خردسال ترین کودک قرآنی کشور که در جزء خوانی روزانه قرآن کریم در ماه مبارک رمضان طی سه سال گذشته حضور داشت امیرحسین بختی نام دارد که از سال ۹۶ و درسن هشت سالگی در جزء خوانی مسجد رسول الله تبریز به قرائت ترتیل می پرداخت.
به برکت انقلاب اسلامی رویش های قرآنی در حال جوانه زدن و شکوفا شدن هستند. رویش هایی که به عنوان دستاورد معنوی انقلاب اسلامی می توان نام برد. یکی از این دستاوردهای معنوی «امیرحسین بختی» نام دارد که در طی سه سال اخیر و در هشت سالگی با وجود سن کم خود در جزء خوانی قرآن کریم در مساجد تبریز حضور داشت و به عنوان خردسال ترین جزء خوان قرآن کریم در ایام ماه مبارک رمضان در کشور معرفی شده است.
امیرحسین ۱۰ساله در کلاس چهارم مدرسه صدرای ۳ مشغول به تحصیل است، در سال ۹۶ و در سن هشت سالگی بنا به اجازه استاد مرحوم فرهاد موذن جزو قاریان جزء خوان مسجد رسول الله در ایام ماه مبارک رمضان قرار گرفت و جزء ۳۰ را قرائت کرد.
در سال ۹۷ جزء یک و ۳۰ را تلاوت کرد و در سال ۹۸ نیز جزء، ۶، ۲۹ و ۳۰ را قرائت کرد.
آموزش قرآن کریم به زبان اشاره
امیرحسین بختی کودک چهار ساله ای بود که بنا به احساس وظیفه والدین خود برای تربیت و پرورش قرآنی فرزندشان در موسسه جامعه القرآن تبریز به آموزش و یادگیری قرآن کریم مشغول شده و در ابتدا زیر نظر خانم خردیار قرآن کریم را به صورت اشاره یاد گرفته و بعد کم کم حروف الفبا را با آموزش های خانم زارعان می آموزد به طوری که به مدرسه نمی رفت ولی می توانست قرآن کریم را بخواند و بعد در جامعه القرآن زیر نظر خانم رحیمی حفظ را شروع و دو جزء از قرآن کریم را حفظ می کند.
موسسه قرآنی «آوای آسمانی تبریز» دومین موسسه قرآنی بود که امیرحسین برای آموختن و یادگیری قرآن کریم آنجا ثبت نام کرده و زیر نظر استاد راثی سه جزء قرآن کریم را حفظ می کند و بعد از آن به موسسه قرآنی نور رفته و بقیه را زیر نظر استاد سینا طباخی حفظ کرده و اکنون 11 جزء از قرآن کریم را حفظ کرده است و در حال حاضر تثبیت و مرور محفوظات قبلی از مهم ترین برنامه روزانه وی به شمار می رود به طوری که هر روز یک صفحه حفظ و یک جز هم مرور می کند.
امیرحسین علاوه بر حفظ قرآن کریم در زمینه قرائت نیز فعال بود و اولین استاد قرائت امیرحسین در رشته تحقیق مرحوم استاد فرهاد موذن بوده که همزمان با قرائت در جلسه عمومی استاد موذن در مسجد رسول الله واقع در کوی دانشگاه حضور پیدا می کرد و اکنون در مجمع قاریان تبریز ادامه قرائت را زیر نظر استاد حسین قربانی کار می کند.
قرائت به سبک قاریان مصری
امیرحسین در قرائت تاکنون از سبک استادان مصری همچون عبدالباسط، منشاوی، مصطفی اسماعیل غلوش و استاد محمود علی البنا تقلید کرده و این سبک ها از جمله سبک های قرائت وی به شمار می رود.
