رئیس جمهور با تاکید بر اینکه عزاداری محرم تعطیل نمی شود، گفت: از عید قربان تا عرفه و محرم الحرام همه جا دین و مراسم هست البته مقید به رعایت دستورالعمل های بهداشتی.
آقای روحانی در نشست امروز هیئت دولت و در آستانه روز عرفه تصریح کرد: یکی از افتخارات شیعه دعای عرفه است که این دعا در واقع مجموعه ای از معارف اسلامی است.
رئیس جمهور گفت: در این ایام ضمن گرامیداشت این مراسم با توجه به شرایط امروز باید به دستورالعملهای بهداشتی توجه کنیم.
وی افزود: صبح امروز وزیر بهداشت و درمان در نامه ای درخواست کرده است که در روز عید قربان -که معمولا برادران اهل سنت مراسم مفصل تری را نسبت به شیعیان برگزار می کنند، گرچه شیعیان نیز مراسم مشابهی دارند - همه پروتکل های بهداشتی را مراعات کنند وگر نه بار دیگر ما در مسیر شیوع این بیماری قرار می گیریم و مشکلات برای مردم و کادر درمان دو چندان می شود.
رئیس جمهور گفت: امسال حاجیان ما موفق نشدند از مراسم عرفه در بیابان عرفات استفاده کنند و این جزو اتفاقات نادر تاریخ اسلام است، ما کمتر شاهد چنین سالی بودیم که حاجیان و عاشقان خانه خدا که قصد انجام وظیفه دینی داشتند امسال به دلیل شیوع کرونا موفق به انجام این فرایض دینی نشدند.
آقای روحانی ادامه داد: ان شاالله حاجیان در منازل خودشان نورانیت را با مناجات و راز و نیاز با خداوند به دلهای خود بر می گردانند.
صادرات ایران به کشور های اوراسیا ۶۳ درصد افزایش داشته است
رئیس جمهور گفت: صادرات ایران به کشور های اوراسیا از آبان سال گذشته و اجرایی شدن قرارداد با اوراسیا تا آخر خرداد امسال، نسبت به سال قبل از آن، ۶۳ درصد افزوده شده است.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش در جلسه امروز هیئت دولت به جایگاه و اهمیت روز عرفه اشاره کرد و گفت: این ایام، ایامی است که ما در آن برابر همه توطئه هایی که علیه ملت و کشور ما بدخواهانمان طراحی کردند، توانمندتر و قوی تر می شویم.
رئیس جمهور اولین طراحی دشمنان را ضربه به اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: آن ها می خواستند اقتصاد ما را به هم بریزند و مردم را در فشار اقتصادی قرار دهند و اساساً ارکان اقتصاد ما باقی نماند و نتواند ادامه دهد.
آقای روحانی در ادامه گفت: آن ها به فکر آن بودند که ما تورم های سه رقمی و رشد اقتصادی منفی دو رقمی داریم، و فکر می کردند ظرف چند ماه می توانند اوضاع اقتصاد را به هم بزنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: البته ما در این دو سال و چند ماه روز های سختی را پشت سر گذراندیم، برای مردم ما هم روز های سخت و مشکلی بود، اما اساساً چارچوب اقتصاد کشور و زندگی مردم در حداقل نیاز مردم و ضرورت مردم به خوبی اداره شده است.
آقای روحانی گفت: کالای اساسی در اختیار مردم است و به وفور وجود دارد که البته در کنار وفور ما علاقمند بودیم به یک قیمت متعادل برسیم که باید بر روی آن اقدامات بیشتری صورت گیرد.
رئیس جمهور در بخش تولید نیز افزود: در این بخش تولیدکنندگان ما کار بسیار بزرگی را انجام دادند و تولید گرانی که در صنایع مهم ما به بخش بزرگی از صادرات غیر نفتی ما هم به آن ها وابسته است کار های عظیمی را انجام دادند.
آقای روحانی گفت: تولیدات فولاد ما در مقایسه با سال پیش ۱۰ درصد و آلومینیم ۴۹ درصد بیشتر تولید می شود.
