از اطعام توریست های خارجی تا تبیین غدیر به زبان انگلیسی و فرانسوی

تاریخ خبر:
1398/06/03 12:35
نشست ها، همایش ها، گردهمایی.. خبرگزاری حوزه
مدیر مدرسه تبلیغ بین الملل ناصریه گفت: با توجه به رسالت مدرسه ناصریه در عرصه گردشگری مذهبی و همچنین ضرورت معرفی روز عید غدیر، مجموعه مدرسه علمیه ناصریه با همکاری گروه های فرهنگی آتش به اختیار به برپایی برنامه های متنوع و اثربخش چون تبلیغ چهره به چهره، غرفه خطاطی و اطعام غدیر برای تبیین این رویداد عظیم تاریخی و مهم اقدام کرد.

پیرامون برنامه های مدرسه علمیه تبلیغی ناصریه ویژه دهه امامت و ولایت برای گردشگران خارجی، اظهار کرد: غدیر برکه ای است که تشنگی مسلمانان سرگردان در صحرای پس از پیامبر را سیراب می کند. اینجاست که عده ای در سراب این صحرا به دنبال مسیر انحرافی رفتند و از اصل راه پیامبر خود دور افتاده و تا به امروز از شدت آوارگی و پریشان دلی رنج می برند.

وی بیان کرد: شیعه ی قرن بیستم، تنها موظف به حفظ اعتقادات و عمل به آن ها نیست چرا که موظف به اعلان و ابلاغ جهانی این واقعه نیز هست، مرکز گردشگری اسلامی ناصریه تحت اشراف معاونت تبلیغ حوزه علمیه اصفهان سالیان متمادی ست که در دهه امامت و ولایت اقدام به برگزاری برنامه های متعدد و متنوعی جهت معرفی گردشگران داخلی و خارجی می نماید.

مدیر مدرسه تبلیغ بین الملل ناصریه بیان کرد: با توجه به رسالت مدرسه ناصریه در عرصه گردشگری مذهبی و همچنین ضرورت معرفی و بزرگداشت روز عید غدیر، پس از برگزاری جلسات هم اندیشی با صاحب نظران عرصه تبلیغ بین الملل و دریافت نظرات و پیشنهادهای فعالین فرهنگی، تصمیم گرفته شد که مجموعه ناصریه با همکاری گروه های فرهنگی آتش به اختیار در دهه امامت و ولایت به برپایی برنامه های متنوع و اثربخش برای تبیین این رویداد عظیم تاریخی و مهم اقدام کرد.

برپایی جلسات گفتگو محور با توریست ها به زبان های انگلیسی، فرانسه، اسپانیولی و عربی

وی در توضیح اهم برنامه های اجرا شده عنوان کرد: در ایام منتهی به عید ولایت امیرالمؤمنین علیه السلام، بیش از ۶۵ جلسه گفتگوی چهره به چهره توسط روحانیون مسلط به زبان های خارجی با موضوعات مختلف دینی مرتبت با واقعه ی تاریخی غدیر از جمله، تفاوت شیعه و سنی، روش رسانه ای بیان جانشینی حضرت امیر المومنین، تفاوت ولایت و خلافت، ویژگی های مکتب سیاسی تشیع و. .. برگزار شد که قریب به ۱۰۰۰ توریست از کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، چین، ژاپن و کشورهای عربی در این برنامه شرکت کردند.

توزیع بروشورهای اطلاع رسانی

حجت الاسلام اخوان خاطرنشان کرد: همواره در کنار گفتگوهای چهره به چهره و حضوری با مخاطبین، به ویژه در عرصه بین الملل، جای خالی ارائه محتوای مکتوب احساس می شود. کمبود محتوایی که شاید به خاطر گرایش بیش از پیش افراد به فضای مجازی و دیجیتال دیگر از جایگاه قبلی و اصلی خود برخوردار نبوده و محتواهای ارایه شده نیز عمدتاً محصور در بروشورهای تبلیغاتی می گردد.

وی ابراز کرد: با توجه به این مطلب تولید، طراحی مناسب و توزیع این محتوا در کنار برنامه ی گفتگوی بی واسطه با روحانیون در اولویت های برنامه ای واحد تحقیق و پژوهش این مرکز قرار گرفته است، تاکنون با ارایه و توزیع بیش از دهها عنوان بروشور و تراکت در موضوعات مختلف و مناسبت های گوناگون از جمله عید غدیر، میلاد حضرت مسیح (علیه السلام)، معرفی و شبهات بیان شده در موردحجاب، اربعین، مراسم اعتکاف، ایام محرم، ماه رمضان، حقوق بشر در اسلام، مسلمانان بزرگترین قربانی تروریسم، حقیقت داعش و گروه های افراطی و. .. توانسته ایم تا حدودی نیاز مخاطبین را نسبت به سؤالات ذهنی شان در کنار برنامه گفتگو محور، پاسخگو باشیم.

اطعام روز غدیر

حجت الاسلام اخوان اذعان کرد: نذری دادن و اطعام به عنوان یکی از سنت های مورد تأکید اسلام است، در روایات وارده در مورد نحوه بزرگداشت عید غدیر که از ائمه معصوم وارد شده است، بر اطعام و نذری در روز عید غدیر سفارش و تأکید زیادی نموده اند، چراکه این روش راهی برای به دست آوردن دوستان و برادران بیشتر و عاملی برای استحکام پیوندهای اجتماعی است.

