشت عدد تشكيل می شود كه بايد به صورت صحيح تشخيص داده شده و در محل مورد نظر وارد شود. در صورتی که عدد خوانا نیست می توانید با کلیک بر روی عبارت «باز سازی کد» که در کنار قرار دارد نسبت به تغییر عدد اقدام کنید.

8- در صورتی که هنگام ثبت اطلاعات خطايی در تشخيص اطلاعات وارد شده رخ دهد. در ذيل فيلدی که خطا بوجود آمده پيغام متناسب با خطا نمایش داده خواهد شد که می توانيد با توجه به پيغام نسبت به اصلاح خطا اقدام نمایید.

9- در هر بار بروز خطا و قبل از فشردن ثبت نهایی کلیه فیلدهای وارد شده را کنترل بفرمائید و از صحت اطلاعات (خصوصا استان و حوزه انتخابیه) اطمینان حاصل کنید.

10- قبل از شروع به ثبت نام فایل تصویر شناسنامه، کارت ملی، عکس 4*3 جدید و معمم، نامه تاییدیه درس خارج و یا تاییدیه سطح چهار حوزه خود را با مشخصات فوق آماده نمائيد.

11- ثبت نام الکترونیکی زمانی تکمیل می شود که سیستم کد پیگیری ثبت نام را به شما ارائه نماید. بنابراین تا زمانی که کد پیگیری دریافت نکرده اید سیستم را ترک نفرمائید.

12- پس از تکمیل ثبت نام، اصل مدرک تاییدیه درس خارج و یا تاییدیه پایان سطح چهار و 2 قطعه عکس 3*4 جدید، معمم و رنگی خود را به همراه كد رهگيری ثبت نام الکترونیکی، حداکثر تا تاریخ 22 دیماه 1396 به ستاد برگزاری انتخابات واقع در قم، خیابان معلم، کوچه شماره 12 ساختمان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تحویل فرمائید.

13- داوطلبان محترم لازم است قبل از اقدام به ثبت نام شرایط داوطلبان نمایندگی مجمع نمايندگان طلاب و فضلای حوزه علميه قم را که در صفحه بعد آمده است مطالعه نموده و در صورت واجد شرایط بودن اقدام به ثبت نام نمایند.

14- در صورت بروز مشکل یا ابهام با شماره تلفن 02537730407 تماس حاصل فرمائید.

تشکیل هیات نظارت بر برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان

حجت الاسلام فرخ فال اضافه کرد: همزمان با پیگیری روند اجرایی انتخابات مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، هیات نظارت بر برگزاری انتخابات مجمع نمایندگان نیز تشکیل شده است.

وی ادامه داد: هیأت نظارت بر انتخابات مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم که اعضای آن منتخب نهادهای عالی حوزوی هستند، کار بررسی صلاحیت ها و نظارت بر چگونگی برگزاری انتخابات هشتمین دوره را برعهده خواهند داشت.  این هیات همچون هیات برگزاری در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تشکیل شده است.

رئیس ستاد انتخابات هشتمین دوره مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با بیان اینکه در دوره هشتم شاهد 146 حوزه انتخابیه هستیم، بیان داشت: در صورت فراهم شدن شرایط و آماده سازی نرم افزار ویژه انتخابات علاوه بر مدرسه فیضیه، صندوق های سیاری در منطقه پردیسان و مهدیه دایر خواهیم کرد.

گفتنی است، هشتمین دوره انتخابات مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم ۱۳ اسفندماه سال جاری برگزار می شود و روند ثبت نام از کاندیداها تا پایان وقت مقرر شده 22 دیماه می باشد.

گفت وگو: اکبر پوست چیان