رئیس جمهور با اشاره به افزایش صادرات غیر نفتی افزود: ممکن است صادرات غیر نفتی از نظر درآمدی یک مقدار کاهش پیدا کرده باشد و از لحاظ وزنی افزایش پیدا کرده است و ما فولاد، مس و آلومینیم و پتروشیمی بیشتری صادر می کنیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه تولید سر جای خودش بوده و این اساس اقتصاد است، گفت: وقتی اشتغال و تولید وجود دارد و تولید رو به افزایش است، صادرات نیز رو به افزایش خواهد بود.
رئیس جمهور افزود: اگر مقایسه کنیم از اول قرارداد با اوراسیا که در آبان سال گذشته اجرایی و عملیاتی شد، تا آخر خرداد امسال، نسبت به سال قبل از آن، صادرات ما ۶۳ درصد به کشور های اوراسیا اضافه شده است این در حالی صورت گرفت که ما از اسفند دچار کرونا بوده ایم.
افزایش تولیدِ صنایع مهم کشور با وجود تحریم ها
رئیس جمهور گفت: علیرغم تحریم و کارشکنی های دشمن، شاهد رشد تولید در صنایع مهم کشور هستیم.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه هیئت دولت، اظهار داشت: علیرغم اینکه ما در اسفند و فروردین با مسئله ویروس کرونا روبرو بودیم و مرز های ما به شکل عادی در نیامده بود، علیرغم تمام کارشکنی ها و تحریم های دشمن، شاهد رشد تولید در صنایع کشور بودیم.
وی تاکید کرد: دشمن در زمینه اقتصادی موفق نبود و نتوانست ما را زمین بزند و کاری کند که اقتصاد ما متوقف شود، هر چند که دشمن مشکلاتی را برای ما ایجاد کرد، اما باید دست به دست هم دهیم و آن مشکلات را حل کنیم.
رئیس جمهور افزود: من معتقدم مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، بخشی از آن قابل حل است، ممکن است بخشی از آن بخاطر تحریم، کرونا و شرایط اقتصادی دنیا باشد، اما با نظارت دقیق از تولید تا مصرف، از سفارش تا ثبت سفارش، تخصیص ارز تا تامین ارز، سفارش دادن به کشور هایی که از آن جنس خریداری می کنیم و تا زمانی که کالا وارد کشور شود و در ادامه ترخیص و به انبار برسد، باید نظارت کنیم.
آقای روحانی ادامه داد: در حال حاضر این روند آسان است و با سامانه الکترونیکی می توانیم به بهترین وجه ممکن هر جا که کالا ها وجود دارد مانند سایه به دنبال آن محصول باشیم، که چه مراحلی را طی می کند و کالا از تولید داخلی تا زمانی که وارد بورس و تا چه میزان قیمت آن تعیین می شود.
رئیس جمهور همچنین گفت: در چند روزی که موارد فوق را بررسی می کردیم به اشکالاتی برخوردیم که قابلیت حل دارد، شاید نتوانیم به این سادگی حل کنیم، اما حل می شود.
وی با اشاره به دیدارش با تولید کنندگان تصریح کرد: در هفته جاری با تولیدکنندگان بزرگ فولاد و پتروشیمی نشستی داشتم، خوشبختانه مردم بدانند در ۷ سال گذشته تولید فولاد ما در تمام زنجیره نسبت به تاریخ قبل به دو برابر رسیده است.
رئیس جمهور تاکید کرد: این کار عظیمی است و مهندسان و کارگران و صنعتگران ما انجام دادند و باید از تولید کنندگان، از معدن و تمام مراحلی را که طی می کند قدردانی می کنیم و تمام تولیدات در این بخش دو برابر شده و نشان می دهد که ما بسیار توانمند هستیم.
آقای روحانی در زمینه پتروشیمی نیز یادآور شد: در این بخش تا پایان امسال و در طول ۷ سال تولید دو برابر می شود، پتروشیمی ۵۶ میلیون تن در اوایل سال ۹۹ بوده است و در چند ماه آینده به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید.
رئیس جمهور در ادامه گفت: در زمینه تولید حرکت بسیار خوبی داشته ایم و شرکت های مهم و بزرگ با صادرات شان ارز ما را تامین می کنند، بر اساس گزارشی که بانک مرکزی امروز به من اعلام کرد در ۱۰ روز گذشته صادرکنندگان خوب ما و شرکت های بسیار مقید در بخش پتروشیمی دو و نیم میلیارد دلار ارز را عرضه کردند.
