نشست «تحلیل فقه الاقتصادی شیوه ثبت نام و اعزام به حج تمتع در ایران» ویژه فضلا، اساتید و طلاب خارج فقه و اصول، شنبه ٢۶ مرداد ٩٨ در ساختمان مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار می شود.
کرسی نظریه پردازی پیرامون ابعاد اقتصادی و فقهی شیوۀ فعلی سازمان حج در ثبت نام (ودیعه گذاری) و اعزام حاجیان به حج تمتع، به همت هیئت اندیشه ورز اقتصاد و الگوی پیشرفت اسلامی این حوزه، شنبه ٢۶ مرداد ٩٨ در ساختمان مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان برگزار می شود.
این نشست با ارائه حجت الاسلام دکتر مجید رضایی، عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار و حجت الاسلام علی نعمتی، دبیر هیئت اندیشه ورز اقتصاد و الگوی پیشرفت اسلامی حوزه علمیه خراسان و نیز ارزیابی و نقد حجت الاسلام والمسلمین محسن ملکی، استاد خارج فقه الاقتصاد حوزه علمیه خراسان و با حضور حجت الاسلام دکتر سعید فراهانی فرد، دانشیار گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، خواهد بود.
در این جلسه، سازوکار نام نویسی و اعزام متقاضیان توسط سازمان حج و زیارت کشور موردبررسی قرار گرفته و به این سؤال پاسخ داده خواهد شد که چرا ثبت نام و قرعه کشی، هر سال منحصراً برای همان موسم حج انجام نمی شود؟ و آیا ثبت نام از افراد به تعداد چندین برابر سهمیه سالانه کشور با دریافت ودیعه و دریافت مابه التفاوت آن در هنگام اعزام، می تواند با موازین فقهی توجیه شود؟ و اینکه تبعات و جوانب فقهی این رویه چیست؟
گفتنی است، این نشست با عنوان «تحلیل فقه الاقتصادی شیوه ثبت نام و اعزام به حج تمتع در ایران» ویژه فضلا، اساتید و طلاب خارج فقه و اصول و با ظرفیت محدود برگزار می شود.