وی ادامه داد: اطعام موجب تقویت صفت کرامت در بانیان و عاملان این عمل پسندیده نیز می شود، در فرهنگ و آیین ایرانیان نیز مهمان نوازی از اصول اولیه رفتاری در برخورد با دیگران و در مناسبت های مختلف محسوب می شود، به همین جهت با هماهنگی های صورت گرفته توسط جمعی از خیرین و بانیان اطعام روز عید غدیر، توریست هایی که در این روز از مسجد امام بازدید می نمودند و همچنین سایر گردشگران خارجی حاضر در میدان تاریخی نقش جهان، از این اطعام و نذر همگانی استفاده کردند.

مدیر مدرسه علمیه تبلیغی ناصریه افزود: پس از گفتگو با مبلغین زبان دان در این مورد به افزایش سطح آگاهی و شناخت این واقعه مهم و متفاوت در بین مسلمانان دست یافته و جسم و جان خور را نیز متبرک به غذای نذری مورد سفارش در این روز نمودند. اجرای این برنامه باعث ثبت خاطره ای به یادماندنی از این اقدام شد.

برگزاری ایستگاه های صلواتی

وی بیان کرد: اغلب گردشگران خارجی درک واضحی از نذری و ایستگاه صلواتی ندارند و یا برپایی این برنامه ها را محدود به مخاطبین خاصی می دانند، علاوه بر اینکه گرمای تابستان امسال و تفاوت جسمی گردشگران اروپایی و آسیایی نیاز شدیدی به رفع عطش برای آن ها احساس می شد که با توجه به این نیاز، اقدام به برپایی ایستگاه صلواتی در ایام دهه امامت و ولایت، در بین گردشگران خارجی به عمل آمد.

حجت الاسلام اخوان متذکر شد: این برنامه نیز علاوه بر معرفی فرهنگ، سبک زندگی، نوشیدنی های حلال ایرانی به ارتباط مناسب و مؤثرتری با توریست ها منجر شد، گردشگرانی که با شربت سنتی خنک مواجه می شدند در واکنش های بعدی خود، علت این پذیرایی را می پرسیدند؛ که خود سرآغازی برای برقراری گفتگو و بیان سؤالات خود در مورد روز غدیر از روحانیون مستقر در مجموعه می شد.

اهدا گل

وی تاکید کرد: گل همواره نمادی برای بیان صلح و دعوت به آرامش و همچنین اظهار محبت و دوستی بوده است؛ پس از بررسی های صورت گرفته در کارگروه تبلیغی مدرسه ناصریه، گروه فرهنگی ملکا (متشکل از فعالین آتش به اختیار و از نخبگان فرهنگی جوان) با همکاری این مدرسه به اجرای برنامه اهداء صدها شاخه گل در کنار هدایای فرهنگی دیگر جهت بزرگداشت این واقعه عظیم و تاریخ ساز در اماکن پر تردد شهر اصفهان از جمله میدان نقش جهان، مسجد شیخ لطف الله، کاخ عالی قاپو، مسجد جامع عباسی، گذر چهارباغ اصفهان، باغ موزه چهل ستون و برخی دیگر از اماکنی که عمدتاً مسافرین و گردشگران خارجی در آن مکان ها حضور بیشتری داشتند اقدام شد.

لازم به توضیح است گروه ملکا در طی مدت چندین سال اجرای برنامه فرهنگی خود در اصفهان توانسته تا از جایگاه محوری و مناسبی برای بزرگداشت روز دختر و میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها و روز غدیر برخوردار گردد.

غرفه خطاطی

وی اظهار کرد: یکی دیگر از ویژه برنامه های دهه امامت و ولایت که مورد استقبال بسیار زیاد گردشگران خارجی قرار گرفت، حضور و استفاده در غرفه خطاطی این مجموعه تبلیغی و گردشگری بود که طلاب متبحر و هنرمند علاوه بر خطاطی نام زیبای امیرالمؤمنین علیه السلام و صفات و اذکار مرتبط با ایشان، نام توریست ها را با خطوط اصیل ایرانی به نگارش در می آورد و جهت یادگاری به آن ها اهدا می شد.

مدیر مدرسه علمیه ناصریه افزود: گردشگران خارجی به صورت زنده و واضح مبهوت هنر خوشنویسی ایرانی می شدند و در طی مدت استفاده از ای برنامه سؤالات خود را در مورد کتیبه های مسجد امام از خطاطان و هنرمندان این غرفه می پرسیدند که با ترجمه تنها یکی از کتیبه های گنبد خانه اصلی مسجد امام به عمق در هم آمیختگی هنر و مبانی اعتقادی اسلامی پی می بردند.

توضیح این نکته لازم است کتیبه های مسجد امام اصفهان که مشتمل بر روایات متعدد اثبات ولایت و جایگاه حضرت علی (علیه السلام) می باشد که به زبان های انگلیسی، اسپانیولی، فرانسوی ترجمه و با طراحی مناسبی در اختیار گردشگران خارجی قرار می گیرد.

تنظیم: سیدامیر حسین ابطحی