وی تصریح کرد: مشاهده می کنید که شرکت ها در حال تلاش و صادرات هستند و خوشبختانه ارز را به درستی باز می گردانند به سامانه نیما و در عرصه نیاز کشور قرار می دهند.
دشمن نتوانست در زمینه اقتصاد ما را شکست بدهد
رئیس جمهور با اشاره به این که دشمن نتوانست در زمینه اقتصاد ما را بشکند، گفت: راه دیگری که انتخاب کردند ایجاد اختلاف و تفرقه در کشور بود که خیلی هم امیدوار شده بودند جنگ بین قوا راه بیندازند که از این مرحله هم ما عبور کردیم.
آقای روحانی در ادامه جلسه هیأت دولت با اشاره به این که صادر کنندگانی که ارزشان را به سامانه نیما ارائه نکنند ممکن است متخلف باشند و باید طبق قانون با آن ها برخورد شود، افزود: امروز ما در تولید شاهد حرکت خوبی در کشور هستیم البته چیزی که باید اضافه بکنیم نظارت است که در سطح خرد و کلان در دو وزارت دادگستری و صمت باید انجام شود و این وظیفه سنگین برای نظارت بر بازار است.
رئیس جمهور با تاکید بر این که دشمن در زمینه اقتصاد نتوانست ما را بشکند، ادامه داد: ایجاد اختلاف و تفرقه در کشور راه دیگری است که دشمن برای شکست ما انتخاب کرده است؛ خیلی هم امیدوار شده بودند که اوایل امسال دعوا و اختلاف و جنگ بین قوا بوجود بیاید. ما بحمدالله از این توطئه هم عبور کردیم البته بیانات، دقت و هدایت مقام معظم رهبری برای هر سه قوه نقش بسیار اساسی داشت.
آقای روحانی گفت: امروز ما شاهد آرامشی هستیم و همانطور که ایشان دستور دادند هیچ یک از قوا دنبال حاشیه سازی نباید باشند. اگر قوه ای هم می خواهد نکته ای را گوشزد بکند باید مشروط به ارائه راه حل باشد؛ نقد خالی خیلی مشکل را درمان نمی کند.
رئیس جمهور با اشاره به طراحی سوم دشمن برای شکست ما اظهارداشت: ایجاد شایعات روزمره بین مردم راه سوم است مثلاً می گویند کوه ها را فروختند، بعد می گویند کوه ها را وقف کردند این مسائل را درباره جنگل ها هم مطرح می کنند.
آقای روحانی افزود: مگر می شود انفال، کوه، دریا، بیابان، جنگل و اقیانوس را وقف کرد؟ اساس وقف مالکیت است.
رئیس جمهور همچنین به وقف نامه های بسیار قدیمی در سال های خیلی دور اشاره کرد و گفت: در آن وقف نامه ها می بینیم که می گوید از فلان جای کوه تا فلان جای دیگر وقف شود، اما مگر مال اوست که وقف می کند؟
وی با اشاره به این که این شایعات درست می شود تا مردم را نگران کنند، اظهار داشت: روز دیگری می گویند شرق، جنوب و یا جزایر کشور را فروختند؛ من از این تعجب نمی کنم که شایعه می سازند، این کار طبیعی دشمن است؛ عجیب این است که چطور گوش شنوا برای این شایعات وجود دارد.
رئیس جمهور با اشاره به شایعات مطرح شده درباره برگزاری مراسم دهه اول محرم گفت: باید جلوی این شایعات و حرف های ناروا که متأسفانه برخی از دوستان هم نقل می کنند ایستاد.
عزاداری تعطیل نمی شود
رئیس جمهور گفت: عزاداری تعطیل نمی شود؛ به آن هایی که می خواهند عزاداری را زیر سوال ببرند و بگویند که این عزاداری ها باعث افزایش موج بیماری می شود، اجازه نمی دهیم.
آقای روحانی در جلسه هیئت دولت با اشاره به مناسبات مذهبی پیش رو، افزود: از عید قربان و روز عرفه گرفته تا عید غدیر خم و ایام محرم الحرام، همه مراسم ها مقید به چارچوب ها و پروتکل های بهداشتی برقرار است.
