دیدار مردم «کرمان» و «خوزستان» با رهبرمعظم انقلاب اسلامی

تاریخ خبر:
1402/10/02 02:09
مطالب آزاد پايگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله‌العظمی سيدعلی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی)
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار پرشور هزاران نفر از مردم پرافتخار استان های خوزستان و کرمان، انتخابات ۱۱ اسفند را بسیار مهم، تعیین کننده و زمینه ساز تحول خواندند و با تبیین اهمیت مجلس شورای اسلامی در حل مشکلات موجود و تعیین مسیر حرکت کشور، تأکید کردند: ملت خود را برای برگزاری انتخابات به بهترین شکل یعنی همراه با ۴ خصوصیت «مشارکت قوی و پرشور، رقابت واقعی جناح ها و دیدگاه های مختلف، سلامت حقیقی و امنیت کامل» آماده کند.


حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به جایگاه مهم انتخابات مجلس خبرگان، درباره مجلس و جایگاه آن نیز گفتند: مجلس براساس قانون اساسی ریل گذار آینده کشور است؛ ضمن اینکه حل مشکلات کشور به قانون گذاری مناسب و حضور مدبرانه مجلس نیاز دارد.

ایشان در تبیین اهمیت اصل و منطق انتخابات در جمهوری اسلامی، گفتند: جمهوریت و اسلامیت نظام هر دو به انتخابات وابسته است؛ چرا که تحقق جمهوریت و مردم سالاری و حاکمیت مردم در اداره کشور هیچ راهی جز برگزاری انتخابات ندارد.

رهبر انقلاب در باب تأثیر انتخابات در تحقق اسلامیت نظام هم گفتند: با انتخابات است که ولی فقیه از طریق منتخبان ملت در مجلس خبرگان تعیین می شود؛ ضمن اینکه نمایندگان مجلس هم باید طبق مقررات و معارف اسلامی، قوانین را مصوب کنند.

ایشان «نبود انتخابات» را موجب برقراری دیکتاتوری یا «هرج و مرج و ناامنی و اغتشاش» خواندند و با انتقاد از کسانی که به اشکال مختلف مردم را از حضور در انتخابات دلسرد می کنند، گفتند: انتخابات تنها مسیر صحیح و حقیقی است که می تواند حاکمیت ملی مردم را تأمین کند.

حضرت آیت الله خامنه ای، مشارکت قوی را معجزه آفرین خواندند و گفتند: برگزاری انتخاباتی پرشکوه و با حضور پرشور مردم، موجب وحدت ملی می شود، وحدت ملی و حضور پر قدرت مردم در صحنه، قدرت ملی می آورد و قدرت ملی موجب امنیت می شود که امنیت نیز زمینه ساز پیشرفت علمی، شکوفایی اقتصادی و حل مشکلات گوناگون اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خواهد بود.

ایشان انتخابات را پایه و زمینه ساز تحول دانستند و گفتند: برخی از تحول طرفداری می کنند اما انتخابات را به عنوان مقدمه تحول، مورد بی مهری قرار می دهند.

رهبر انقلاب به صاحبان دیدگاه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی گفتند: اگر می خواهید به نفع دیدگاه خود تحول ایجاد کنید، راهش سر کار آوردن کسانی است که با شما هم جهت هستند که این مسئله نیز فقط با انتخابات محقق می شود.

حضرت آیت الله خامنه ای همه کسانی که در جامعه مخاطب دارند از جمله علمای اعلام، استادان دانشگاه و حوزه، صداوسیما و مطبوعات را به دعوت از مردم برای مشارکت در انتخابات فراخواندند و افزودند: جوانان و اعضای خانواده ها نیز مخاطبان خود را به برگزاری انتخاباتی پرشور تشویق کنند.

ایشان مشارکت ضعیف را منجر به تشکیل مجلسی ضعیف و ناتوان در رفع کامل مشکلات برشمردند و تأکید کردند: برطرف کردن مشکلات نیازمند مشارکت قوی و تشکیل مجلسی قوی است.

