نویسنده کتاب «جوشن کبیر» معتقد است تعادل عجیبی در «واقعه عاشورا» وجود دارد و این تعادل، الهامبخش او برای نگارش این کتاب بوده است
حامد صفاییپور، نویسنده کتاب «جوشن کبیر» در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اثرش را دربرگیرنده نگاهی متفاوت از حادثه عاشورا دانست و گفت: نوعی تلقی و احساس کودکانه در برخی از قطعات این نوشتار وجود دارد که نشاندهنده ارتباط درونی من با موضوع عاشوراست. این نوشتار، متفاوت از درسهایی است که فضای سیاسی و اجتماعی درباره واقعه کربلا به انسان القا میکند و متفاوت از درسهایی است که جامعه از این واقعه غمانگیز به انسان میدهد.
نویسنده کتاب «جوشن کبیر» درباره ویژگی یادداشتهایش در این کتاب گفت: این یادداشتها احساسات شخصیام درباره واقعه کربلا و روز عاشورا از هشت سال گذشته بودهاند که قصد انتشارشان را نداشتم ولی دوستانم پس از مطالعه آنها مرا به انتشارشان تشویق کردند.
صفاییپور درباره رویکرد خود در پرداخت به واقعه کربلا اظهار کرد: در این حادثه با صحنه جنگ و خونریزی روبهروییم که از دید پدران و کودکان، امام و ماموم نگاههای معناداری را به تصویر میکشد. این تصویر شاید با آنچه در جامعه جریان دارد، قدری متفاوت است. در این نوشتار هر قطعه مربوط به نوع خاصی از روابط حاکم در این کارزار است. «رابطه امام حسین(ع) با فرزندانش»، «رابطه محیط و انسانها» و «حضرت عباس(ع) و ترانهسرایی برای پیروزی» از جمله این روابطند که در قطعات این کتاب دیده میشوند.
وی درباره عناصر الهامبخش نوشتارش توضیح داد: تعادل عجیبی در «واقعه عاشورا» احساس میکردم و این نکته به نظر من اوج زیبایی این حادثه غمانگیز بود. تعادل در «خشم»، به این معنی که میتوان به دشمن خشم گرفت اما جانب انصاف را رعایت کرد. تعادل در «نبرد» به این معنی که در نبرد ناجوانمردانه، «جوانمردانه» مقابله کرد. تعادل در «مخالفت» به این مفهوم که مخالف بود اما خشن نبود و تعادل در «دوست داشتن» به این مفهوم که فرزند را دوست داشت اما بتوان او را رها کرد. این تعادل در واقعه عاشورا برایم الهامبخش بود.
نویسنده «جوشن کبیر» درباره نام این اثر گفت: این نام برگرفته از بند 23 کتاب است که چنین میگوید: «حسینا... چرا قاسم «جوشن کبیر» میخواند؟! مگر این نوجوان، زره ندارد؟!» که این بخش به روایت نازل شدن جوشن کبیر در جنگ بدر اشاره دارد. در واقع بنا بر روایات، این دعا مانند زره است که میتواند از دلها مراقبت کند.
وی مخاطبان این نوشتار را آشنایان با فرهنگ اهلبیت دانست و گفت: پیش از انتشار این اثر را در اختیار افرادی با تفکرات بسیار گوناگون قرار دادم و گمان میکنم این اثر برای جوانی که با حادثه عاشورا آشنایی بیشتری دارند مناسبتر باشد.
چاپ نخست کتاب «جوشن کبیر» را انتشارات خیمه با شمارگان هزار نسخه در 38 صفحه و به بهای سه هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
کد مطلب : 138783