قیمت دینار عراق و بررسی اسکناس دینار عراق

تاریخ خبر:
1398/07/08 01:14
مطالب آزاد خبرگزاری اطلاع نیوز
قیمت دینار عراق و پوند انگلیس و دلار آمریکا در جدول زیر آمده است: منبع قیمت ها: سامانه سنا بانک مرکزی

قیمت دینار عراق امروز 8 مهر ماه 98

نرخ امروز دینار عراق

پرچم     نام ارز    نماد       خرید      فروش

عراق

            یکصد دینار عراق IQD      9,638   9,807

آمریکا

            دلار آمریکا           USD      113,259           113,587

پوند

            پوند انگلیس        GBP      137,091           140,183

عراق

عراق با نام رسمی جمهوری عراق (به عربی: الجمهوریة العراقیة) (به کردی: کۆماری عێراق) کشوری در خاورمیانه و جنوب غربی آسیا است. پایتخت عراق شهر بغداد است. این کشور از جنوب با عربستان سعودی و کویت، از غرب با اردن و سوریه، از شرق با ایران و از شمال با ترکیه همسایه است. عراق در بخش جنوبی خود، مرز آبی کوچکی با خلیج فارس دارد و دو رود مشهور دجله و فرات که سرآغاز تمدن های باستانی بین النهرین در طول تاریخ کهن این کشورند از شمال کشور به جنوب آن روان هستند و با پیوستن به رود کارون، اروندرود را تشکیل می دهند و به خلیج فارس می ریزند. پایتخت کشور عراق شهر بغداد می باشد.

بغداد

بَغْدادْ (برگرفته از پارسی میانه:b a g d a d , به معنی: خداداد، هدیهٔ خدا) بزرگ ترین شهر عراق و دومین شهر بزرگ جنوب غربی آسیا، مرکز استان بغداد و پایتخت این کشور است که در مرکز جغرافیایی آن در کنار رود دجله است. در سرشماری سال ۲۰۰۸ میلادی، ۹٬۵۰۰٬۰۰۰ نفر جمعیت داشته است.

بغداد

بغداد یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی در جهان عرب و خاورمیانه است. تاریخ بغداد از دورهٔ عباسیان آغاز می شود و پیش از آن پایتخت ساسانیان شهر تیسفون در نزدیکی بغداد امروزی بود. در آن زمان بغداد نام سرزمین کوچکی در نزدیکی تیسفون بود. این در روزگار عباسیان به پایتختی خلافت برگزیده شد و در همان زمان هم نام آور گشت؛ به گونه ای که نمادی برای سرزمین های اسلامی سده های میانه بود. شهر بغداد در ۳۰ ژوئیه سال ۷۶۲ در کرانه غربی رود دجله توسط عباسیان و در زمان خلیفه المنصور بنیاد شد. المنصور برای بغداد چهار دروازه (باب) ساخت؛ باب خراسان، که به باب الدولة نیز مشهور بود به خاطرِ روی آوری و اقبال دولت عباسی از خراسان، و باب الشام، که به سوی شام بود، ثم باب الکوفة، به سوی کوفه، و سپس باب البصرة.

اقتصاد عراق

صادرات نفت از گذشته نقش اصلی را در اقتصاد عراق بر عهده داشته به طوری که ۹۵٪ از درآمد خارجی این کشور را تشکیل می دهد. عدم توسعه در سایر زمینه ها باعث بروز بیکاری ۱۸ تا ۳۰ درصدی و درآمد سرانهٔ ۴۰۰۰ دلاری شده است. در سال ۲۰۱۱ استخدام تمام وقت در بخش عمومی نزدیک به ۶۰ درصد از کل استخدام ها را شامل می شد. بخش صادرات نفت شغل های بسیار کمی برای عراقی ها ایجاد کرده است. در حال حاضر درصد پایینی از خانم ها (بالاترین تخمین ها در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۲٪ بوده) به طور رسمی کار می کنند.

