مراسم بزرگداشت علامه عطاردی شب گذشته در مجموعه فرهنگی «خراسان» برگزار شد و طی آن احمد مسجدجامعی از طرف علامه عطارودی به ریاست هیئت مدیره این مجموعه منصوب شد.
مراسم بزرگداشت و تجليل از زحمات علامه عزيزالله عطاردی شب گذشته، 10 بهمنماه، در محل مجموعه فرهنگی خراسان با حضور انديشمندان و فرهيختگان اهل قلم در زمينه تاريخنگاری و سيره نويسی هم زمان با سال روز ولادت حضرت ختمی مرتب محمد مصطفی(ص) و امام جعفر صادق(ع) برگزار شد.
حجتالاسلام محمدرضا عطايی قوچانی، نويسنده و مترجم 30 عنوان از كتابهای علامه عطاردی با توضيح نحوه آشنايی خود با وی خاطرنشان كرد: علامه عطارودی در كنار تمام صفات و سجايای اخلاقی دارای دو صفت برجسته هستند؛ اين عالم از عزت نفس بسيار والا برخوردارند و به حقيقت كلمه مجاهدی نستوه و خستگیناپذير هستند.
وی بيان كرد: در شرح حال بزرگان و پيروان مكتب شيعه نقل شده است كه برای دريافت و شنيدن يك حديث يا جواب يك مسئله علمی از ديار خود هجرت میكردند و به كشور ديگری میرفتند. ما با ديدن زحمات و مجاهدتهای علامه عطاردی اين زحمات علما را به صورت عينی و ملموس درك كرديم.
حجتالاسلام والمسلمين علی عسكری، از شاگردان اين علامه تصريح كرد: امام رضا(ع) میفرمايند كه خداوند رحمت كند كسی را كه امر ما اهل بيت(ع) را میآموزد و به ديگران آموزش میدهد زيرا اگر مردم محاسن كلام ما را میدانستند از ما تبعيت میكردند. بر اساس اين حديث شريف علامه عطارودی مصداق بارز اين فرمايش امام معصوم قرار میگيرد.
وی ادامه داد: كتابهايی كه اين بزرگوار در زمينه احاديث و مسندنويسی حضرات معصومين(ع) گردآوری كرد، منبع مهمی برای تاليفات بعدی آيات عظام و مراجعی مانند آيتاللهالعظمی جوادی آملی، آيتالله العظمی مكارم شيرازی، آيتالله العظمی سبحانی و ... قرار گرفته است و همچنين منبع تحقيق كنگره بينالمللی امام رضا(ع) برای پژوهشگران شد.
احمد مسجد جامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران از ديگر سخنرانان اين مراسم بود كه ضمن بيان خدمات علامه عطاردی در زمينه تاريخنگاری شهر تهران و خراسان عنوان كرد: علامه عطاردی اثری درباره مختصات و ويژگیهای حرم حضرت عبدالعظيم حسنی(ع) و تهران سابق در طول تاريخ اسلام دارند.
وی تاكيد كرد: اين اثر نظريه جديدی را درباره چگونگی شكلگيری شهر تهران مطرح میكند و میگويد كه اساس شكلگيری تهران و حصاركشی آن برای محافظت از پيروان مكتب اهل بيت(ع) و محافظت و تقويت از اين حوزه انديشهای بود و نه به خاطر ايجاد تفرجگان برای پادشاهان صفوی و يا برای محافظت از پايتخت آن دوران.
حجتالاسلام احمد احمدی، رئيس سازمان مطالعات و تدوين كتب علوم انسانی دانشگاهها(سمت) در اين مراسم گفت: اميدوارم برای به ثمر نشستن همه زحمات اين عالم و چاپ همه كتب ايشان گروهی تحقيقاتی تشكيل شود تا از تكتك لحظات عمر با بركت ايشان استفاده شود و امكانات مالی در اختيار اين گروه قرار بگيرد.
اين عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: زحمات علامه عطارودی و خدمات ايشان بینظير است و ايشان در زمينه حديث، صاحب سبك جديدی هستند و همه دلسوزان وانديشمندان بايد تلاش كنند كه ساير آثار ايشان كه يك كار ملی، و نه شخصی است به زيور طبع شايسته برسد.
علامه عزيزالله عطاردی در پايان اين نشست در سخنانی كوتاه بيان كرد: خوشبختانه بعد از دو سال بيماری توانستم تمام آثار متفرقه خود را به چاپ برسانم و تمام آثاری كه در طی 50 سال منتشر شد در طی 8 ماه تجديد چاپ شد و بقيه آثار نيز به زودی تجديد چاپ میشود.
اين مجاهد نستوه خاطرنشان كرد: برای زابلستان 1400 مدخل و برای خراسان بزرگ، 30هزار مدخل گردآوری كردم و شروع توصيفات خراسان از قبر مطهر امام رضا(ع)، ضريح مقدس، حرمها و رواقها و ... است كه در نهايت به تمامی خراسان بزرگ، كه شامل 36 بخش است گسترش میيابد.
در پايان زندگی نامه علامه عطارودی و شرح آثار تمام يتاليفات ايشان توسط حجتالاسلام احمد احمدی قرائت شد و احمد مسجد جامعی، از طرف علامه عطاردی به عنوان رئيس هيئت مديره مجتمع فرهنگی خراسان منصوب شد.