رهبر انقلاب در تبیین دومین عنصر برگزاری انتخابات پرشور یعنی رقابت واقعی سیاسی، گفتند: میدان باید برای حضور جناح های سیاسی و گرایش های گوناگون سیاسی-اقتصادی-فرهنگی در مسابقه بزرگ انتخابات باز باشد تا همه دیدگاه ها و نگاه ها در این میدان فعال باشند.

ایشان رقابت و مسابقه جوانان با افراد مجرب و باسابقه را برای ورود به مجلس، نوع دیگری از رقابت خواندند و گفتند: البته مجلس خوب و قوی باید هم نمایندگان جوان داشته باشد و هم نمایندگان باسابقه و باتجربه.

حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: رقابت یعنی همه بتوانند تبلیغات کنند؛ البته تبلیغات غیر از دروغ گفتن، تهمت زدن و وعده خلاف دادن است. تبلیغات یعنی بیان دیدگاه ها برای مردم همراه با اخلاق و دیانت.

ایشان دلسرد کردن مردم از انتخابات را کاری غلط و به ضرر کشور خواندند و گفتند: بعضی ها برای دلسرد کردن مردم، دائم مشکلات کشور را یادآوری می کنند؛ در حالی که راه حل مشکلات، انتخابات است و برای رفع مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد.

رهبر انقلاب، بخش دیگری از سخنانشان را به مسئله بین المللی و اسلامی غزه اختصاص دادند و گفتند: این حادثه از دو جنبه بی نظیر است؛ هم از سمت رژیم صهیونیستی، چراکه هرگز اینگونه سفّاکی، جنایتگری، خونخواری، کودک کشی، خباثت، بی رحمی و انداختن بمب سنگرشکن بر روی سر بیماران و بیمارستانها دیده نشده است، و هم از طرف مردم و مبارزان فلسطینی، چون اینگونه صبر، مقاومت و دشمن را دیوانه کردن، بی سابقه است.

ایشان خاطرنشان کردند: با وجود آنکه آب، غذا، دارو و سوخت به این مردم نمی رسد اما آنها مثل کوه ایستاده اند که همین تسلیم نشدن آنان را پیروز می کند چرا که خداوند با صابران است؛ همچنانکه نشانه های پیروزی امروز دیده می شود.

حضرت آیت الله خامنه ای، ناتوانی رژیم صهیونیستی را با وجود انبوه تجهیزات و امکانات از دیگر جنبه های مهم این رویارویی بی نظیر خواندند و در بیان نکته ای اساسی گفتند: شکست رژیم صهیونیستی در این حادثه شکست آمریکا هم هست و امروز در دنیا هیچ کس تفاوتی میان رژیم اشغالگر با آمریکا و انگلیس نمی گذارد و همه می دانند که اینها یکی هستند.

ایشان وتوی چند قطعنامه شورای امنیت برای آتش بس و قطع بمباران ها را اقدام بی شرمانه دولت آمریکا و همدستی با رژیم صهیونیستی برای ریختن بمب بر روی کودک، زن، پیرمرد، بیمار و دیگر مردم بی دفاع خواندند و افزودند: پیروزی بزرگ ملت فلسطین و جبهه حق و مقاومت، بی آبرو کردن غرب و آمریکا و افشای ماهیت همه ادعاهای دروغین حقوق بشری آنها است؛ چرا که اسرائیل بدون پشتوانه آمریکا قادر به این همه جنایت نبود و امروز چهره زشت هیولایِ منحوسِ آمریکا و انگلیس برای همه مردم دنیا آشکار و در این ماجرا، ذات کاخ سفید برملا و باطن حکومت آمریکا و انگلیس روشن شده است.

ایشان وظیفه دولت ها و ملت ها را کمک به مقاومت به هر شکل ممکن خواندند و تأکید کردند: کمک به مقاومت وظیفه همه، و کمک به رژیم صهیونیستی، جنایت و خیانت است.

