نشریه خط حزب الله در شماره دویست و سی و دو خود به مرور اقدامات رهبر انقلاب برای مقابله با ویروس کرونا پرداخته است.
از ابتدای درگیر شدن کشور در ماجرای بیماری کرونا و فراگیری آن، رهبر انقلاب، برای مقابله با این بیماری اقدامات و تصمیمات متعددی را اتخاذ نموده اند. نشریۀخط حزب الله بخشی از اقدامات منتشرشده در این زمینه توسط رهبر انقلاب را در قالب اطلاع نگاشت زیر مرور کرده است.
۱. انتشار پیام تصویری و روحیه دادن به جامعه پزشکی
رهبر انقلاب در همان روزهای ابتدایی شیوع بیماری کرونا جلسه ای با حضور رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ترتیب دادند و ضمن تشکر و قدردانی از زحمات جامعه پزشکی در این پیام تصویری - که در محل اتاق کارشان ضبط شده بود - فرمودند: « من برنامه امروز را فقط ترتیب دادم برای همین که این تشکر را بکنم. . . کارتان بسیار با ارزش است. هم ارزش جامعه پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا می برد که برده، هم مهمتر از این، ثواب الهی است که خدای متعال قطعا به شما اجر خواهد داد. » ۹۸/۱۲/۹
۲. دستور به همه دستگاه های مرتبط با دفتر رهبری
اقدام دیگر رهبر انقلاب در همان روزهای ابتدایی دستور به همه نهادهای زیرمجموعه رهبری برای همکاری و کمک به وزارت بهداشت و مسئولین مرتبط، برای حل سریعتر موضوع و خدمت بهتر به مردم بود: « از همه دستگاه هایی که مرتبط با دفتر ما هستند خواسته ایم که آنها هم در این زمینه همۀامکاناتشان را در اختیار مردم قرار بدهند. » ۱۳/۱۲/۹۸
پیرو این دستور، نهادهایی همچون ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام خمینی و آستان قدس رضوی مأمور شدند تا امکانات خود را برای حل این مشکل به میدان بیاورند. از جمله این اقدامات می توان به راه اندازی بزرگترین کارخانۀتولید ماسک جنوب غرب آسیا توسط ستاد اجرایی فرمان امام با تولید روزانه چهار میلیون ماسک اشاره کرد. بنیاد مستضعفان نیز برای جبران خسارات مالی ناشی از کرونا اقدام کرد و به ۳۸ هزار خانوادۀنیازمند از قبیل خانواده های کولبران کمک مالی کرد. کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز ۲۵ هزار بستۀبهداشتی بین نیازمندان و پرداخت حقوق فوق العاده به بیماران صعب العلاج نیازمند را آغاز کرد. آستان قدس رضوی نیز در همان روزهای اول یک میلیون ماسک، ۵۰۰ هزار لیتر الکل طبی و ۶ هزار کیت تشخیص بیماری را تهیه و به بیمارستان ها و مراکز درمانی رساند. آستان قدس در مرحلۀبعد ۱/۵ میلیارد تومان برای کمک به رفع نیازهای ضروری در این زمینه اختصاص داد.
۳. استفاده از فرصت برنامه روز درختکاری برای صحبت با مردم
یکی از تصمیمات رهبر انقلاب در دورۀفراگیری بیماری کرونا حذف نکردن برنامه روز درختکاری به منظور بزرگ نشان ندادن بیش از حد ماجرا بود؛ ایشان در عین حال نکات بهداشتی لازم در این برنامه را نیز به طور کامل رعایت کردند؛ مثلا از دستکش استفاده کردند و فاصله با اطرافیان حاضر در برنامه رعایت شده بود. در بیانات ایشان در این روز، موارد مهم دیگری هم وجود داشت از جمله: توصیه به همۀمردم برای تخطی نکردن از توصیه های مسئولین، توجه به خدا و عامل معنویت به عنوان حالال مشکالات، توصیۀمعنوی خواندن دعای هفتم صحیفه سجادیه و تقدیر از اقدامات خودجوش مردمی.
۴. موافقت با شهید محسوب شدن مدافعان سلامت
کمتر از بیست روز از شروع فراگیری بیماری کرونا در کشور نگذشته بود که رهبر انقلاب در پاسخ به نامه آقای دکتر نمکی وزیر محترم بهداشت با شهید خدمت محسوب شدن اعضای جامعه پزشکی که در راه مبارزه با این بیماری جانشان را فدا کرده بودند، موافقت نمودند. وزیر بهداشت در نامه ای به رهبر انقلاب برای موافقت با این پیشنهاد تشکر و قدردانی نمود و آن را افتخاری برای جامعه بهداشت و درمان کشور دانست.
