حجتالاسلام داوود فیرحی جلد نخست مجموعه «فقه و سیاست در ایران معاصر» را با عنوان «فقه سیاسی و فقه مشروطه» به ناشر سپرد. موضوع این کتاب، بحثهای تئوریک درباره گفتوگوی انتقادی فقه و دولت مدرن است.
به گزارش شبکه اجتهاد، این نویسنده و استاد دانشگاه در گفتوگو با کتاب ایران، عنوان کرد: جلد نخست این اثر، نسبت دو حوزه فقه و سیاست در ایران را میکاود و بررسیهای آن از کمی قبل از مشروطه تا سال 1320 را شامل میشود.
فیرحی درباره اهمیت پرداختن به این موضوع گفت: از دوره مشروطه به بعد شاهد اتفاقات مهمی هستیم که یکی از آنها شکلگیری دولت مدرن است. این دولت عناصری مانند تفکیک قوا، قانون اساسی، انتخابات و دموکراسی را در خود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران، این عناصر و موضوعات را نیازمند بررسیهای فقهی دانست و گفت: به همین دلیل یک مناقشه جدی یا گفتوگوی انتقادی میان دولت مدرن و دموکراتیک با فقه درگرفت.
حجتالاسلام والمسلمین فیرحی ادامه داد: تلاش کردم این گفتوگوی انتقادی را از ابتدای شکلگیری دولت مدرن در ایران پیگیری و بررسی کنم. جلد نخست این اثر «فقه سیاسی و فقه مشروطه» نام دارد و شامل مباحث تئوریک است و رخدادها را تا سال 1320 پیگیری میکند. این جلد را برای انتشار به نشر نی سپردهام که گویا مجوز چاپ را نیز گرفته است.
وی درباره روند نگارش جلد دوم کتاب خود نیز گفت: جلد دوم این اثر، گفتوگوی انتقادی فقه و مشروطه را از1320 پی میگیرد. تاکنون که مشغول نوشتن این کتاب هستم به حدود دهه 50 رسیدهام.
به گفته فیرحی این اثر رویکردی اندیشهای، تاریخی و جامعهشناسانه به موضوع دارد.
شایان ذکر است، جلد دوم کتاب «دین و دولت» این نویسنده نیز به تازگی از سوی انتشارات رخدادنو منتشر شده است.
منبع: شبکه اجتهاد