رئیس جمهور گفت: دستورالعمل ها کاملا روشن و واضح است؛ اگر پروتکل های بهداشتی می گوید، نباید اجتماعی برگزار و تراکم جمعیت در جایی نباشد، نباید چنین شود. اگر می گوید فاصله گذاری و زدن ماسک رعایت شود، باید مراعات شود. اگر نباید چیز نوشیدنی استفاده شود، نباید استفاده شود و اگر می گوید روز های عزاداری به جای ۲۰ روز، ۳ الی ۴ روز برقرار باشد، باید چنین شود.
آقای روحانی افزود: اگر دستورالعمل های بهداشتی می گوید، ساعت عزاداری به جای ۷ ساعت نباید بیشتر از دو ساعت باشد، باید گوش کنیم؛ همه این ها در دستورالعمل های بهداشتی نوشته شده و مشخص است که عزاداری ماه محرم چگونه برگزار شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: به آن هایی که می خواهند عزاداری تعطیل شود، گفته می شود؛ عزاداری تعطیل نمی شود.
آقای روحانی افزود: آن هایی که می خواهند از طریق عزاداری، عزاداری را زیر سوال ببرند و بگویند که این عزاداری ها باعث افزایش موج بیماری می شود، به آن ها اجازه نمی دهیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: عاشقان امام حسین (ع) آن هایی که امسال هم مشعل عزای امام حسین را روشن و به پا خواهند داشت، خودشان باید بیش از همه مراقبت و واجب شرعی را مراعات کنند.
آقای روحانی افزود: اگر کسی آلوده بود و مراعات نکرد و باعث آلودگی دیگری هم شد؛ هم حق الناس را زیر پا گذاشته و هم دارای ضمان شرعی است، یعنی طرف ضامن است؛ مگر می شود کسی بیمار باشد، اما به رئیس اداره، همکار و حتی در خانه به زن و بچه اش نگوید، این ها حق الناس، خلاف شرع و مقررات قانونی است.
رئیس جمهور در ادامه گفت: باید حتی اگر لازم است، برای آن هایی که همه پروتکل های بهداشتی را اجرا نمی کنند و آن ها را زیر پا می گذارند، مجازات تعیین شود. به وزارتخانه های بهداشت و کشور گفتم که برای موارد لازم مجازات تعیین کنند.
آقای روحانی افزود: البته پیش از این نیز گفتم که به کسانی که بدون رعایت پروتکل های بهداشتی وارد اداره می شوند، خدمات داده نشود و حتی اگر کارمند اداره ای پروتکل ها را رعایت نکرد او را باز گردانند و برایش غیبت بزنند.
رئیس جمهور در ادامه گفت: بالاتر از این نیز می توانیم گام های بعدی را برداریم و برای متخلفین مجازات تعیین کنیم.
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: به شایعات دامن نزنیم و در برابر آن ها بایستیم، صدا و سیما و رسانه ها باید آنقدر آگاهی مردم را بالا ببرند که گوش شنوایی برای این شایعات وجود نداشته باشد.
اقدام جنگنده های آمریکایی تروریسم هوایی است
رئیس جمهور اقدام جنگنده های آمریکایی در مواجهه با هواپیمای مسافربری ماهان را تروریسم هوایی خواند و خطاب به سردمداران کاخ سفید گفت: یک راه بیشتر در برابر ایران برای شما وجود ندارد و آن؛ اجرای حق، قانون، توافق و مقررات و همچنین جبران خسارت هایی است که به ملت ایران وارد کرده اید.
آقای روحانی در جلسه هیئت دولت با اشاره به تلاش آمریکایی ها برای ادامه تحریم های تسلیحاتی ایران، افزود: به دنبال آن هستند که در مجامع بین المللی قطعنامه ای علیه جمهوری اسلامی تصویب کنند و نگذارند ما به حقوقی که از توافق هسته ای و قطعنامه ۲۲۳۱ به دست آورده ایم یعنی پایان تحریم های تسلیحاتی برسیم.
رئیس جمهور گفت: آن ها به دنبال تصویب قطعنامه از اینجا و آنجا گدایی می کنند، به شرق و غرب می روند و در برابر این و آن خم می شوند، صبح تا شب مثل دلال از کاخ سفید به سوی این کشور و آن کشور راه افتادند و با این تلفن و آن تلفن در تلاش هستند، اما الحمدلله تا امروز هیچ موفقیتی به دست نیاوردند.