حضرت آیت الله خامنه ای، با ابراز تأسف از کمک جنایت آمیز برخی دولت های اسلامی به رژیم صهیونیستی، گفتند: ملت های مسلمان این مسئله را فراموش نخواهند کرد.

ایشان جلوگیری از رسیدن کالا، نفت و سوخت به رژیم صهیونیستی که حتی جلوی رسیدن آب به مردم غزه را گرفته است، وظیفه دولت های اسلامی خواندند و افزودند: ملت های مسلمان باید از دولت های خود بخواهند که هرگونه رابطه و کمک به جنایتکاران صهیونیست را قطع کنند و یا اگر قادر به قطع دائم روابط نیستند، لااقل با قطع موقت، رژیم خبیث، ظالم و خونخوار را تحت فشار قرار دهند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: امروز وجدان دنیا به درد آمده است. مردم در آمریکا و اروپا به خیابان ها می آیند و برخی شخصیت های سیاسی و رؤسای دانشگاهها و دانشمندان آنها به حمایت دولت های خود از رژیم صهیونیستی اعتراض می کنند اما با این وجود، برخی دولت ها همچنان به کمک های خود به رژیم سفاک ادامه می دهند.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: به یاری خداوند، بی تردید پیروزی با جبهه حق است و رژیم غاصب صهیونیستی ریشه کن خواهد شد و امیدواریم شما جوانان این آینده حتمی را به چشم خود ببینید.

رهبر انقلاب در بخش دیگری از سخنان شان با اشاره به ضرورت آگاهی «نسل جوان خوزستان و کرمان و همه کشور» از افتخارات تاریخی ملت و میراث ارزشمند ایران، گفتند: خوزستان در بیش از یک قرن اخیر، پرچمدار و مهمترین مرکز مقاومت ملت در مقابل بیگانگان بوده است که ایستادگی در مقابل هجوم نظامی انگلیسی ها در سالهای بعد از جنگ اول جهانی و حضور فعال در ملی کردن صنعت نفت از موارد مهم این ایستادگی بوده است.

ایشان تأکید کردند: مهمتر از همه، سینه سپر کردن همه اقوام عرب و غیر عرب، لر، بختیاری و دیگر اقوام در مقابل تهاجم صدام و خنثی کردن محاسبه غلط او درباره استقبال مردم عرب زبان خوزستان از مهاجمان بود که افتخاری جاودان است.

حضرت آیت الله خامنه ای خاک پاک خوزستان را محل ریخته شدن خون بهترین جوانان همه استان ها خواندند و افزودند: خوزستان نماد همدلی و همبستگی همه ملت در دفاع از اسلام و انقلاب و ایران، و مظهر ویژگی های برجسته ملت ایران است.

ایشان همچنین با تجلیل از هویت عمیق فرهنگی مردم کرمان، نخبه پروری، نجابت اخلاقی، سلامت فکری، ایمان صادقانه و پیشگامی در پیوستن به نهضت اسلامی را از خصوصیات مردم این استان برشمردند و گفتند: این ویژگی ها زمینه بروز شخصیت بزرگی مثل حاج قاسم را فراهم کرده است.

رهبر انقلاب خصوصیات مردم خوزستان و کرمان را مایه افتخار و مباهات جوانان این استان و همه کشور دانستند و تأکید کردند: باید از این میراث نسلی و تاریخی برای جبران نقائص و عقب ماندگی های موجود، ساختن ایران و اثبات توانایی اسلام در اداره کشور استفاده کنیم.

دیدار:

* در تاریخ صد و بیست سی ساله ی اخیر کشور ما خوزستان یکی از اصلی ترین و مهمترین مراکز مقاومت ملت ایران بوده. مظهر مقاومت ملت ایران در طول این مدت مردم خوزستان بوده اند.

از یک جهت دیگر هم خوزستان یک استان ممتاز است و آن، این است که خون شهیدان همه ی استانهای کشور بر روی خاک خوزستان ریخته شده این یعنی چه؟ یعنی خوزستان نماد همدلی و همبستگی همه ی ملت ایران است از همه ی نقاط کشور جوانها، پیش قراولان، فداکاران آمدند در آنجا با ایمانشان، با انگیزه شان در آنجا جنگیدند و جان خودشان را در راه اسلام و ایران و جمهوری اسلامی فدا کردند، خوزستان شد نماد همبستگی ملت ایران.