۵. تشکیل قرارگاه بهداشتی درمانی امام رضا(ع)
یکی از اقدامات دیگر رهبر انقلاب در این زمینه دستوری بود که به ستاد کل نیروهای مسلح در ۲۲ اسفندماه برای تشکیل یک قرارگاه مرکزی به منظور هدایت و هم افزایی همه امکانات نیروهای مسلح برای مقابله با این بیماری فراگیر صادر کردند. آماده سازی نقاهتگاه و بیمارستان صحرایی ارتش در محل نمایشگاه بین المللی تهران ظرف ۴۸ ساعت، سازماندهی ۵ هزار پزشکیار و بهیار در نیروی زمینی سپاه پاسداران، تقویت بیمارستان های سیار در شهرهای مختلف کشور توسط ارتش و سپاه و برنامه ریزی برای احداث تعداد بیشتر بیمارستان صحرایی، و اجرای برنامه های پاکسازی و ضدعفونی اماکن مختلف شهرها تنها بخشی از اقدامات انجام شده در نیروهای مسلح کشور در قالب همین ستاد بوده است که تحسین بسیاری از ناظران بین المللی را نیز برانگیخت.
۶. حمایت از تصمیمات و برنامه های ستاد ملی مقابله با کرونا
یکی از نکاتی که رهبر انقلاب از همان روزهای آغازین فراگیری این بیماری بر آن تاکید کردند، حمایت اجرای مصوبات و رعایت مقرراتی بود که مسئولین ستاد ملی مبارزه با کرونا در این زمینه تعیین کرده اند. ایشان در روز ۱۳ اسفند در برنامه درختکاری فرمودند: « توصیۀاول این است که ما کاملا رعایت مقرراتی را که مسئولین برای ما مشخص می کنند، برای خودمان فریضه بدانیم و لازم بدانیم و عمل کنیم. » همچنین در سخنرانی نوروزی در سوم فروردین بار دیگر بر این مهم تأکید کردند: « مسئولین محترم ذیربط در این کار دستوراتی داده اند، و انشاءالله این دستورات را بایستی عمل کرد؛ همه باید عمل کنند این دستورات را. » ۹۹/۱/۳
۷. موافقت با مرخصی و عفو زندانیان
چند روزی بیشتر به عید نوروز باقی نمانده بود که رهبر انقلاب با پیشنهاد رئیس قوۀقضائیه، مبنی بر عفو گروه های متعددی از زندانیان کشور حتی برخی از زندانیان جرائم امنیتی موافقت نمودند. نتیجۀاین فقره از عفو رهبری آزادی بیش از ده هزار نفر از زندانیان کشور بود. این اقدام موجب خوشحال و شادمانی بسیاری از خانواده های این زندانیان که نگران شیوع احتمالی این بیماری در زندان بودند شد.
۸. اقدامات حرم های مطهر به منظور حفظ سلامت مردم
حفظ و سلامت جان مردم آنقدر برای رهبر انقلاب و نظام جمهوری اسلامی واجد اهمیت بود که حتی رهبر انقلاب در سخنرانی نوروزی خود دربارۀمصلحت تعطیلی اماکن متبرکه و جلسات مذهبی نیز مواردی را مطرح فرمودند: « در طول تاریخ ما به این شکل بی سابقه است که همه جا حتی مثلا حرمه های مطهر و نمازهای جمعه و جماعت تعطیل بشود؛ این بی سابقه است، ولی خب چاره ای نبوده است؛ این جور مصلحت دانسته اند و این جوری عمل کرده اند؛ این ها را رعایت بکنند تا ان شاءالله خدای متعال هر چه زودتر از سر ملت ایران و همۀسر ملت های مسلمان و همۀبشریت کم و کوتاه کند. » ۹۹/۱/۳
۹. تقدیر از طرح جامع غربال گری
در نهمین روز از فروردین سال ۹۹ رهبر انقلاب در پی ملاحظه گزارش وزیر بهداشت از اقدامات انجام شده توسط دستگاه بهداشت و درمان کشور برای مقابله با کرونا چنین نوشتند: «تدابیر صورت گرفته خوب و ان شاءالله مؤثر است. طرح غربال گری کار بزرگی است. بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلبان مردمی کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضۀهمه گیر خواهد کرد ان شاءالله. »
۱۰. موافقت با برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی
رهبر انقلاب به منظور مقابله و مدیریت عوارض ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، و نهضت خدمت رسانی بیشتر به مردم، با برداشت یک میلیارد یورو از صندوق توسعۀملی موافقت کردند. در ابلاغیۀریاست محترم جمهور به دستگاه های ذیربط مقرر شد که نیازهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از این منبع تامین و حتی الامکان از تولیدات داخلی و با استفاده از شرکت های دانش بنیان اقدام شود.
۱۱. تقدیر از نیروهای داوطلب جهادی و مردمی
رهبر انقلاب در بیانات تلویزیونی به مناسبت عید نیمه شعبان در کنار تقدیر از زحمات و فداکاری های جامعه بهداشت و درمان کشور از تلاش و مجاهدت نیروهای داوطلب مردمی تقدیر کرده و از برخی از گروه ها نیز اسم بردند: از طرح «هر محله یک قربانی» در سبزوار گرفته، تا بانوان یزدی که خانه های خودشان را به کارگاه ماسک دوزی تبدیل کردند، تا طلاب خوزستانی که داخل خانه های مردم را هم ضدعفونی کردند تا صاحبان املاک شیرازی که اجاره ها را بخشیدند، تا رئیس حوزه علمیه تبریز که خودش وارد میدان شده و تا نامزد رأی نیاورده در انتخابات مجلس که ستاد انتخاباتی اش را مرکزی برای فعالیت های مردمی قرار داده و. . .