آقای روحانی افزود: اگر روزی موفق شوند، جمهوری اسلامی ایران پاسخ بسیار قاطعی به آن ها خواهد داد.
رئیس جمهور تلاش دشمنان ایران را به سمت یأس خواند و گفت: حالا داستان دیگری را شروع کرده اند و به دنبال گستاخی و عمل کردن به شیطنت های خطرناک در آسمان بین المللی هستند؛ مگر می شود؟ ایکائو، شورای امنیت، سازمان ملل متحد و کشور های منطقه کجا هستند؟
آقای روحانی افزود: کشور هایی که این تخلف در فضای آن ها صورت گرفته و این پرواز به مقصد این کشور ها بوده است، همه باید حرف بزنند.
رئیس جمهور گفت: مگر می شود در فضای کریدور آزاد بین المللی و یک کانال مشخص هوانوردی، یک جنگنده کنار هواپیمای مسافربری قرار بگیرد؟ هواپیمایی که در آن زن و بچه کوچک است و مردم را در آسمان بترسانند؟
آقای روحانی این اقدام جنگنده های آمریکایی را تروریسم هوایی خواند و تاکید کرد: بدون تردید کسی که جنگنده کنار هواپیمای مسافربری می فرستد تروریسم هوایی انجام داده است و ایکائو، شورای امنیت و کشور های دیگر باید با آن به عنوان یک تروریست برخورد کنند.
رئیس جمهور این اقدامات آمریکا را مسبوق به سابقه خواند و گفت: یک بار دیگر هم در سال های پایانی جنگ و سال ۶۷ دیدیم که چگونه هواپیمای مسافربری ما را به بهانه های واهی سرنگون کردند، این ها چنین سابقه هایی دارند، اما اینکه در فضای کشور های دیگر، چون سوریه چنین اقداماتی انجام دهند، برای ما غیر قابل قبول است.
آقای روحانی افزود: این شیطنت ها و بازی ها برای این است که آن ها در راه های مختلف در برابر ایران شکست خورده اند.
رئیس جمهور تاکید کرد: به سردمداران کاخ سفید می گوییم؛ یک راه بیشتر در برابر ایران برای شما وجود ندارد و آن اجرای حق، قانون، توافق و مقررات و همچنین جبران خسارت هایی است که به ملت ایران وارد کرده اید.
تلاش برای رفاه مردم مضاعف خواهد شد
رئیس جمهور گفت: تلاش دولت با کمک دیگر قوا برای تامین رفاه و آسوده خاطر بودن مردم مضاعف خواهد شد.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه امروز هیئت دولت خطاب به دشمنان، گفت: اگر فکر می کنید مردم ایران برابر فشار ها و شیطنت های شما تواضع خواهد کرد، اشتباه کرده اید.
رئیس جمهور افزود: اگر فکر می کنید از حقوق خودمان دست برمی داریم، دست برنخواهیم داشت و اگر فکر می کنید مردم را مأیوس می کنید، مردم مأیوس نمی شوند.
آقای روحانی در ادامه گفت: مردم در فضای ماه رمضان روحیه شان قوی تر شد، در فضای ماه ذیحجه روحیه شان قوی تر و در فضای محرم روحیه آن ها قوی تر خواهد شد، راه ما ایستادگی، مقاومت، تولید و صادرات، کمک به یکدیگر، نظارت و مبارزه با آن هایی است که در این شرایط سخت می خواهند، سوءاستفاده کنند.
رئیس جمهور در پایان سخنانش از تمام افرادی که در حوزه تولید فعالیت و همه افرادی که کار مردم را تسهیل می کنند، تشکر و قدردانی کرد.
آقای روحانی افزود: دیروز در یک جلسه فضای مجازی دیدیم، اقدامات بسیار خوبی در زمینه سلامت، مالیات، قبوض و آب و برق و گاز، سفته الکترونیک، شروع کسب و کار انجام گرفته است که از ۷۲ روز به ۳ روز تقلیل پیدا کرده و در ۴ استان اجرایی و عملیاتی می شود.
رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: ان شاءالله با کمک دیگر قوا، تلاش ما برای رفاه و برای آسوده خاطر بودن مردم را مضاعف خواهیم کرد.