رئیس جمهور گفت: نسبت به مسکن به عنوان رئیس جمهور اعتراف می کنم که یک عقب ماندگی را در دولت یازدهم داشتیم به دلیل اینکه برخی از طرح های مسکن ما اجرایی و عملیاتی نشد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به طرحهای مهم و سرنوشت ساز دولت برای آبادانی و امنیت شرق کشور گفت: یکی از اهداف مهم دولت یازدهم و دوازدهم توسعه استان های محروم به ویژه سیستان و بلوچستان بود. در این زمینه یکی از طرح هایی که برای این استان طرحی شد رساندن گاز به این استان بود استانی که از نعمت گاز محروم بود. وقتی مشعل گاز در دولت یازدهم در زاهدان روشن شد یک روز تاریخی برای سیستان و بلوچستان بود.
وی ادامه داد: با اقداماتی که در دولت یازدهم و دوازدهم در بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور انجام شد، ظرفیت این بندر از ۲. ۵ میلیون تن به ۸. ۵ میلیون تن رسید که این تحول بزرگ نه تنها برای سیستان و بلوچستان و ایران بلکه برای خط ترانزیتی جنوب و شمال بود که در افتتاح آن مقامات مسوول از شرکت های مختلف از کشورهای مختلف در این منطقه شرکت کردند.
اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از فارس و ایرنا بخوانید؛
* احداث راه آهن چابهار و اتصال آن به راه آهن سراسری کشور و ایجاد خط راه آهن ۷۳۰ کیلومتری از چابهار تا زاهدان را از دیگر اقدامات مهم دولت در راستای توسعه شرق کشور است و این کار در طول این چند سال انجام شده است و بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای این راه آهن هزینه شده است.
* روز گذشته برای اولین بار ریل گذاری در این راه آهن از زاهدان شروع شد و در ماه های آینده از سمت چابهار هم شروع خواهد شد. امیدواریم تا پایان امسال وزارت راه طبق قولی که داده است این راه آهن را از جنوب به ایرانشهر و از زاهدان به خاش برساند و مابقی تا پایان دولت دوازدهم به اتمام برسد.
* تصمیات مهمی درباره مسکن، بورس و ارز اتخاذ کرده ایم. اعتراف می کنم عقب ماندگی در مسکن داشته و دلیل آن این بود که برخی طرح های ما اجرایی نشد. گرفتار بودیم که مسکن ناتمام و بدون خدمات را به جایی برسانیم؛ بنابراین دچار عقب ماندگی شدیم، اما ۲۵۰ هزار هکتار زمین اطراف شهرها و روستاها به وزارت راه اختصاص داده شد که به زودی به یک میلیون هکتار می رسد تا زمین مورد نیاز را تهیه کنیم و وزارت راه بتواند شهرک ها را طراحی کند. سیصد هزار نفری که پول در بانک گذاشته اند به عنوان مسکن یکم، تهیه مسکن آنها در اولویت باشد. مستأجران هم در اولویت هستند. ثبت نام و. . . در سامانه وزارت راه انجام شده و اولویت دارها مشخص شده است.
*درواقع اولویت نخست دولت تامین مسکن افرادی است که به عنوان «مسکن یکم» پول در بانک سپرده گذاری کرده اند که تعداد آنها بیش از حدود ۳۰۰ هزار نفر است. اولویت دوم مستاجران هستند که شرایط اقتصادی سختی را می گذرانند و متقاضی مسکن هستند؛ که باید مسکن آنها تامین شود.
*{ با اشاره به راه اندازی و باز شده سامانه توسط وزارت مسکن}: در این سامانه متقاضیان مسکن ثبت نامه کرده و غربال گری هم صورت گرفته است؛ آنهایی که دارای مسکن بوده اند و یا زمین برای مسکن دریافت کرده اند در این غربال گری حذف شده اند و اکنون مشخص شده که چه افرادی متقاضی چه کسانی نیازمند و کدام افراد در اولویت مسکن هستند.
*{ با اشاره به تصمیم ستاد کرونا برای محدودیت در افزایش اجاره مسکن}: این تصمیم بر بازار اجاره تاثیرگذار بوده است. تصمیمات دیگری هم گرفته شده که به هماهنگی بانک ها و وزارت راه نیاز دارد که در جلسات آینده این تصمیمات را اعلام می کنیم که کمک خوبی برای مستأجران خواهد بود.