نفت عراق

بر اساس برخی تخمین ها عراق با داشتن ۱۴۰٫۳ میلیارد بشکه نفت ذخیره در میدان های نفتی خود پس از ایران در ردهٔ پنجم جهان قرار دارد. این اطلاعات بر اساس تخمین های زلزله نگاری دوبعدی در سه دهه پیش به دست آمده و احتمال اینکه این کشور میدان های نفتی بیشتری داشته باشد بسیار زیاد است. تولید نفت این کشور در سال ۱۳۹۱ به ۳٫۴ میلیون بشکه در روز رسید. در عراق تا سال ۱۳۸۹ تنها ۲ هزار حلقه چاه نفت حفر شده بود در حالی که تنها در تکزاس حدود ۱ میلیون چاه حفر شده است. این در حالی است که عراق خود یکی از مؤسسان اوپک به شمار می رود.

دینار عراق

دینار یکای پول کشور عراق است. ارائهٔ دینار توسط بانک مرکزی عراق انجام می گیرد.

این واژه از دیناریوس که یکای پول امپراتوری روم بود گرفته شده است. جمع این واژه در فارسی دینارها و در عربی دنانیر است.

دینار عراقی از سال ۱۹۳۱ به گردش افتاد و از آن زمان تاکنون چند نوع از آن وجود داشته و به کار رفته است.

در زمان حکومت بعث در نواحی تحت سیطره حکومت مرکزی دینار طبع یا تزویر (ساختگی) رواج داشت در حالی که در نواحی خودگردان کردستان در شمال دینار سویسری (سوئیسی) استفاده می شده است که ارزش آن به مراتب بیشتر از دینار تزویر است. بعد از سقوط رژیم بعث، در نواحی مرکزی و جنوبی دینار بسیار کم ارزشتری از دینار تزویر رواج یافته است در تصویر به کار رفته در این دینار جدید به جای تصویر "صدام" نقش "اسبی" وجود دارد.

اسکناس 5 دینار عراق با تصویر صدام

جمعیت عراق

جمعیت کشور عراق هم اکنون 26 آبان 97، بالغ بر سی و نه میلیون و هفتصد وشصت هزار به عدد 39.760.000 نفر می باشد.

 این تعداد جمعیت مردم عراق 0.52 درصد از جمعیت کل جهان هستند.

 عراق سی و ششمین کشور دنیا از نظر تعداد جمعیت می باشد.

 نسبت جمعیت به مساحت عراق 91 نفر در هر کیلومتر مربع می باشد.

 کل مساحت کشور عراق 434,320 کیلومتر مربع می باشد.

 68.7 درصد از جمعیت عراق شهرنشین هستند.

 سن میاگین در عراق 19.5 سال است که نشان می دهد جمعیت این کشور بسیار جوان هستند.

دینار عراق از سال

1932 برای اولین بار معرفی شد و جایگزین روپیه هند شد که بعلت استعمار بریتانیا بر منطقه خاورمیانه در این مناطق استفاده میشد گردید.

در سال 1990 ارزش دینار بسیار افت کرد، زیرا تحریم های اروپا و آمریکا بعد از جنگ با ایران اقتصاد ضعیف شده عراق توسط صدام حسین را تقریبا فلج کرد.

در سال 1995 دینار به بی ارزش ترین مقدار تاریخ ود رسید و هر 3000 دینار برابر با یک دلار شد. دولت صدام اسکناس های بی پشتوانه زیادی از دینار را چاپ کرده بودند که باعث افت ارزش آن گردید.

یک سری از اسکناس های دینار را سوئیس چاپ کرد که اکنون تنها در اقلیم کردستان عراق استفاده می شوند.

مردم عراق غالبا علاقه ای به استفاده از سکه ندارند و استفاده از سکه رایج نیست.

بعد از پایان جنگ در سال 1991 دولت صدام با عجله اقدام به چاپ اسکناس بی پشتوانه کرد، هم چنین از رسانه های چاپی برای این امر کمک خواست و روزنامه نگاران هم به چاپ کنندگان اسکناس دینار اضافه شدند.

اسکناس های جدید دینار با کمک لندن طراحی و چاپ می شوند و از جدید ترین متدهای ضد جعل اروپایی بهره می برد.