حضرت آیتالله مکارمشیرازی با بیان این که برگزاری سالانه همایش کتاب سال حوزه، باعث تشویق و ترغیب طلاب حوزههای علمیه شده است گفتند: کیفیت در کتابهای حوزوی از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید با آسیبهایی که آن را تهدید میکند مقابله کرد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له عصر امروز یکشنبه (15بهمن)در دیدار اعضای ستاد برگزاری چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه با معظم له با ذکر این مطلب که برگزاری این همایش سالانه باعث تشویق و ترغیب طلاب حوزههای علمیه شده است اظهار کردند: کتاب مهمترین حلقه اتصال تاریخ گذشته به امروز است.برگزاری همایش کتاب سال حوزه طلاب را به نوشتن کتابهای مناسب تشویق میکند.
ایشان افزودند: بدون شک، پیشرفت دانش و تمدنها به نوعی مرتبط با کتاب است؛ حوزویان میبایست با مطالعه کتب علمای سلف به کشف معانی تازه این کتب دست یابند و با نقد و گسترش این مفاهیم کتابهای جدیدی در این حوزه خلق کنند.
این مرجع تقلید، با ذکر این مطلب که علم و دانش مخصوص به دوره خاصی نیست اظهار کردند: القابی چون «خاتمالمجتهدین» اشتباه است، زیرا این امر دارای تاثیرات منفی است و باید از آن پرهیز کرد اینها اغراقهای است که در ظاهر برای برخی علما به کار برده میشود ولی در باطن خدمت به آنها نیست.
*از کارهای تکراری پرهیز شود
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با انتقاد از کارهای تکراری در زمینه تولید علم گفتند: کتابهای تکراری در بازار نشر کم نیستند و متاسفانه برخی از افراد کتاب دیگری را به همان شکل، بدون اینکه تولید علمی داشته باشد منتشر میکنند که به نوعی تکرار مکررات است باید از این گونه کارها پرهیز کرد.
این مرجع تقلید در ادامه خاطرنشان کردند: یکی از آسیبهای کتب حوزوی در بحث کمیت و کیفیت نهفته است کیفیت در کتابهای حوزوی از اهمیت بسیار برخوردار است؛ سرقتهای ادبی و علمی از دیگر آسیبهایی است که باید با آن مقابله کرد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم، عدم تطابق محتوای برخی از کتابها و نیازهای روز را از برخی مشکلات نشر حوزوی عنوان کردند و گفتند: باید در اولویت بندی محتوای کتب و موضوعات کتابها دقت نظر بیشتری کرد یکی از راهحل این است که مجموعه کتاب سال حوزه سرفصلهایی را منتشر کند و مقالات این حوزهها تعریف شود.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی با توصیه به داوران و برگزار کنندگان کتاب سال حوزه اظهار کردند: نباید اسم مولف را به داوران داد؛ زیرا این کار ممکن است داوران را تحت تاثیر قرار داده و در روند داوری خللی ایجاد شود.
ایشان ادامه دادند:برگزاری همایش، تجربیات گرانقدری را نصیب برگزار کنندگان میکند و باید این تجربیات،از سوی مسئولین برگزاری این همایش در اختیار مردم قرار گیرد.
ایشان در پایان با اشاره به جایگاه توجه به قرآن در مسیر مطالعاتی، طلاب و روحانیون تصریح کردند:قرآن اصل و ریشه ماست، باید به تحقیقات و پژوهش های قرآنی که مفاهیم نامحدودی هستند در بدنه حوزه توجه بیشتری شود.