آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن برگزار می‌شود

تاریخ خبر:
1397/10/05 02:27
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. منبع : خبرگزاری صدا و سیما
آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن در ۱۸ رشته برگزار می‌شود.

جزییات آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن با حضور محمدرضا مسیب‌زاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدمصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، آموزش و توسعه مشارکت‌های معاونت قرآن و عترت تشریح شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروی در ابتدای نشست خبری گفت: از حدود ۳ سال قبل حرکتی آغاز شد که در مسیر آن بتوانیم با مراکز و دستگاه‌های دیگر کشور که شبیه به این آزمون را در سطح ملی برگزار می‌کنند، همکاری و هم‌افزایی داشته باشیم.

وی افزود: این آزمون با مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور همزمان در استان‌های کشور برگزار کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروی گفت: امسال علاوه بر وزارت ارشاد و سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت آموزش و پرورش نیز به این مشارکت افزوده شده است.

وی افزود: امسال حرکت مبارک دیگری نیز آغاز شد که همکاری با طرح قرآنی ۱۴۵۲ بود؛ این طرح توسط شبکه قرآن و معارف سیما اجرا می‌شد که در این مشارکت، اجرای طرح در برنامه‌های آزمون مشترک دستگاه‌هایی است که به آن شاره شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین خسروی گفت: همچنین، شاهد برگزاری آزمون ویژه برای کارکنان دولت بودیم که این آزمون تا فردا به پایان می‌رسد. در این آزمون تعداد ۵۵ هزار نفر از کارکنان دولت نام نویسی کرده بودند و در نهایت بیش از ۴۹ هزار نفر در آن شرکت کردند.

وی افزود: برای ۲ هزار نفر از برگزیدگان این آزمون به قید قرعه جوایزی در نظر گرفته شده است و برای همه افرادی که موفق بها کسب نمره ۱۶ از ۲۰ شده اند نیز گواهینامه صادر می‌شود که طبق آن می‌توانند از مدت هشت ساعت آموزش ضمن خدمت بهره‌مند شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروی درباره آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم نیز گفت: این آزمون سال‌های گذشته در ۲۶ یا ۲۷ رشته برگزار می‌شد که با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شد، امسال در ۱۸ رشته و سه گروه حفظ (شامل ۸ رشته)، مفاهیم و معارف قرآن و اهل بیت (شامل ۷ رشته) و آموزش‌های الکترونیکی (شامل سه رشته) برگزار می‌شود.

وی در پایان با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش نیز در برنامه‌ریزی امسال بیشتر در زمینه حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم افزود: امید است با هم‌افزایی و مشارکتی که میان دستگاه‌های مختلف در این زمینه ایجاد شده، نتایج بسیار مطلوبی از طرح‌ها در این زمینه به دست آوریم.

در ادامه این نشست، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش نیز در سخنانی با بیان اینکه اگر محور اصلی در جامعه را نیروی انسانی بدانیم، این امر تأثیر بسزایی در تحول کشور دارد، گفت: وزارت آموزش و پرورش با چهل میلیون مخاطب مستقیم می‌تواند در این زمینه تأثیر فراوانی در جامعه داشته باشد.

محمدرضا مسیب زاده افزود: اتفاق ارزشمندی که امسال رخ داد فعالیت‌های گروهی بود، و امسال شاهد هستیم که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کار منسجم و گروهی برای حفظ قرآن کریم انجام شده است.

وی گفت: وزارت آموزش و پرورش را یکی از دستگاه‌ها و نخستین نهادی ذکر کرد که به منویات مقام معظم رهبری در زمینه پرورش ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم لبیک گفت و با راه‌اندازی طرح نور (حفظ ترتیبی آیات الهی) وارد جریان حفظ قرآنم در کشور شد.

مسیب‌زاده با اشاره به اینکه پرداختن به حفظ ترتیبی آیات، مخاطبان خاص خود را دارد، افزود: پس از گذشت چند سال از اجرای طرح نور، حفظ موضوعی قرآن نیز در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفت.

وی گفت: طرح نور نیز چند سال ادامه یافت تا اینکه امسال برنامه حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم در طرحی مشترک با دستگاه‌های مختلف کشور در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفت.

مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این کار قرار نیست تنها در یک سال اجرا شود و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت، افزود: درگاه ورود به حفظ قرآن، جزء ۳۰ کلام‌الله مجید است که امیدواریم بتوانیم در این زمینه به اهداف درنظر گرفته شده برای طرح دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به ۴ اصل وزارت آموزش و پرورش در اجرای برنامه‌های خود به ویژه در زمینه برنامه‌های قرآنی، گفت: محوریت مدرسه، فراگیری در عین اثربخشی، توسعه مشارکت و مشارکت‌پذیری و اهمیت فعالیت‌های گروهی چهار اصلی هستند که در وزارت آموزش و پرورش به آن‌ها پرداخته شده و نسبت به پیگیری آن‌ها اقدام می‌شود.