ما هرچه که در طول تاریخ از قهرمانی های ملت ایران شنیده بودیم؛ از فداکاری ها، از گذشتها، از ایستادگی ها به چشم خودمان در خوزستان در دوران دفاع مقدس مشاهده کردیم.

* بنده در طول سالها انس با کرمان و کرمانی ها، نقاط درخشانی را در این استان و در مردم این استان بالعیان مشاهده کردم. اگر بخواهیم در چند جمله از مهمترین این ویژگی ها اسم بیاوریم باید عرض کنم، اولاً هویّت عمیق فرهنگی کرمان است، ثانیاً نخبه پروری کرمان؛ این استان از خصوصیاتش پرورش نخبگان است. نجابت اخلاقی و ایمان صادقانه ی مردم کرمان است. پیشگامی مردم کرمان در پیوستن به نهضت اسلامی و انقلابی است.

زمینه ی بروز شخصیت بزرگی مثل حاج قاسم سلیمانی اینها است. نخبه پروری و اتصال و ارتباط با مفاهیم اسلامی برجسته و مبارزه ی در راه آنها خصوصیت بزرگی است که بنده آن را به چشم در مردم کرمان مشاهده کردم.

* ما حدود دو ماه دیگر دو انتخابات مهم داریم در کشور. ملت ایران باید برای انجام این دو انتخابات به بهترین شکل آماده باشد.

یک انتخابات، انتخابات مجلس خبرگان رهبری است. مجلس خبرگان رهبری اهمیتش در آنجاست که در موقع لازم میتواند رهبر مناسب را برای کشور انتخاب کند و در طول زمان هم میتواند و می باید مراقب حفظ شرایط حیاتی رهبری در شخص رهبر موجود باشد؛ بایستی ملت ایران، مردم استانها دقّت کنند، مراقب کنند و این انتخابات را به بهترین وجهی برگزار کنند.

و اما انتخابات مجلس شورای اسلامی که بسیار مهم است. مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی ریل گذاری کننده ی آینده ی کشور است. اگر کشور مشکلاتی دارد برای رفع این مشکلات نیاز به قانون گذاری و حضور مدّبرانه ی مجلس شورای اسلامی است. این دو انتخابات بایستی با شکوه برگزار بشود.

* همه ی کسانی که مخاطبانی دارند وظیفه دارند مردم را به انتخابات دعوت کنند، علمای اعلام، اساتید دانشگاه، اساتید حوزه، صداوسیما، مطبوعاتی ها، جوانها، افراد در داخل خانواده، اینها همه میتوانند منادی انتخابات باشند، مردم را، مخاطبان خودشان را به انتخابات دعوت کنند، انتخابات آن وقت انتخابات پرشوری خواهد شد.

اگر مشارکت ضعیف باشد مجلس ضعیف خواهد شد، مجلس ضعیف توانایی کامل برای رفع مشکلات نخواهد داشت. اگر میخواهیم مشکلات برطرف بشود باید مشارکت را بالا ببریم، این وظیفه ی همه است. هر که میخواهد مشکلات کشور برطرف بشود راهش این است.

* رقابت یعنی جناحهای سیاسی برای شرکت در انتخابات با هم مسابقه بگذارند، گرایشهای گوناگون سیاسی و اقتصادی در انتخابات با هم مسابقه بگذارند.

میدان باز باشد برای مسابقه ی جناحهای سیاسی و نگاههای سیاسی و نظرات سیاسی، همچنین اقتصادی، همچنین فرهنگی. این معنای رقابت است.

رقابت یعنی جوانهایی که میخواهند وارد میدان انتخابات بشوند مسابقه بگذارند با افراد سابقه دار و با تجربه، اینها تلاش کنند، آنها هم تلاش کنند و یک مجلس خوب و قوی آن مجلسی است که هم از این جوانها در آن باشند، هم از آن مجرّبها و با سابقه ها در آن باشند.