* بورس باید با استحکام راه خود را ادامه دهد. مردم به بورس و دولت اعتماد کرده اند و همه مسئول هستیم تا از اموال مردم حفاظت کنیم. * هدف اصلی دشمنان به ویژه در راس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی، جدایی بین ملت و نظام و پس از آن، ایجاد اختلاف میان قوای سه گانه است.
* سهام شناور عرضه می شود، شرکت ها هم باید سهام خود را عرضه کنند. شاهد استحکام بورس خواهیم بود. سی درصد دیگر سهام عدالت هم برای عید غدیر آزاد می شود. بخش دیگری هم برای ۲۲ بهمن آزاد می شود.
* صادرکننده کالا و خدمات نباید فکر کند ارز مال اوست و هر زمان خواست ارز را بیاورد، هر کسی موظف است پس از سه ماه ارز را ارایه کند ولی اگر به تاخیر افتاد، بانک مرکزی ارز را با قیمت روز می خرد. برخی صادر کننده ها ارز را نمی آورند تا ارز گران تر شود و گران تر بفروشند. این کار خیانت به کشور و اقتصاد است. اگر کسی خواست به مردم فشار بیاورد برای ما قابل تحمل نیست. از روسای قوه مقننه و قضاییه تشکر می کنم که از برخورد با کسی که ارز را نیاورد حمایت کرده اند. نظر دولت و سایر قوا در این زمینه نظر واحد است.
* در تاریخ نظیر این را پیدا نمی کنید ۶ قطعنامه فصل هفتم در یک زمان لغو شود اما در تیر ۹۴ لغو شد و یک پیروزی سیاسی برای کشور است. جمهوری اسلامی ایران پرونده PMD را بسته است. FATF بعد از اینکه سال های ایران را نپذیرفتند اما در دولت یازدهم و دوازدهم از لیست سیاه خارج کرد. کنوانسیون دریای خزر انجام گرفت. توافق با عراق برای لایروبی اروند انجام شد. ما با همه همسایگان روابط خو. بی داریم بجز دو کشور که خودشان نخواستند البته اگر بخواهند هم می توانیم روابط خوب داشته باشیم.
* ما روابط خوبی با اروپا داریم بجز اینکه تعهدات خود را انجام ندادند. دشمنان ما و در راس آن آمریکا و صهیونیسم هدف اصلیشان این است که مردم را از نظام جدا کنند و هدف دیگرشان ایجاد اختلاف بین قوا و مسئولین است. دولت به سهم خود خواهان روابط برادرانه با قوه قضائیه و مققنه است. مردم خواهان همکاری قوا هستند. بازهم تاکید می کنم دست صمیمانه و برادرانه خودمان را به سمت قوه قضائیه و مقننه و نیروهای مسلح تحت حمایت های رهبری می بریم تا در کنار هم کار کنیم.
* درمدت این ۷ سال کارهای بزرگی انجام گرفته است. این کارها آنقدر با عظمت است که دشمنان هم ناچارند در برابر این عظمت کار پذیرا باشند. در این مدت قطعنامه های شورای امنیت و فصل هفتمی کنار گذاشته شده است. یعنی یک کار بی نظیر انجام گرفته است.
*{در زمینه کرونا}: یک دور در ماه اسفند و فروردین در موج اول کرونا بودیم و از آن موج اول عبور کردیم و در اردیبهشت یک تنفسی در کشور روبرو بودیم. اما در خرداد با یک موج جدیدی در استان هایی که موج اولیه را نداشتند روبرو شدیم که از این موج هم عبور خواهیم کرد. هر تصمیمی کمیته های استانی بگذارند با تصویب کمیته امنیتی ستاد اجرایی می شود.
* تصمیم گرفتیم در جاهای شلوغ و ادارات ماسک الزامی شود و مسیر را با این مصوبات ادامه خواهیم داد و با همکاری هم تا پایان تیرماه با ورود به مرداد و شهریور شاهد یک امیدواری باشیم. وزارت بهداشت مراکزی که پروتکل را رعایت نمی کنند تعطیل کند
* به وزارت بهداشت اختیار داده ایم که مراکز پر جمعیت که پروتکل ها را رعایت نمی کنند تعطیل کنند مراسم عروسی و عزا تا اطلاع ثانوی تعطیل است. در اماکن شلوغ هم باید ماسک زده شود و کسی که ماسک نزند نمی تواند خدمات دریافت کند. استفاده از ماسک در اماکن شلوغ مثل ادارات، مترو و اتوبوس و اجتماعات الزامی است. توقع ما این است که با همکاری هم بتوانیم وارد مرداد آرامتری بشویم.