امیرحسین با سن و سال کم خود علاوه بر قرائت و حفظ قرآن در زمینه اذان و ابتهال نیز فعال است و در سال ۹۷ در مسابقات اذان و ابتهال رتبه دوم را کسب کرده است و در همایش رویش های قرآنی انقلاب که در روز نیمه شعبان سال 98 برگزار شد از وی تجلیل به عمل آمد.
سرمایه گذاری روی کودکان همیشه با صرف پول نیست
" سرمایه گذاری روی کودکان همیشه با صرف پول نیست بلکه وقت و زمان گذاشتن برای خانواده و تربیت دینی و قرآنی کودک از میلیون ها تومان پول و اعتبار، ارزش بیشتری دارد" این عبارت جمله ای است که عبدالرضا بختی پدر امیرحسین بر آن تاکید می کند.
پدر امیرحسین به خبرنگار فارس در تبریز می گوید: در اوضاع کنونی که آسیب های اجتماعی خانواده ها و مخصوصا کودکان و نوجوانان را با خود درگیر کرده است وقت گذاشتن برای خانواده و فرزندان آنها را از آسیب ها حفظ می کند، بنابراین من معتقدم سرمایه گذاری روی کودکان تنها به مفهوم اعتبار و هزینه کردن برای آنها نیست بلکه باید پدر و مادر نیز در کنار فرزندان خود باشند.
وی ادامه داد: چون ما یک خانواده مذهبی هستیم سعی و تلاش زیادی کردیم تا فرزندانمان نیز با این فضای معنوی و ملکوتی آشنا شوند. به گونه ای که اکنون پسرم امیرحسین یک پای ثابت هیئت ها بوده و قرآن می خواند و برنامه های مختلفی در مساجد و هیئت ها انجام می دهد.
برنامه های دینی و تبلیغی امیر حسین در شهرها و روستاها
بختی با اشاره به برنامه های تبلیغی و دینی امیرحسین اظهار داشت: تاکنون پسرم بیش از ۱۵ سفر تبلیغی برای اجرای برنامه دینی و قرآنی به شهرها و روستاهای استان آذربایجان شرقی داشته است و یک بار نیز از یکی از شهرستان های شمال کشور برای اجرا برنامه دعوت شده است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود ظرفیت فضای مجازی را فرصت بسیار خوبی برای تعامل چهره های قرآنی با همدیگر ذکر کرد و افزود: شبکه های اجتماعی این فرصت را به ما می دهند تا با تشکیل گروه های خانوادگی با همدیگر گفت وگو کنیم، فعالان قرآنی در یک گروه مشترک با همدیگر ارتباط داشته و سی دی ها و ابزارهای آموزشی را با همدیگر به اشتراک بگذارند. البته در کنار آن فضای مجازی برخی آسیب ها را نیز به دنبال دارد که کاربران باید هوشیار بوده و دقت کافی را داشته باشند.
پدر امیرحسین در ادامه با ارزیابی فضای قرآنی شهر گفت: خوشبختانه فعالیت های قرآنی خیلی خوبی در شهر صورت می گیرد، موسسات قرآنی افزایش پیدا کرده و استقبال خانواده ها زیاد شده و چهره های جدید و پر استعداد قرآنی شکوفا می شوند.
کسب رتبه اول و دوم در مسابقات اذان
عبدالرضا بختی با اشاره به حضور امیرحسین در مراسم ترتیل خوانی در ماه مبارک رمضان افزود: طی سه سال متوالی امیرحسین با کسب اجازه از مرحوم استاد موذن در جزء خوانی قرآن کریم به صورت ترتیل حضور داشت و در این سال ها به عنوان خردسال ترین کودک جزء خوان قرآن کریم در کشور معرفی شد. ولی امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا چون محافل قرآنی و ترتیل خوانی در مساجد برگزار نمی شود نتوانسته ایم امسال حضور داشته باشیم.
