در سی و یکمین سالگرد انتشار منشور روحانیت از سوی امام خمینی(ره)، خبرگزاری رسا در جهت بازخوانی این منشور، اقدام به انتشار فراخوان کرده است.
بنیانگذار انقلاب اسلامی روز سوم اسفندماه سال 1367 با صدور پیامی خطاب به روحانیون، مراجع، مدرسین، طلاب و ائمه جمعه و جماعات به تبیین رسالت های حوزه علمیه پرداخت که این نامه منشور روحانیت نام گرفت.
حضرت امام خمینی(ره) در این نامه تاریخی پس از بیان گوشه ای از فعالیت ها و مجاهدت های علمای راستین، از هم نشینی علما با سرمایه داران انتقاد کرده و می گویند« این ظلم فاحشی است که کسی بگوید دست روحانیت اصیل طرفدار اسلام ناب محمدی با سرمایه داران در یک کاسه است. و خداوند کسانی را که این گونه تبلیغ کرده و یا چنین فکر می کنند، نمی بخشد. روحانیت متعهد، به خون سرمایه داران زالو صفت تشنه است و هرگز با آنان سر آشتی نداشته و نخواهد داشت».
امام خمینی(ره) همچنین در این نامه خطرات و چالش هایی که در مقابل روحانیت وجود دارد را بیان می کنند که از آن موارد روحانیت مقدس نما و تحجر گرا است، امام خمینی(ره) در مورد این گروه از روحانیت می گویند« روحانیون وابسته و مقدس نما و تحجرگرا هم کم نبودند و نیستند. در حوزه های علمیه هستند افرادی که علیه انقلاب و اسلام ناب محمدی فعالیت دارند. امروز عده ای با ژست مآبی چنان تیشه به ریشه دین و انقلاب و نظام می زنند که گویی وظیفه ای غیر از این ندارند. خطر تحجرگرایان و مقدس نمایان احمق در حوزه های علمیه کم نیست طلاب عزیز لحظه ای از فکر این مارهای خوش خط و خال کوتاهی نکنند، اینها مروّج اسلام امریکایی اند و دشمن رسول اللَّه. آیا در مقابل این افعی ها نباید اتحاد طلاب عزیز حفظ شود؟»
فراخوان نظرات به مناسبت سالگرد صدور منشور روحانیت حضرت امام
بنیانگذار انقلاب اسلامی در ادامه نفوذ را از راهکارهای مورد استفاده دشمنان برای ضربه زدن به اسلام و روحانیت و مهمترین حرکت آنها را القای شعار جدایی دین از سیاست می دانند و تاکید می کنند« متأسفانه این حربه در حوزه و روحانیت تا اندازه ای کارگر شده است تا جایی که دخالت در سیاست دون شأن فقیه و ورود در معرکه سیاسیون تهمت وابستگی به اجانب را به همراه می آورد؛ یقیناً روحانیون مجاهد از نفوذ بیشتر زخم برداشته اند. گمان نکنید که تهمت وابستگی و افترای بی دینی را تنها اغیار به روحانیت زده است، هر گز؛ ضربات روحانیت ناآگاه و آگاه وابسته، به مراتب کاری تر از اغیار بوده و هست».
حفظ وحدت در میان طلاب همچنین وحدت طلاب با جامعه مدرسین از نکات مطرح شده از سوی امام خمینی در منشور روحانیت است؛ ایشان در این باره می فرمایند« آیا مدرسین محترم که ستون محکم انقلاب در حوزه های علمیه بوده اند- نعوذ باللَّه- به اسلام و انقلاب و مردم پشت کرده اند؟ مگر همان ها نبودند که در کوران مبارزه حکم به غیر قانونی بودن سلطنت دادند؟ مگر همان ها نبودند که وقتی یک روحانی به ظاهر در منصب مرجعیت از اسلام و انقلاب فاصله گرفت، او را به مردم معرفی کردند؟ آیا مدرسین عزیز از جبهه و رزمندگان پشتیبانی ننمودند؟ اگر خدای ناکرده اینها شکسته شوند چه نیرویی جای آنان را خواهد گرفت؟»
فراخوان نظرات به مناسبت سالگرد صدور منشور روحانیت حضرت امام
توجه به فقه جواهری، توجه به عنصر زمان و مکان، عینیت بخشیدن به مسائل فقهی و مقدس شمردن کارهای قضایی و اجرایی از سوی روحانیت مواردی است که امام خمینی در منشور روحانیت گوشزد کرده اند.
در سی و یکمین سالگرد انتشار منشور روحانیت از سوی امام خمینی(ره)، خبرگزاری رسا در جهت بازخوانی منشور روحانیت که بیان کننده رسالت های حوزه علمیه است، اقدام به انتشار فراخوان نظرات درباره منشور روحانیت کرده است.
فراخوان نظرات به مناسبت سالگرد صدور منشور روحانیت حضرت امام
اساتید، طلاب، فضلا و روحانیان و نیز دیگر مخاطبان می توانند با ارسال نظرات خود در زمینه تناسب فعالیت های حوزه های علمیه با منشور روحانیت و نیز پاسخگویی به نیازهای جامعه در این فراخوان شرکت کنند.
علاقه مندان می توانند ذیل همین خبر از طریق "ارسال نظر" یا از طریق ایمیل خبرگزاری رسا به آدرس info@rasanews. ir و از طریق شبکه های ایتا و سروش نظرات خود را ارسال کنند.
گفتنی است برای مطالعه منشور روحانیت می توانید اینجا مراجعه کنید