چهار جشنواره وبلاگ نویسی، نشریات دیجیتال و مکتوب، سرودهای فارسی و رسانه های دیجیتال از مجموعه جشنواره های بین المللی قرآنی ˈآیاتˈ با عنوان ˈقرآن و رسانهˈ در چهار استان آذربایجان شرقی، تهران، کرمانشاه و قم برگزار می شود.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار معارف ایرنا از جشنواره های بین المللی قرآنی آیات، جشنواره وبلاگ نویسی قرآنی آیات با هدف تبیین اهمیت و گسترش فرهنگ وبلاگ نویسی در زمینه توسعه، تبلیغ و ترویج معارف قرآن کریم، ترغیب و تشویق قشر جوان و فرهیخته به استفاده بهتر از خدمات آنلاین و جهت دهی به آنها و تولید محتوایی و تجمیع اطلاعات قرآنی در محیط های تحت وب در استان آذربایجان شرقی برگزار می شود.
تاکنون بیش دو هزار و 500 وبلاگ در چهار بخش این جشنواره ثبتنام کردهاند و مهلت ثبت نام و ارسال آثار تا دهم بهمنماه سال جاری نیز ادامه دارد.
آثار ارایه شده اکنون در مرحله داوری اولیه قرار دارد و مراسم اختتامیه و اهدای جوایز نیز 17 بهمن ماه برگزار خواهد شد.
چهار بخش این جشنواره شامل فتو وبلاگ (وبلاگی که تنها از عکس برای انتقال پیام استفاده کرده و فقط در هر پست متنی را برای توضیح عکس درج کند)، پادکست (وبلاگی که تنها از صوت برای انتقال پیام استفاده کند مانند قرائت و تلاوت قرآن، همخوانی، تواشیح، سرود و ابتهال)، ویدئو کست یا ودکست (وبلاگی که از تصویر و فیلم برای انتقال پیام استفاده کند مانند انواع فیلمها و انیمیشنهای قرآنی)، وبلاگ متنی (مقاله و پژوهش، داستان و شعر، گزارش و خبر، خاطره نویسی، آموزش، تاویل و تفسیر و تدبر، احادیث) و بخش ویژه موضوعی (انسان از منظر قرآن کریم و وبلاگ های مراکز و موسسات فرهنگی قرآنی) است.
موضوعات آثار وبلاگ نویسان، گرافیکهای قرآنی، نقاشیهای قرآنی، قرآن و تربیت صحیح، مترجمان و مفسران قرآن، قاریان و حافظان قرآن، قرآن و حکومت اسلامی، امثال قرآنی، دعاهای قرآنی، قرآن و اهل بیت(ع)، سیمای انسان در قرآن، قرآن و خانواده، پیامهای قرآنی شامل وحدت و همبستگی، محبت و مهربانی، احترام به والدین، همت و تلاش، نماز، انفاق، عفاف و حجاب است.
معارف قرآن، قرآن و فرهنگ، قرآن و اجتماع، قرآن و زندگی، قرآن و طبیعت، قرآن و تاریخ، آموزش قرآن، قرآن، عفاف و حجاب، تفسیر قرآن، قرآن و کتب آسمانی، قرآن و پیامبران، کتابخانه قرآنی، نواها و نماهنگهای قرآنی، داستانهای قرآنی، خاطرات قرآنی، اشعار قرآنی، قرآن در گفتار بزرگان، قرآن و عدالت اجتماعی، موسسات و تشکلهای قرآنی و آموزشهای قرآنی از دیگر موضوعات این جشنواره به شمار می رود.
جشنواره ˈنشریات دیجیتال و مکتوبˈ نیز در دو بخش نشریات قرآنی الکترونیکی یا مکتوب و نشریات و روزنامه های خبری که ستون قرآنی دارند، در استان تهران برگزار می شود.
