همایش انقلاب اسلامی در منظومه فکری امام خمینی (ره) «از نظریه تا عمل» ۳۰ خرداد در سالن همایشهای کتابخانه ملی برگزار میشود.
دبیر علمی این همایش در نشست خبری گفت: در این همایش علمی تلاش میشود نقاط قوت گفتمان امام خمینی (ره) ارزیابی و اینکه این گفتمان به چه میزان در بخشهای مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی محقق شده است، بررسی شود.
سیدرضا صالحی امیری افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۵ مقطع گفتمانی ارزش ها، توسعه و سازندگی، اصلاحات، عدالت و اعتدال را داشته ایم، که برای شناخت همه گفتمانها نیاز به بررسی دقیق و علمی هستیم.
وی گفت: در این همایش ابعاد مختلف گفتمان امام (ره) تجزیه و کالبد شکافی خواهد شد و میزان موفقیت آن ارزیابی و چرایی ناکامیها نیز بررسی میشود.
صالحی امیری افزود: عناصر و دقایق گفتمانی در مفاهیمی همچون اخلاق گرایی، عدالت گرایی، وحدت گرایی، آرمان گرایی، مصلحت گرایی، مردم گرایی، استقلال گرایی، عقل گرایی و قانون گرایی تعریف شده است.
وی گفت: هم اکنون نیازمند بازشناسی اندیشه امام خمینی (ره) هستیم تا جامعه جوان و پویا که به آرمانهای امام (ره) علاقهمند است از آن بهرهمند شود و همچنین باید با باز تولید این اندیشه، نسل جوان را از آن سیراب کنیم.
صالحی امیری افزود: باید به این سؤال اصلی پاسخ داده شود که دلایل اصلی بروز ناکامیها چه بوده و سهم هرکدام از آنها به چه میزان است؟
وی گفت: یکی از مباحث، سوء مدیریت در تحقق گفتمان حضرت امام (ره) است که در این خصوص در چارچوب نظریه، سیاست، ضعف قوانین و یا هدف گذاریها دچار چالش هستیم.
صالحی امیری افزود: آسیب شناسی نظری، سیاسی، برنامه ای، عملکردی و مدیریتی از موضوعاتی است که در این همایش براساس مقالات انجام خواهد شد.
وی گفت: موضوع اساسی این همایش علمی است که در چارچوب روش شناسی عملی به موضوع میپردازد و تلاش دارد به کالبد شکافی اندیشه امام (ره) با تأکید بر چرایی موفقیت و یا ناکامی بپردازد و بازشناسی و باز تولید اندیشه امام (ره) برای نسل امروز خواهد پرداخت.
صالحی امیری افزود: این همایش واقع گرایانه و به صورت علمی عمل خواهد کرد و ۱۷۸ مقاله با موضوعات همایش به دبیرخانه ارسال شده است که از این تعداد ۲۴ مقاله در کتاب منتخب مقالات چاپ و منتشر خواهد شد.
وی گفت: موضوعهای این همایش شامل انقلاب اسلامی و عدالت، انقلاب اسلامی و آزادی، انقلاب اسلامی و حقوق ملت، انقلاب اسلامی و سیاست اخلاقی، انقلاب اسلامی و معنویت، انقلاب اسلامی و آموزش و فرهنگ، انقلاب اسلامی و امنیت، انقلاب اسلامی و مشارکت، انقلاب اسلامی و وحدت ملی، انقلاب اسلامی و پیشرفت و توسعه، انقلاب اسلامی و تمدن سازی است.
صالحی امیری افزود: همچنین انقلاب اسلامی و راهبرد منطقه گرایی اسلامی، انقلاب اسلامی و راهبرد نداشتن تعهدگرایی جهانی، انقلاب اسلامی و استکبار ستیزی، انقلاب اسلامی صلح و همزیستی مسالمت آمیز، انقلاب اسلامی و راهبرد صدور انقلاب، انقلاب اسلامی و جهانی شدن و جهانی سازی، انقلاب اسلامی و دیپلماسی فرهنگی و انقلاب اسلامی و هویت و خودباوری از دیگر موضوعات این همایش است.
وی گفت: پیش از برگزاری این همایش، ۱۸ نشست تخصصی در مراکز علمی و پژوهشی برگزار شده است.
صالحی امیری افزود: همچنین ۱۹ مقاله از مقالات این همایش در مجلات علمی - پژوهشی چاپ شده است.
وی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری به بازشناسی و باز تولید اندیشه امام (ره) نیازمند هستیم و تنها نسخه برون رفت از چالشها نیز بازگشت به اندیشه امام (ره) است.
صالحی امیری افزود: برای باز تولید این اندیشهها نیازمند کالبد شکافی آن در فضای فعلی هستیم تا با توجه به نیازها، ضرورتها و واقعیتهای امروز جامعه آن را باز تولید کنیم.
وی گفت: امروز نیازمند بازشناسی اندیشه امام (ره) به نسل جوان با روش شناسی جدید هستیم، زیرا اندیشه امام (ره) اندیشه نابی است که همه میتوانند از آن سیراب شوند.
همچنین حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی نیز در سخنانی گفت: تمام تلاش ما این بوده است که ثابت کنیم توان همه کارها در کشور وجود دارد.
وی افزود: بسیاری از دست آوردها و تلاشهای این نهاد از آن جهت است که در مرزهای علم حرکت کرده ایم.