امام جمعه موقت مشهد تصریح کرد: عزم و تصمیم در مسیر طلبگی میبایست مبتنی بر سه رکن تحصیل، خودسازی و آگاهی سیاسی باش
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام و المسلمین فرزانه در جمع طلاب جدید الورود حوزه علمیه خراسان در اردوگاه مازندران در مشهد با بیان این که طلاب علوم دینی امروز باید برای استفاده از فضای بوجود آمده، عزم راسخ و تصمیم جدی داشته باشند، تصریح کرد: این عزم و تصمیم میبایست مبتنی بر سه رکن تحصیل، خودسازی و آگاهی سیاسی باشد.
عضو شورای برنامهریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان تأکید کرد: طلبه علوم دینی باید آگاهی سیاسی داشته و سیاست اسلامی را درک نماید و سیاستبازان دنیا را بشناسد.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی تصریح کرد: امکان ندارد راه پرپیچ و خم و دور خود را بدون این سه رکن طی نمود و نمی توان رسالت اصلی یعنی شناخت، تبیین و دفاع از دین را انجام داد.
وی توصیه کرد: طلاب علوم دینی دو کتاب «سیمای طلبه آرمانی» و «پایی که جا ماند» را مطالعه نمایند، زیرا در خودسازی و فهم و مقاومت در مسیرشان، تأثیرگذار است.
امام جمعه موقت مشهد با اشاره به فرمایش امیرالمؤمنین (علیه السلام) در خطبه « وَ اللَّهُ مُسْتَأْدِیکُمْ شُکْرَهُ وَ مُوَرِّثُکُمْ أَمْرَهُ وَ مُمْهِلُکُمْ فِی مِضْمَار مَمْدُود لِتَتَنَازَعُوا سَبَقَهُ فَشُدُّوا عُقَدَ الْمَ ... تَجْتَمِعُ عَزِیمَةٌ وَ وَلِیمَةٌ...» اشاره کرد و گفت: شناخت، تبیین، تبلیغ و دفاع از اسلام بهترین مسیر برای حرکت انسان است که طلاب علوم دینی در این راه انجام وظیفه میکنند.
حجت الاسلام و المسلمین فرزانه به توضیح بیشتر فرمایش امیرالمؤمنین (علیه السلام) پرداخت و ابرازداشت: انسانها در قرآن کریم به دو گروه شکور و کافر تقسیم شدهاند که حضرت میفرمایند، خداوند میخواهد در صف شاکران قرارگیریم، زیرا بی بدیل ترین نعمت یعنی حکومت دینی و اسلامی، به ما عطا نموده است.
وی، با تأکید بر این مطلب که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) خواسته تا مسلمان زندگی کنیم نه این که تنها مسلمان باشیم، اظهارداشت: قبل از پیرزوی انقلاب اسلامی، این امر وجود نداشت، زیرا حکومت دینی نبود ولی الحمدلله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این نعمت بزرگ به ملت ایران عطا شد.
عضو شورای برنامهریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان با بیان این مطلب که باید برای شاکر بودن در این مهلت چند کار انجام دهیم، گفت: اولین شرط این است که بدانیم نظام مقدس جمهوری اسلامی، میدان مسابقه برای رشد و تکامل است.
وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی برای طلاب علوم دینی، امکانات و فضای مساعد رشد و تحصیل وجود نداشت.
حجت الاسلام و المسلمین فرزانه با اشاره به خاطره خود از مقام معظم رهبری قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ابرازداشت: معظم له علاوه بر تبیین ضرورت تحصیل هر درس، توصیه هایی میفرمودند که یکی از آنها این بود که شما بچه روستا هستید و بدن سالم دارید، اما کوله باری به نام محرومیت دارید که باید مراقب این کوله بار باشید، زیرا اگر مراقبت نکنید، وقتی به جایی رسیدید و به مقامی دست یافتید، عقده گشایی خواهید نمود و به همین جهت میبایست خودتان را با اخلاق اسلامی پرورش دهید و خوسازی نمایید.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان این که در حرکت به سمت اهداف، خود را نباید سنگین بار و وابسته نمود، گفت: در این صورت می توان به راحتی رشد کرد و تکامل یافت.
امام جمعه موقت مشهد با توصیه به این امر که نباید غصه دنیا را بخوریم زیرا دنیا خود به دنبال انسان میآید، ابرازداشت: استراحت طلب نبودن یکی دیگر از اصولی که بر اساس حدیث فوق برداشت میشود.
عضو شورای برنامهریزی مدیریت حوزه علمیه خراسان بر اکتفا به حداقل استراحت توصیه نمود و با بیان این که انسان جوان توان و قدرت تلاش بیشتر را دارد، گفت: شهید مطهری (ره) می فرماید که هر کسی که زیاد بخوابد، به هیچ درجهای از درجات انسانی دست نمییابد.
رییس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به ملاقات اخیرش با رهبر معظم انقلاب اشاره و خاطر نشان کرد: ایشان به بنده فرمودند که روحیه انقلابی خود را همانند سال 57 حفظ کنید.
حجت الاسلام و المسلمین فرزانه اصل پنجم بر اساس خطبه فوق را غفلت نداشتن عنوان و ضمن تلاوت آیه «اولئک کالانعام بل هم .... اولئک هم الغافلون»، به نوع خطاب قرآن برای افراد غافل اشاره کرد و اظهارداشت: بی توجهی به کارهای اصلی طلبگی یهنی تحصیل جدی، خودسازی و آگاهی سیاسی، غفلت محسوب میشود.
وی با اشاره به مثال تور و ماهی، توضیح داد: اگر روحانی سیاست و سیاسیون را نشناسد و دچار غفلت شود، شکار و صیدی برای یک جریان سیاسی خواهد شد.