۲۱ دی سالروز شهادت دانشمند شهید مصطفی احمدی روشن است که به دست تروریست ها به شهادت رسید.

تاریخ خبر:
1399/10/21 12:12
مطالب آزاد خبرگزاری صدا و سیما
این روز ها که صحبت از آغاز غنی سازی ۲۰ درصد اورانیوم در محافل خبری مطرح شده، تمام چشم ها و گوش ها به سمت، سایت شهید احمدی روشن در نطنز می چرخد.


جایی که اورانیوم های ۳.۵ تا ۴.۵ درصد غنی می شود و از نطنز روانه فردو می شوند تا در سانتریفیوژ ها به غنای ۲۰ درصد برسند.

سایت نطنز با سردر شهید احمدی روشن، همیشه زنده و پر کار است تا خوراک اولیه فردو را تأمین کند.

دانشمند شهید مصطفی احمدی روشن، در ۱۷ شهریور ۱۳۵۸ در شهر همدان به دنیا آمد. تحصیلات خود را در زادگاهش همدان، آغاز کرد و پس از گذراندن دوره راهنمایی و دبیرستان در سال ۱۳۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد.

در سال ۱۳۸۱ در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد و در همین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از آن وارد مرحله دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی شد.

شهید احمدی روشن، در دوران تحصیل در دانشگاه در طرح ساخت غشا های پلیمری برای جداسازی گاز ها که برای نخستین بار در کشور انجام شد، همکاری داشت و چندین مقاله ISI به زبان های انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر علمی جهان به چاپ رساند.

شهید مصطفی احمدی روشن پس از اخذ مدرک کارشناسی از رشته مهندسی شیمی، برغم اینکه همزمان موقعیت های کاری دیگری داشت با توانمندی های خود وارد سازمان انرژی اتمی شد.

شهید احمدی روشن، یکی از پایه گذاران سایت هسته ای نطنز بود و تأثیر بسیار مطلوبی در بخش تأمین کالا ها و خرید تجهیزات هسته ای در حوزه غنی سازی در زمان تحریم ها داشت که در مدت حضورش به عنوان معاون بازرگانی، کالا ها به موقع، به تعداد و با کیفیت تأمین می شد و در همه جا از پیمانکاران خود دفاع می کرد.

تأثیر گذاری بالا، علم فراوان و ابتکارات شهید احمدی روشن همواره تیری در چشم دشمنان بود به نحوی که سرانجام ساعت ۸:۳۰ صبح ۲۱ دی ۱۳۹۰، مصطفی احمدی روشن در حالی که عازم محل کار خود بود، در خیابان شهید گل نبی (میدان کتابی) و روبه روی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طبابایی، هدف عملیات تروریستی دو موتورسوار قرار گرفت.

دو تروریست موتورسوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی به خودروی وی که یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ بود، او را به شهادت رساندند.

با انفجار این بمب مهندس احمدی روشن بلافاصله به شهادت رسید و رضا قشقایی فرد، راننده خودرو نیز به شدت مجروح شد و ساعتی بعد در بیمارستان رسالت تهران بر اثر شدت جراحات وارده به شهادت رسید.

پیکر پاک شهید مصطفی احمدی روشن پس از نماز جمعه روز ۲۴ دی و با همراهی سیل عظیم عاشقانی که برای تشییع وی آمده بودند، در جوار امام زاده علی اکبر چیذر به خاک سپرده شد.

با شهادت شهید احمدی روشن به عنوان چهارمین شهید دانشمند هسته ای چرخه صنعت هسته ای کشور با تلاش ادامه دهندگان راه این شهیدان پر فروغ تر و پر سرعت تر به راه خود ادامه داد و امروز سایت نطنز، محل فعالیت این شهید تولید کننده نسل جدید سانتریفیوژ های ایرانی شده، ماشین هایی که با سرعت بالا می چرخند تا نام ایران رسا تر لرزه بر کاخ دشمنان بیندازد.