رقابت یعنی همه بتوانند تبلیغات کنند، منتها تبلیغات درست. تبلیغات بایستی همراه با اخلاق و دیانت باشد، تبلیغات غیر از تهمت زدن است، غیر از دروغ گفتن است، غیر از وعده ی خلاف دادن است، تبلیغات یعنی انسان نظرات خودش را برای مردم بیان کند این تبلیغات است.

* بنده چهار خصوصیت را در اول امسال راجع به این انتخابات به ملت ایران عرض کردم.

اولاً مشارکت قوی، ثانیاً رقابت واقعی، ثالثاً سلامت به معنای حقیقی کلمه و رابعاً امنیت انتخابات. این چهار خصوصیت باید انجام بگیرد.

* دو ماه و نیم از شروع حادثه ی غزّه دارد میگذرد. این حادثه یک پدیده ی بی نظیری است در تاریخ اخیر دنیای اسلام. در تاریخ اخیر در این یک قرن اخیر شاید شبیه این حادثه ما دیگر نداریم، حادثه ی فوق العاده ای است.

از دو سمت این حادثه بی نظیر است. از سمت رژیم صهیونیستی این حادثه بی نظیر است چرا؟ برای اینکه هرگز این جور سفّاکی، این جور جنایتگری، این جور خونخواری در این دوره ی تاریخی که اشاره کردم دیده نشده. این جور کودک کشی، این جور بمب سنگرشکن روی سر بیماران بیمارستانها انداختن، این جور بی رحمی، این جور خباثت بی نظیر است دیده نشده. این از طرف رژیم صهیونیستی.

از طرف مقابل، طرف مردم فلسطین و مبارزان فلسطینی. این جور ایستادگی، این جور صبر، این جور مقاومت، این جور دشمن را دیوانه کردن دیده نشده. مردم غزّه، مبارزان غزّه مثل صخره مثل کوه ایستادند، چیز مهمی است. آب نمیرسد، غذا نمیرسد، دارو نمیرسد، سوخت نمیرسد، آب نمیرسد ایستادند تسلیم نمیشوند خیلی مهم است.

همین تسلیم نشدن آنها را پیروز میکند کمااینکه نشانه های پیروزی امروز دیده میشود. «إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرینَ» خدا با صبرکنندگان است.

رژیم صهیونیست با آن همه تجهیزات با آن همه امکانات در مقابل مبارزان فلسطینی که تقریباً میشود تجهیزاتشان قابل مقایسه ی با تجهیزات رژیم صهیونیستی نیست ناتوان مانده.

* در این حادثه فقط شکست رژیم صهیونیستی نیست، شکست آمریکاست. امروز در دنیا هیچ کس تفاوتی نمی گذارد میان رژیم صهیونیستی و آمریکا یا انگلیس. همه میدانند اینها یکی هستند.

آمریکا بی شرمانه قطعنامه ی شورای امنیت را برای قطع بمباران و آتش بس وتو میکند، بی شرمانه. اینها با هم فرقی ندارند، اینها یکی اند. یعنی چه وتو میکند؟ یعنی همدستی میکند در ریختن بمب بر روی کودک و زن و بیمار و پیر و مردم بی دفاع. آبروی آمریکا رفت، نقاب از چهره ی تمدن غربی افتاد در این حادثه.

پیروزی بزرگ ملت فلسطین در این است که غرب را، آمریکا را، ادعاهای دروغین حقوق بشری را بی آبرو کردند. امروز همه میدانند که باطن این ظاهرسازی ها، اسم حقوق بشر و انسان و اینها را بردن باطنش دیگر چیست. چهره ی زشت هیولای منحوس آمریکا و انگلیس روشن شد، برای همه ی مردم دنیا آشکار شد.

اسرائیل بدون آمریکا نمی توانست دست بزند به این سفاکی، اگر آمریکا موافق نبود اسرائیل جرأت نمی کرد.