این جشنواره با هدف تبیین نسبت علوم روز با معارف دینی و قرآن، تحقق جنبش نرمافزاری و تولید علم با محوریت قرآن کریم و معارف اهل بیت(ع)، نشر و ترویج معارف قرآنی با زبان علمی و روزآمد و تحقق فضای قرآنی از طریق نهضت قرآنپژوهی برپا خواهد شد.
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که آثار آنان با مضامین قرآنی در رسانههای مکتوب و الکترونیکی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در رشتههای مقاله، شعر، عکس (خبری و گزارش تصویری)، خبر و گزارش، داستان کوتاه و داستانک با موضوعات قرآنی منتشر شده باشد، می توانند در جشنواره شرکت کنند.
آخرین مهلت شرکت و ارسال آثار در این جشنواره پس از تمدید 10 روزه، 30 دی ماه سال جاری اعلام شده است.
جشنواره ˈسرودهای فارسیˈ به میزبانی استان کرمانشاه بوده و مراسم اختتامیه این جشنواره پس از داوری نهم بهمن ماه در این استان برگزار خواهد شد و شرکت در این جشنواره برای تمامی گروههای سنی آزاد است.
این جشنواره با هدف آشنایی با عناصر شنیداری قرآن کریم، تولید آثار بر اساس آیات نورانی قرآن، نشان دادن جذابیتها و ظرفیتهای قرآن در راستای بیان سرود، معرفی و حمایت از هنرمندان قرآنی و علاقهمندان و همچنین بیان پیامها و معارف قرآن کریم با ساز و کار سرود و آواها در دو بخش اصلی (انسان از منظر قرآن) و بخش ویژه (قرآن کریم کتاب بیداری) همزمان با دهه فجر برگزار می شود.
همچنین داوری آثار رسیده از جنبههای مختلفی چون بهترین اثر آموزشی در بخشهای روخوانی، روانخوانی، تجوید، قرائت و حفظ به جشنواره ˈرسانه های دیجیتالˈ از مجموعه جشنواره های چهارگانه قرآن و رسانه نیز در حال انجام است.
این جشنواره در سه بخش نرمافزارهای رسانهای، نرمافزارهای تلفن همراه و بازیهای رایانهای با رویکرد تولیدات دیجیتال با موضوع قرآن، و با هدف معرفی موسسات پژوهشی و تولیدکنندگان نرمافزارها، بازیهای رایانهای، نرمافزارهای تلفن همراه در عرصههای قرآنی و ارزیابی تولیدات و محصولات و خدمات علمی رایانهای در زمینه علم قرآنی برگزار می شود.
* موفقیت جشنواره های آیات در گرو معرفی آثار قرآنی هنرمندان است
ˈاسماعیل امینیˈ شاعر و پژوهشگر ادبی گفت: اگر جشنواره های بین المللی قرآنی آیات بتواند آثار برجسته و هنرمندان شاخصی را که در پرتو قرآن هستند به مردم معرفی کرده و زمینه تعامل و آشنایی اهل هنر را فراهم آورد به موفقیت دست یافته است.
وی با اشاره به تاثیر مثبت برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری با محوریت کلام وحی اظهار داشت: بیان نکته های ناب قرآنی، کار مفسران و محققان قرآنی است.
وی افزود: قرآن کریم با زندگی، اندیشه و فرهنگ مردم درآمیخته است از این رو اگر روش های اجرایی و اطلاع رسانی جشنواره مناسب باشد، استقبال اهالی هنر از این جشنواره ها افزایش می یابد.
وی اظهار امیدواری کرد این جشنواره ها بتوانند در راستای پیوند بین جامعه و قرآن گام های مفید و موثری بردارند.
معاونت امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با همکاری نهاد های مختلف فرهنگی جشنواره های بین المللی قرآنی ˈآیاتˈ را در دهه فجر و همزمان 22 استان و 22 کشور جهان، در قالب برنامه های فرهنگی و هنری برگزار می کند.