چرا درس خارج فقه سیاسی تشکیل نمی شود؟

تاریخ خبر:
1391/07/03 11:59
اخبار اعضای پایگاه http://ijtihad.ir
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در رساله‌های فقهی ما گاهی به مسائلی که اصلا در جامعه مطرح نیست، پاسخ داده شده اما به بسیاری از مسائلی ـ اجتماعی یا سیاسی ـ که در جامعه وجود دارد پاسخی داده نشده است. چرا نباید یک کرسی درس خارج فقه سیاسی در حوزه‌های علمیه جاهن تشیع تشکیل نشود؟

به گزارش شبکه اجتهاد، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست علمی تخصصی «چیستی تمدن نوین اسلامی» که در مجتمع آموزش عالی المصطفی مشهد برگزار شد، با بیان این که غرب بیان می‌کند که ما مسلمانان را فقط به دست خودشان می‌توانیم نابود کنیم، به تبیین اختلافات میان اهل سنت و حتی در میان شیعه پرداخت و گفت: این در حالی است که کشورهای اروپایی با وجود همه اختلاف نظرهای قومی و نژادی، متحد هستند و اتحادیه اروپا را تشکیل داده‌اند؛ لذا مشاهده می‌شود که اگر روزی بخواهند به رسول خدا(ص) توهین کنند، آمریکا، اروپا و همه کشورهای غربی حضور پیدا می‌کنند؛ زیرا می‌خواهند عزت و اقتدار مسلمانان را بشکنند و می‌دانند که اگر پرچم رسول ا...(ص) بالا برود اقدامات آنها در همه جا تعطیل می‌شود.
وی افزود: یکی از راه‌هایی که غربی‌ها برای جلوگیری از ایجاد تمدن اسلامی به کار می‌گیرند ایجاد اختلاف بین فرق و مذاهب مختلف است. بنابراین نخستین مانع ساختن تمدن اسلامی غرب باوری و تنازعات درونی است.
وی بیان کرد: در رساله‌های فقهی ما یا در توضیح المسائل گاهی به مسائلی که اصلا در جامعه مطرح نیست، پاسخ داده شده اما به بسیاری از مسائلی ـ اجتماعی یا سیاسی ـ که در جامعه وجود دارد پاسخی داده نشده است. چرا نباید یک کرسی درس خارج فقه سیاسی در حوزه‌های علمیه جاهن تشیع تشکیل نشود؟
وی با بیان این که برخی می‌گویند دین از سیاست جداست اظهار داشت: سؤال ما از این افراد آن است که اگر دین از سیاست جداست چرا پیغمبر خدا بعد از نبوت حکومت تشکیل دادند؟ اگر دین از سیاست جداست چرا این همه احکام مختلف سیاسی توسط ائمه اطهار(ع) صادر شده است.
وی با انتقاد از این که در هیچ کدام از حوزه‌های علمیه قم، اصفهان، مشهد و نجف یک درس خارج مربوط به احکام تمدن ساز وجود ندارد، بیان داشت: امروز متأسفانه در حوزه‌های فقهی ما بخش عظیمی از روایات تعطیل شده است و بخش عظیمی از قرآن را فقط برای ثواب و آن هم در روی منبر می‌خوانیم.
وی با تأکید بر این که فرمان امیر المؤمنین علی(ع) به مالک اشتر باید در باب سیاسی اش در حوزه‌های علمیه مورد تبیین و تشریح قرار گیرد، ابراز کرد: بنده می‌ترسم این نهضتهای بیداری اسلامی به جهت کاستی هایی ـ که در خصوص فقه و احکام سیاسی وجود دارد ـ عاقبت به خیر نشوند، زیرا ملتها آماده و درصحنه اند، اما علما و حکمای آن‌ها ممکن است به سوی تحجر یا غرب زدگی بروند.
وی متذکر شد: در حوزه علمیه مشهد، قم و اصفهان یک کرسی تبیین شرح معارف نهفته در صحیفه سجادیه وجود ندارد؛ در حالی که از این کتاب با عظمت می‌توان نظام‌های خانواده، سیاسی و اقتصادی را استخراج کرد. این صحیفه سجادیه فقط در منبر استفاده می‌شود.
وی با اشاره به این نکته که اگر امروز تمدن غربی تا مقدار زیادی رشد پیدا کرده به جهت کم کاری برخی از علمای دین بوده است، تصریح کرد: هویت اسلام و بیداری اسلام به معنای نفرت از غرب نیست، اسلام به شرق و غرب کینه ای ندارد بلکه کینه به کفر و استکبار یعنی روش غرب است