وی با اشاره به کسب رتبه های برتر پسرش ادامه داد: امیرحسین یک بار در مسابقات اذان تحت عنوان«شوق تلاوت » در تبریز رتبه دوم را کسب کرد، همچنین در مسابقات شهرستان اهر روستای «یوزباشلو» در مسابقات اذان رتبه اول را به دست آورد که بعد از کسب رتبه اول به مشهد رفتیم.
شنیدن خاطره سفر به مشهد و حضور در کلاس های استاد فاطمی نیز خالی از لطف نیست که پدر امیرحسین به ذکر این خاطره پرداخت و گفت: در سال ۹۷ بعد از اینکه پسرم در مسابقات اذان رتبه دوم را کسب کرد ما خانوادگی به مشهد مقدس رفتیم، یکی از روزها در جلسه قرآن استاد فاطمی در مشهد شرکت کردیم، من از استاد فاطمی درخواست کردم اجازه دهد امیرحسین در آن جلسه قرآن بخواند ولی استاد فاطمی چون شناختی از امیرحسین نداشت اجازه نداد تا او قرآن بخواند، بعد از اتمام جلسه پسرم یک فراز از قرآن را به صورت خصوصی برای استاد فاطمی قرائت کرد. استاد خیلی خوشش آمده بود جلسه دوم خودش از امیرحسین درخواست کرد تا قرآن بخواند، برای جلسه سوم نیز ما را دعوت کرد تا در این جلسه قرآنی حضور داشته باشیم ولی دیگر وقت ما برای ماندن در مشهد مقدس تمام شده بود و به ناچار باید بر می گشتیم.
وی موفقیت های پسرش امیرحسین را مدیون زحمت های همسرش عنوان کرد و گفت: اگرچه من سعی می کنم وقت و فرصت زیادی برای آنها صرف کنم ولی قطعا زحمت اصلی بر دوش مادر امیرحسین است چرا که او در ساعت های مختلف امیرحسین را به صورت منظم به کلاس ها برده و تا زمان تمام شدن کلاس انجا حضور دارد تا با همدیگر برگردند.
آرزوی مادر، حفظ کل قرآن کریم توسط پسرش
منیژه بختی مادر امیرحسین نیز از اینکه تمام تلاش و کوشش خود را برای داشتن فرزندان قرآنی به کار گرفته است احساس خوشحالی کرده و می گوید: امیدوارم این فعالیت ها مورد رضایت خداوند بوده و ما نیز روسفید باشیم.
وی با اشاره به عمل کردن به آیات قرآنی توسط پسرش می گوید: امیرحسین آیات موضوعی قرآن را به خوبی یاد گرفته و به آنها عمل می کند.
مادر امیرحسین آرزو دارد پسرش حفظ کل قرآن کریم را به اتمام رسانده و بعد از آن نیز حفظ ادعیه ها را آغاز کند.
خواهر و برادر قرآنی
امیرحسین یک خواهر کوچک تر از خود به نام " ائل آی " دارد که او نیز از پنج سالگی در موسسه جامعه القرآن آموزش قرآن را به زبان اشاره آغاز کرده و با یاد گرفتن حروف الفبا و روخوانی و روان خوانی قرآن اکنون در زمینه حفظ قرآن کریم فعالیت می کند.
ائل آی خواهر امیرحسین ۹ سال داشته و دانش آموز کلاس سوم دبستان در مدرسه خاتم النبیین است خواهر امیرحسین هم پا به پای امیرحسین در کلاس های قرآنی شرکت کرده و الان تقریبا سه جزء از قرآن کریم را حفظ کرده و هر روز نیم صفحه حفظ و یک جز هم مرور و تثبیت می کند.
امیرحسین در پایان با زبان کودکی می گوید: لطفا بنویسید که من از همه استادان قرآن خود استاد فرهاد موذن، خانم رحیمی و خانم زارعان، استاد راثی، افشان و بنازاده، استاد صادقی و طباخی و همه استادان قرآنی تشکر و قدردانی می کنم.